Agonin Pro-sarjassa AOC Agon PRO Ultimate AG276QZD on yksi sellainen monitori, jonka voi hankkia itselleen ilman tarvetta ottaa suurta lainaa pankista. 27" (tai siis 26,5"), 240 Hz näyttö 0,03 ms vasteajalla ja OLEDilla. Mukana on myös HDR10- ja G-Sync-yhteensopivuus kuvasuhteella 16:9. Jalka on kulmikas ja suuntautuu pois käyttäjästä. Näin on helpompi asettaa hiiri ja näppäimistö lähemmäs näyttöä. Sama suunnittelumetodi koskee aluetta, jossa jalka liittyy muuhun monitoriin. Lopputulos ei ole symmetrinen, mikä on hieman erikoista. RGB-valaistus on mukana, mutta en pidä siitä. Niin käy usein halvemmissa monitoreissa.
Kaiken järjen mukaan käytössä on sama LG-paneeli kuin monissa muissakin monitoreissa. Mukana on WLED-valaistus ja kirkkautta on 1000 NITS (vähän alle 400 normaalissa käytössä). Ruudun heijastuksen esto on tehty varsin hyvin. WOLED-paneeli pystyy tuottamaan itse puhdasta valkoista valoa. Windowsilla on ongelma tämän kanssa, jolloin teksti näyttää kummalliselta. Siksi tämä näyttö ei ehkä ole se selvin valinta toimistotyöskentelyyn. DCI-P3 on vain 98,5%. Olen aina luullut, että tällaiset näytöt ovat hyvin lähellä 100%. Oletusasetukset ovat ihan hyvät, enkä tehnyt niihin mitään muutoksia. Usein teen, mutta en tällä kertaa.
Mukana on kaksi HDMI- ja kaksi DisplayPort-paikkaa. Se on silti vain HDMI 2.0, joten ainoastaan 144 Hz on tuettuna ja näin ollen täysi hyödyntäminen vaatii DisplayPortin käyttöä. USB-C puuttuu, ja samalla myös KVM ja PD. Monitori pärjäisi ilmankin kahta pientä sisäänrakennettua kaiutinta. Jos ostaa itselleen OLED-monitorin, ottaa videopelaamisensa tosissaan eikä varmaankaan käytä monitorin omia kaiuttimia. Johtoja ei selvästikään ole optimoitu. Hinta vaihtelee suuresti. Joissakin paikoissa hintaa on 1000 euron verran, ja jossain muualla yli tai alle sen. Jos siis ostaa sen kalleimman mahdollisen, saattaa saada kaupan päälle huijatun olon.
Takuu on kolme vuotta, mutta vain silloin, kun on noudattanut AOC:n ohjeita monitorin käytöstä. On käytettävä säännöllisesti heidän omaa paneelinhoito-ohjelmistoaan, eikä monitoria saisi käyttää kauempaa kuin neljä tuntia kerrallaan. Takuu kattaa myös niin sanotun kiinni palaneen kuvan, mutta neljän tunnin aikaraja huolettaa. Ehkä kannattaa vielä odottaa ennen kuin sijoittaa OLEDiin.
Kuvanlaatu on kunnossa. Värit ovat kirkkaat, musta on mustaa, HDR voisi olla parempikin, mutta melko harva peli lopulta käyttää sitä täysimääräisesti. Näyttö on tehty nopeatempoisille peleille, kuten PvP-pelaamista painottaville moninpeleille.
Hintaan nähden laatu on siis ihan hyvä. Pieniä mokia on, mutta ne todellakin ovat pieniä. Kuvanlaatu on selvästi parasta, mitä tarjolla on, ja hinta on kilpailukykyinen.