Suomi
Gamereactor
laitearviot

LucidSound LS30 -pelikuulokkeet

Magnus testasi monikäyttöisiä ja fiksusti suunniteltuja kuulokkeita. Hyppimisestä päätellen kokemus oli miellyttävä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Luurien monikäyttöisyys on jää usein muiden ominaisuuksien varjoon niin musiikki-, peli- kuin leffakuulokkeissakin. Yhden tiukan kohderyhmän miellyttäminen johtaa usein perustavanlaatuisiin ongelmiin hyvin yksinkertaisissakin asioissa, kuten kuulokkeen liittämisessä haluttuun laitteeseen. Siksi onkin harvinaista törmätä laitteeseen, joka hoitaa kuulokkeiden perusduunin kattavasti.

HQ

LucidSoundin uusi, massiivinen LS30 on monikäyttöinen langaton laite, joka ei ole ajautunut vain yhdelle uralle. Se on puettu paksuun, nahankaltaiseen kankaaseen kuppien muistuttaessa harjattua metallia. Pelikuulokkeisiin nähden ulkoasu on hyvin erilainen. LS30 päässä et näytä helikopteripilotilta tai tuotemannekiinilta, jonka korvien päällä hohtaa valtava valmistajan logo tai Steelseriesin tuttu väririnkula. Se näyttää hyvältä ja on tyylinsä ansiosta kotonaan niin pelatessa kuin televisiokäytössäkin. Mukana tuleva perinteinen AUX-kaapeli mahdollistaa musiikin kotikuuntelun.

Meillä on siis käsissämme "headset", joka ei näytä perinteisiltä pelikuulokkeilta. Miten se sitten käytännössä toimii? Mukana tuleva USB-dongle toimii niin PC:llä, PS4:llä, Xbox Onella, Xbox 360:llä kuin PS3:llakin. Se asennetaan konsolin tai tietokoneen USB-väylään ja yhdistyy kuulokkeisiin niissä sijaitsevan napin painalluksella. Fiksua, intuitiivista ja helppoa. En ole aikaisemmin törmännyt luureihin, jotka toimivat näin vaivattomasti lukuisten eri laitteiden kanssa.

Laitevalinnasta huolimatta äänenlaatu on aina erinomainen. Bassot tahtovat tosin välillä lyödä yli, hukuttaen äänen tasapainon. Kokonaisuus toimii kuitenkin mallikkaasti niin musiikissa, peleissä kuin elokuvissakin. Monikäyttöisyys pätee siis sekä laitetuessa että äänenlaadussa.

Säädöistä huolimatta kuulokkeet asettuvat korville varsin tiukasti, mikä tuntui pidempien pelisessioiden aikana. Parikymmentä minuuttia musiikkia ei tunnu missään, mutta tuntien pelaamisen seurauksena kuulokkeiden toivoisi antavan vähän enemmän mahdollisuuksia löysätä tuntumaa, sillä kupit alkavat painaa ohimoita ikävästi.

Tämä on mainos:

Tuotesuunnittelussa on menty funktionaalisuus edellä. Mikrofonin voi mykistää toisessa kupissa sijaitsevalla napilla. Mikki on normaalisti sisäänrakennettuna toiseen kuppiin, mutta mukana tulevalla lisävarrella äänenlaatua voi hieman parantaa.

LucidSound LS30:n suurimmat ansiota ovat sen monikäyttöisyydessä, tarjoten yhden laitteen moneen tarpeeseen. Korkeahkossa hintaluokassaan n. 130 euron kohdalla ei vastaavaan kykeneviä langattomia kilpailijoita juuri ole. Laitetukea tarvitsevalle LS30:ntä on helppo suositella. Harmi, että pidemmissä pelisessioissa luurit puristavat liikaa.

LucidSound LS30LucidSound LS30
LucidSound LS30LucidSound LS30
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä