Suomi
Gamereactor
laitearviot

Razer Naga v2 Pro ja Razer Pro Dock ovat kerrassaan mahtavia vehkeitä

Leveä ja lättänä hiiri on monikäyttöisyydessään erinomainen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Razer Naga v2 Pro ja Razer Pro Dock ovat kerrassaan mahtavia vehkeitä

Razer Naga Pro julkaistiin syksyllä 2020, ja nyt kaksi vuotta myöhemmin tarjolla on uusi malli. Selkeästi nimetty Naga V2 Pro on se parempi hiiri, joka tarjoaa edeltäjäänsä nähden monia etuja. Langaton lataus, parempi akunkesto, uudistettu herkempi sensori, kestävämmät kytkimet ja muokattava hiirenrulla. Testiin saatiin myös langaton lataustelakka Razer Mouse Dock Pro.

Hiiri on ulkoisesti varsin erilainen kuin kuutisen vuotta käytössäni ollut Logitechin G900, joka vastaa ulkoisesti uudempaa G903:sta. Pituutta Nagalla on alle 12 cm, korkeutta vajaa 3 cm, mutta leveyttä taas on lähes 8 cm. Painoa Logitechiin nähden on 25% enemmän, ja Naga Pro:hon verrattuna +15%. Kokonaisuudessaan painoa on hulppeat 134 g. Raskaasta painostaan huolimatta hiiri liukuu Logitechia sutjakkaammin Roccatin Sense Pro -hiirimatolla, vaikka Logitechin tassut näyttävät vuosienkin jälkeen uudenveroisilta. Nagan tassut on paremmin muotoiltu.

Kyseessä on siis lyhyt ja leveä lättänä, joka ei todennäköisesti sovellu isolle kädelle. Ei ainakaan silloin, jos on tottunut käyttämään hiirtä kämmentekniikalla (eli pitämään koko kämmentä hiiren päällä). Oikean käden nimettömälle sormelle on oma lepuutuspaikkansa, mikä alkuun voi tuntua erikoiselta, mutta totuttautumisajanjakson jälkeen se tuntuu erittäin luontevalta.

Tämä on mainos:

Nagan kiistaton erikoisuus ovat sen helposti vaihdettavat peukalopainikkeet. Paketissa toimitetaan kolme eri painikevaihtoehtoa hiiren vasempaan kylkeen: kahden, kuuden ja kahdentoista painikkeen versiot. Ne kaikki kiinnittyvät laadukkaalla ja yksinkertaisella magneettisella kiinnityksellä hiireen. Junan vessa ei voisi toimia paremmin.

Kahden painikkeen asetuksella hiiri tuntuu perinteiseltä pelihiireltä, kuudella joka paikan höylältä ja kahdellatoista painikkeella kokemus on ehtaa mörppiä. Painikkeiden painallusvasteet ja muotoilut tuntuvat kaikilla asetuksilla ergonomisilta ja järkeviltä. Menee kiistatta aikaa tottua siihen, että hiirellä voi tehdä samoja asioita kuin mitä on kymmenet vuodet hoitanut näppäimistöllä, mutta peukalon päässä olevat painikkeet ovat mörpeissä erinomainen lisä, jotka vähentävät tarvittavan sormiakrobatian määrää näppäimistön kanssa.

Hiiren lataaminen ja langallinen käyttö onnistuu USB-C-yhteydellä, mutta langattomaksi hiiri on kiistatta tarkoitettu. Siitä kielii kaksi langallista yhteystekniikkaa. Akunkestoa luvataan Bluetoothilla 300 tuntia, ja 2,4G Hz kanssa puolet siitä. Jälkimmäistä on fiksumpi käyttää, sillä näin hiiren saa toimimaan 1000 Hz eli 1 ms päivitysnopeudella. Erikseen myytävällä Hyper Speed -donglella nopeuden saa vielä nelinkertaistettua, jolloin arvot ovat 4000 Hz eli 0,25 ms.

Vaikka Synapse-sovellus ei ole käytön kannalta välttämätön, se on yksi hiotuimmista ohjelmistoista, joita hiiren asetuksia varten on olemassa. Sen kautta saa ohjelmoitua yksinkertaisesti niin painikkeet, valot, hiiren herkkyysasetukset kuin mainiona yksityiskohtana vielä hiiren vieritysrullan reaktiivisuuden ja vastineenkin.

Tämä on mainos:
Razer Naga v2 Pro ja Razer Pro Dock ovat kerrassaan mahtavia vehkeitä

Erikseen myytävä Razer Pro Dock tarjoaa vaivattomuutta langattoman lataustelineen muodossa. Pienikokoisen telakan alla on erinomaisen tarttumapohjan lisäksi tyylikäs epäsuoraa valoa heijastava RGB-valonauha, joka pimeässä auttaa löytämään telakan valaisten sen mukavasti. Virtansa telakka saa USB-C:llä. Hiiren on oltava tuettujen hiirien listalla, joiden alle saa vaihdettua magneettisen latauspylpyrän, joka korvaa hiiressä olevan muovisen peruspylpyrän. Näin hiiren saa kiinnitettyä magneettisesti viistoon kulmaan telakkaan latautumaan. Nerokkaana yksityiskohtana telakan ja hiiren RGB-valot sykkivät ladatessa yhtenevästi, ja värimaailma kertoo akun varaustilan.

Mielipiteitä jakavaa muotoilua tai raskasta painoa lukuun ottamatta hiiressä ei ole parannettavaa. Yhteysmenetelmien kattavuus, laadukkaat vaihdettavat peukalopainikkeet, sutjakka liikehdintä, nimettömän sormen tuki, ohjelmoitava hiirenrulla ja telakan kanssa kätevästi toimiva langaton lataus tekevät hiiren käyttämisestä silkkaa nautintoa. Isompikätisten kannattaa kuitenkin sovittaa hiirtä ennen hankintaa. Myöskään vasenkätistä mallia ei ole saatavilla. Hyvää saa harvoin halvalla, sillä markkinahinta pyörii kirjoitushetkellä vajaassa 200 eurossa ja lataustelakalle noin 85 eurossa.

Razer Naga v2 Pro ja Razer Pro Dock ovat kerrassaan mahtavia vehkeitä
10 Gamereactor Suomi
10 / 10
+
Peukalopainikkeiden muokkausmahdollisuudet, yhteysmenetelmät, langaton lataus (Razer Mouse Dock Pron kanssa), hiiren rullan yksilöinti, sovellus
-
Lyhyt ja lättänä leveä hiiri ei välttämättä istu jokaiseen käteen, vain oikeakätinen malli
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä