Suomi
Gamereactor
uutiset

Aku Ankka täyttää sunnuntaina 90 vuotta

Se oli vuosi 1934, ja 8-minuuttinen animaatioelokuva Viisas Kana Kananen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Aika se vain kuluu... Aku Ankka täyttää 90 vuotta sunnuntaina 9. kesäkuuta 2024. Se oli taikainen vuosi 1934, kun 8-minuuttinen animaatioelokuva The Wise Little Hen eli siis Viisas Kana Kananen saapui maailmalle.

Aku Ankalle eloa loivat ensimmäisinä animaattorit Art Babbit ja Dick Huemer. Ja kuka voisikaan unohtaa Clarence Nashia Aku Ankan äänenä. Mutta sitten vuonna 1942 Disneylle töihin meni Carl Barks, joka loi Aku Ankalle varsinaisen taustatarinan ja maailman. Barksin työtä ovat muun muassa Roope Ankka (Scrooge McDuck), Karhukopla (Beagle Boys) ja Milla Magia (Magica De Spell). Eikä suinkaan unohdeta myöskään Tupua, Hupua ja Lupua (Huey, Dewey and Louie), jotka olivat ensimmäisen kerran mukana 1938 8-minuuttisessa animaatioelokuvassa Akun veljenpojat (Donald's Nephews).

90 vuoden kunniaksi Disney+ lisää valikoimiinsa uuden animaatiolyhytelokuvan D.I.Y. Duck. Sen on ohjannut Mark Henn. Akun on määrä vaihtaa hehkulamppu, joka osoittautuu vaikeammaksi kuin luulisi. Tietenkin Disney+ -valikoimissa on paljon muutakin Aku Ankkaa.

Hyvää syntymäpäivää Aku Ankka.

Aku Ankka täyttää sunnuntaina 90 vuotta


Ladataan seuraavaa sisältöä