Suomi
Gamereactor
lifestyle

Ystävänpäivä 2046 voi olla hyvin ikimuistoinen

NASA uskoo, että asteroidi voisi osua maahan päivämääränä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos olet jo varannut illallisvarauksen merkittävän toisen kanssa ystävänpäiväksi vuonna 2046, sinun kannattaa harkita suunnitelmiasi uudelleen, koska NASA on nyt paljastanut uskovansa, että maapallo voi olla vaarassa osua asteroidiin kyseisenä päivänä.

Melkoinen ystävänpäivälahja todellakin, mutta NASA on sanonut, että sen laskelmien mukaan noin olympiauima-altaan kokoinen asteroidi voisi osua planeettaan. Ja voisi olla iso sana tässä, koska NASA toteaa, että sen pitäisi päästä jopa 1.1 miljoonan mailin lähelle Maata, mutta kuten kaikissa laskelmissa, kun lasket yli 20 vuoden muutoksen, asteroidin lentorata voi nähdä sen törmäyskurssilla planeetallemme.

Itse asiassa mahdollisuudet on tiivistetty 1:560 törmäysmahdollisuuteen Torino Impact Hazard Scale:ssa, ja tämä on ainoa NASAn tutkan asteroidi, joka on luokiteltu näin korkealle. Niille, jotka ihmettelevät, mitä tämä mittakaava selittää säännöllisessä ihmispuheessa, NASA sanoo, että vaikutus on "erittäin epätodennäköinen" eikä "aiheuta yleistä huolta".

Silti, kun otetaan huomioon, miten viime vuodet ovat menneet, asteroidin törmäys 20 vuoden aikana ei vaikuta liian kaukaa haetulta.

Tämä on mainos:
Ystävänpäivä 2046 voi olla hyvin ikimuistoinen

Kiitos, BBC.Ladataan seuraavaa sisältöä