Suomi
Gamereactor
esports
Starcraft II: Heart of the Swarm

Suomalainen pelaaja teki historiaa voittamalla StarCraft II maailmanmestaruuskilpailun

Serral päihitti Zergeilla Protossin BlizzCon-finaalissa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Suomalainen StarCraft-pelaaja Joona "Serral" Sotalasta tuli ensimmäinen ei-korealainen joka voitti StarCraft 2 maailmanmestaruuden päihitettyään Kim "Stats" Dae Yeob paras-seitsemästä kisassa BlizzCon-finaalissa Anaheimissä, Kaliforniassa.

Zerg-pelaaja Serral sai 3-0 etulyöntiaseman heti alkuun, mutta juuri kun hänen voittonsa vaikutti ylivoimaiselta, Stats teki paluun ja tasoitti tilannetta 3-2:een. Tähän Statsin paluu loppui kuitenkin, sillä Serral voitti seuraavan erän ja siten koko mestaruuden.

Starcraft II: Heart of the Swarm
Photo: Blizzard

Voittonsa jälkeen haastattelimme uutta mestaria ja kysyimme miltä tuntui voittaa niin monen vuoden korealaisdominoinnin jälkeen. "Totta puhuen, en ajattele asiasta tuolla tavalla, näen jokaisen ihmisen yksilönä. Mestari on mestari." Hän kuitenkin lisäsi että "tuntui hyvältä" päästä historiankirjoihin.

"Ajattelen että valmistauduin aika hyvin", hän kertoi kun häneltä kysyttiin taktiikastaan. "En välttämättä finaaleihin, minulla ei ollut hirveästi aikaa valmistautua tähän, joten olen pitänyt lähestysmistapani avoimena tässä kisassa. Muuten olen kyllä valmistautunut huolella jokaiseen sarjaan ja luulen että sain tehtyä monia hyviä rakennusjärjesteyksiä ja muutaman röyhkeän voiton siellä täällä."

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
BoxeR mukaan Esports Hall of Fameen

BoxeR mukaan Esports Hall of Fameen

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Lim "BoxeR" Yo-Hwan on tunnettu eteläkorealainen StarCraft: Brood Warin ja StarCraft II:n pelaaja. Hänet on nyt nimitetty mukaan ESL Esports Hall of Fameen. Hän on...

0
StarCraft II ja Katowice 2019

StarCraft II ja Katowice 2019

ESPORTS. Kirjoittaja Markus Hirsilä

The Intel Extreme Masters (IEM) Katowice tekee paluun maaliskuussa 2019, ja yhtenä pelinä on mukana StarCraft II. Asiasta ilmoitti Blizzard. Päävoitto tulee olemaan...Ladataan seuraavaa sisältöä