Maono PD200X Podcast Microphonea mainostetaan yleispätevänä mikkinä käytännössä mihin tahansa podcasteista pelaamiseen ja streamaamiseen. Todellisuus ei ole aivan näin ruusuinen.
Äänenlaadullisesti tämä dynaaminen mikrofoni poimii lähietäisyydeltä (alle 10 cm) erittäin kauniisti ääntä niin XLR- kuin USB-liitäntöjen kautta. Mikrofonissa on järkevät ledit, joita hyödynnetään gain-asetuksen näyttämiseksi USB-tilassa. Ledit saa halutessaan pois päältä tai värejä säädettyä. Kivana lisänä mikrofonissa on myös fyysinen mykistyspainike. USB:tä käyttäessä voi mikin poimimaa ääntä voi myös taajuuskorjata vapaaehtoisen Maono Link -sovelluksen avulla.
Herkkyys jättää toivomisen varaa. XLR-liitännän kautta herkkyyttä saa äänikortistaan gainia kaakkoon kääntämällä nostettua merkittävästi USB:tä korkeammaksi. USB-liitännän kautta mikrofonia ei voi käyttää 10 cm kauempaa gain tapissa, sillä signaalivoimakkuus jää tällöin yksinkertaisesti liian heikoksi. Pelatessa suurikokoisen mikrofonin käyttö näin läheltä suuta muodostuu erittäin haasteelliseksi, jollei mahdottomaksi.
XLR-liitäntää hyödyntämällä tilanne paranee, kun äänikortin gain-asetusta pääsee kääntämään kaakkoon. Maksimigainilla, jolla mikrofoni ei vielä suhise, mikin saa siirrettyä noin 40cm päähän suusta, vaikka mikin poimima äänenvoimakkuus jääkin jo hieman hiljaisen puoleiseksi.
Mikrofoni soveltuu siis erittäin hyvin podcasteihin tai tekemiseen, jossa mikrofonin fyysinen jatkuva läsnäolo ei ole ongelma, mutta pelaajalle vain XLR-liitäntää hyödyntämällä. Jos mikrofonia ei tarvitse reaaliaikaisissa tuotannoissa ja mikrofonin tuottaman signaalikohinan siivoaa miksauspöydällä pois, voi mikkiä käyttää aivan hyvin myös ASMR-henkisen sisällön tuottamiseen. Jo alle 60 euron hintaan tarjolla olevan mikrofonin mukana toimitetaan myös 2,5 metrin USB-C <-> USB-A-kaapeli sekä 5/8" <-> 3/8" kiinnikeadapteri. Hinta-laadultaan diili on erinomainen, jos käyttökohde natsaa.