Suomi
Gamereactor
laitearviot

Suuret Bluetooth-kaiuttimet Sharp CP-LS100 Sumobox ja XParty Street Beat (PS-949) ovat erinomaiset

Kookkaat Bluetooth-kaiuttimet tarjoavat hinnalleen erinomaista vastinetta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Suuret Bluetooth-kaiuttimet Sharp CP-LS100 Sumobox ja XParty Street Beat (PS-949) ovat erinomaisetSuuret Bluetooth-kaiuttimet Sharp CP-LS100 Sumobox ja XParty Street Beat (PS-949) ovat erinomaisetSuuret Bluetooth-kaiuttimet Sharp CP-LS100 Sumobox ja XParty Street Beat (PS-949) ovat erinomaiset

Sharp on tuonut markkinoille kaksi uutta kookasta Bluetooth-kaiutinta. Ulkoisilta mitoiltaan pienempi CP-LS100 Sumobox painaa 12,5 kg ja on tarkoitettu sijoitettavaksi sisätiloihin. Sen 2x8" bassoelementtiä sekä 2x2" diskanttielementtiä kykenevät 120 W RMS:ään eli jatkuvaan äänentuottoon 120 W teholla tuottaen 105 dB äänenpainetta. Akkukestoa luvataan 10 tuntia. Irrotettava litiumakku latautuu noin neljässä tunnissa.

Edullisempi, mutta kookkaampi, XParty Street Beat painaa muutaman kilon vähemmän. Ledein, strobovalolla ja renkain varustettu kaiutin on roiskesuojattu ja tarkoitettu myös ulkokäyttöön. Kaiuttimessa on 2x8" bassoelementtiä ja yksi pienempi diskanttielementti. RMS-tehoa ei ole ilmoitettu, mutta huipputehoksi listataan 132 W. RMS lienee jossain 90 - 95 W tienoilla. Kiinteän akun soittoajaksi ilmoitetaan 12 tuntia ja latausajaksi neljä tuntia.

Sumobox on suunniteltu yhdessä Devialetin kanssa, joka on kantanut kortensa kekoon SAMin eli Speaker Active Matchingin muodossa. Fyysiseen piirisuunnitteluun perustuvan SAM-ominaisuuden avulla parannetaan äänenlaatua optimoimalla ääniaaltoa siten, että kaiuttimen fyysiset ominaisuudet huomioidaan ääniaaltoa toistaessa. SAMin voi ajatella kaiuttimen sisäänrakennettuna neutraalina taajuuskorjaimena, jonka pyrkimys on toistaa ääniaalto mahdollisimman samankaltaisena kuin se äänitteessä on. Kyse ei siis ole aktiivisesta huonekorjaimesta vaan pitää huoli siitä, että kaiuttimen elektroniikka tai elementti eivät värittäisi lähdeääntä.

Tämä on mainos:

Sumobox soi erittäin hyvin, jopa hämmentävän hyvin hintaansa nähden. Listattu taajuusvaste on 55 - 20 000 Hz. Huomioiden, että ensimmäinen alakerrannainen toistuu automaattisesti puolikkaana eli 27,5 Hz taajuudella 55 Hz taajuutta toistaessa, bassotoisto on hyvin riittävä. Ero alakerran potkivuudessa ja napakkuudessa esimerkiksi yleiseen JBL:n Charge 4:een on selkeä. Äänenpaineen kasvattaminen ei sotke äänikenttää ja Sumoboxilla kuunteleekin mielellään musiikkia. Äänikenttä ottaa tilan haltuun eikä pistemäisen äänilähteen vaikutelmaa pääse syntymään.

XParty jää Sumoboxista äänenlaadullisesti jälkeen. Sumoboxiin nähden XPartystä puuttuu toinen diskanttielementti sekä SAM-ominaisuus. Todennäköisesti Sumoboxissa on myös käytetty laadukkaampaa rautaa, mikä selittäisi parin kilon painoeron, vaikka Sumoboxin koko jää käytännössä joka suunnassa kymmenisen senttiä XPartyä pienemmäksi.

XPartyn vahvuudet liittyvät ulkokäyttöön, mukana toimitettavaan mikrofoniin ja sen kykyyn luoda esimerkiksi prinsessadisko olohuoneeseen hetkessä. Tästä kiitos kuuluu integroiduille ledeille ja strobolle, jotka saa sykkimään muutamalla eri ohjelmalla musiikin tahdissa. Valot saa toki halutessaan kytkettyä kokonaan pois päältä. XPartyssä on lisäksi muutama DJ-efektisample, mutta nämä tuntuvat lähinnä koomisilta turhakkeilta. XPartyn yläreunan hallintapaneeli on mielekkäämpi käyttää kuin Sumoboxin takapuolen mikseri, mutta toisaalta Sumobox on tarkoitettu enemmän kiinteäksi huonekaluksi kuin ympäriinsä roudattava XParty, jonka yläreunassa on myös pieni näyttö osoittamaan esimerkiksi äänenvoimakkuuden tasoa.

Sharpin Sharp Life -sovelluksen käyttö on vapaaehtoista. Sovelluksen avulla on mahdollista säätää samoja asioita kuin kaiuttimista fyysisesti. Käyttöön ottaessa sovellus ei suostunut muodostamaan yhteyttä kaiuttimiin, mutta manuaalisen Bluetooth-yhteyden luonnin jälkeen sovellus toimi ongelmitta iPhone 13 Prolla.

Tämä on mainos:

Selvänä erikoisuutena kumpikin kaiutin sisältää useampia linjasisääntuloja. Sumoboxissa niitä on kolme ja XPartyssä kaksi. Näin kaiuttimeen saa kiinnitettyä esimerkiksi mikrofonin, syntikan tai kitaran. XPartyn mukana toimitetaan myös mikrofoni ja kaiuttimen taakse kiinnittyvät kaksi mikkitelinettä. Linjakäytön kanssa ei ongelmia esiintynyt. 6,3 mm liitännällä lähde kiinni ja antaa palaa. Laitteissa on myös sisäänrakennettu huonekaiku eli reverb. Kaiuttimia voi siis käyttää vaikka puhtaassa PA-käytössä, jos siltä tuntuu. Harvassa ovat olleet Sumoboxin kaltaiset kaiuttimet, jotka tarjoavat yhdessä paketissa mahdollisuuden vahvistaa ja efektoida esimerkiksi kitaraa, syntikkaa ja laulua taustalla soivan kappaleen päälle.

Suuret uutukaiset jättävät erittäin hyvän kuvan itsestään, vaikka käyttötarkoitukset ovat selvästi erilaisia. Sumoboxin korkeatasoinen äänentoisto ja laadukas rakenne ei jätä kaipaamaan oikeastaan mitään lisää. Tai no, seuraavaksi laitteen pitäisi tarjota kotivahvistimen kaltaisesti muutkin sisääntulot. Kummankaan kaiuttimen painikkeet, kytkimet tai nupit eivät nitise eivätkä natise ja ovat materiaaleiltaan erinomaisia. Sumobox irtoaa Suomesta edullisimmillaan kirjoitushetkellä noin 450 eurolla ja XParty Street Beat noin 300 euron hintaan. Gamereactor suosittelee!

Suuret Bluetooth-kaiuttimet Sharp CP-LS100 Sumobox ja XParty Street Beat (PS-949) ovat erinomaisetSuuret Bluetooth-kaiuttimet Sharp CP-LS100 Sumobox ja XParty Street Beat (PS-949) ovat erinomaiset
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä