Suomi
Gamereactor
laitearviot

Sony Inzone H9

Kun monikäyttöisyys ja äänenlaatu kohtaavat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vuosikymmenet elektroniikkaa valmistanut japanilainen Sony on tuonut pelaajille uuden kuulokemikrofoni- eli headset-sarjan Inzone. Sarjaan kuuluu kolme mallia: langallinen H3, langaton H7 ja nyt testattu langaton H9, jossa on myös vastameluominaisuus.

Valkoiset kuulokkeet ovat piristävää vaihtelua kymmenien testattujen mustien kuulokkeiden rinnalla. Kevyt paino yllättää ja ensivaikutelma on jopa heppoinen, mutta kuukauden testijakson jälkeen olen vakuuttunut, että kyse on puhtaasti keveyden luomasta illuusiosta sekä hyvin laakeroiduista, varsin vapaasti kääntyvistä kuulokkeista. Hyvin säätövaraa tarjoava sanka on materiaaliltaan pääasiassa pehmeää vaahtomuovia ja kuulokeosien pinnoite keinonahkaa. Kuulokkeet istuvat erinomaisesti päähän, ja ovaalinmuotoiset kuppiosat peittävät korvat täydellisesti.

Sony Inzone H9

Yhteysvaihtoehtoina on USB-vastaanottimen kautta toimiva 2,4 GHz langaton yhteys tai bluetooth. Tuettuina päätelaitteina ovat PC:n lisäksi Playstation 5 ja Nintendo Switch. Selvänä erikoisuutena langattomia yhteyksiä tuetaan useampaa rinnakkain, eli yhteyden muodostaminen onnistuu samanaikaisesti 2,4 GHz vastaanottimella ja bluetoothilla eri päätelaitteisiin. Toisin sanoen halutessaan voi kuunnella vaikka kahta äänikirjaa samanaikaisesti. Tämä mahdollistaa esimerkiksi PC-session jälkeen siirtymisen puhelimen kanssa reissuun, eikä ensimmäisen kerran bluetooth-parituksen jälkeen tarvitse tehdä yhtään mitään. Kuuntelu onnistuu myös USB-C-latauskaapelin ollessa kiinni päätelaitteessa. Sille saattaakin tulla myös käyttöä, sillä akkukesto jää ilman vastameluakin vain noin 30 tuntiin, mikä edellisten yli 300 tuntia tarjoavien HyperX Cloud Alpha Wirelessien jälkeen tuntuu auttamattoman vähäiseltä.

Tämä on mainos:

Vastamelun osalta tarjolla on kaksi asetusta: aktiivinen kuuntelu ja aktiivinen vastamelu. Kuuntelu voimistaa ulkopuolisia ääniä ja vastamelu siivoaa niitä pois. Vastameluominaisuudet on tarkoitettu erityisesti tasaisten huminoiden, esimerkiksi tuulettimien tai liikenteen aiheuttaman kohinan poissuodattamiseen, mutta kuten vastamelun kanssa tuppaa järjestäen olemaan, iskulliset äänet kuten näppäimistön naputtelu kulkeutuvat läpi.

Suurin ongelma minulle lähes päivittäin AirPod Proiden kanssa vastamelua käyttävänä on se, että en ole koskaan kokenut vastaavaa epämiellyttävää tuntemusta, jonka vastamelun kytkeminen H9:n kanssa aiheuttaa päässäni. Vastamelun ikään kuin kuulee ja tuntee paineen tunteena ja kummallisena kuulumattomana kihinänä korvissaan.

Sony Inzone H9

Halutessaan PC:lle voi asentaa Inzone Hub -sovelluksen, jonka avulla PC-käyttäjät voivat säätää taajuuskorjauksen kuulokkeille mieluisekseen. Sille ei kuitenkaan ole tarvetta, sillä kuulokkeet soivat erottelevasti ja kirkkaasti oletuksena käytössä olevassa flat-tilassa. Kuunteleminen on aina subjektiivista, ja bassoa enemmän kaipaavien kannattaakin käydä tökkäisemässä muita taajuuksia taajuuskorjaimella alemmas, jolloin bassot soivat selkeämmin. Muistutuksena, että nollan yläpuolelle taajuuskorjaimella ei kannata koskaan lähteä korostamaan mitään vaan sen sijaan leikataan muualta. Ei edes silloin, kun asia on unohtunut valmistajalta itseltään ja bass boost -oletusasetus töppää alataajuuksien osalta +12 dB korostuksen, missä ei ole enää mitään järkeä.

Tämä on mainos:

Kiinteän puomin päässä oleva mikrofoni on ylös nostettavaa mallia, mikä toimii luontevasti mikin mykistyksenä. Mikrofonin äänenlaatu on pilottimaisen kuulokemikrofonimainen eikä siis erityisen luonnollisen kuuloinen. Hyvänä asiana testijakson aikana ei ilmaantunut minkäänlaisia ongelmia mikrofoniin liittyen, joten luotettavaksi sitä voi kutsua. Inzone Hub -sovellus ei tarjoa mahdollisuuksia säätää taajuuskorjausta erikseen mikrofonille.

Sonyn uutukaiset ovat nätit, äänenlaadullisesti hyvät kuulokkeet, joiden akkukesto harmittaa. Vastameluominaisuus jää tehokkaasta huminanpoistosta huolimatta pettymykseksi mukavuussyistä. Hinta pyörii H9:lle noin 330 euron tienoilla, mutta ilman vastamelua muuten samaa rautaa sisältävät H7:t voi ostaa omakseen kirjoitushetkellä 260 euron hintaan. Kokeile siis vastamelun mukavuutta omaan käyttöösi ennen ostopäätöstä.

Sony Inzone H9
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kevyet ja mukavat päässä, äänenlaatu, käyttöjärjestelmästä riippumaton äänenvoimakkuuden säädin, taajuuskorjain PC:llä sovelluksen avulla, bluetooth toimii samanaikaisesti 2,4 GHz yhteyden kanssa
-
Ei automaattista aikakatkaisua, akkukesto jää noin 30 tuntiin, ei alhaisen akkuvarauksen varoitusta, vain PC ja Playstation tuettuna 2,4 GHz yhteydellä, vastamelun aiheuttama epämiellyttävä tuntemus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä