Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Cerberus Mech RGB (Kaihua Red)

Kolmipäinen koira on hintansa väärti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vanha kunnon Asus lienee merkkinä tuttu lähes kaikille PC-käyttäjille. Vuosikymmeniä emolevyjä, näytönohjaimia, näyttöjä ja sittemmin myös oheislaitteita pelaajille tehtaileva valmistaja toimitti Gamereactorille kolmipäisen koiran testattavaksi.

Pahvipakkauksesta paljastuu musta, hyvin perinteisen näköinen, karvaton näppäimistö, jonka ainoa silmiin pistävä piirre on kiinteä kaapeli. Näppäimistön yleinen rakenne on jämäkkä, vaikka runko on kokonaisuudessaan muovia. Painoa täysikokoisella näppäimistöllä on 1,25 kg ja korkeutta varsin maltilliset 35 mm. Korokejalat auki avaamalla näppäimistöä käyttää ilman rannetukeakin ilman sen suurempia ongelmia, mutta siitä huolimatta tuntuu omituiselta suunnitteluratkaisulta jättää rannetuki kokonaan pois.

Käyttöönotto onnistuu näppäimistöille tyypilliseen tapaan USB koneeseen tökkäämällä. Sisäänrakennetut seitsemän valaistusohjelmaa toimivat hyvin, ja ledien värivaihdokset ovat täysin sulavia. Funktionappuloiden taakse piilotetut valaistus- sekä mediakontrollointipainikkeet toimivat juuri niin kuin niiden olettaa. Erillisiä media- tai makropainikkeita näppäimistöstä ei löydy ollenkaan. Kokonaisuudessaan näppäimistöasettelu on täysin perinteinen.

Herneen saa kuitenkin nenään, jos sen sinne väkisin tahtoo. Tämä onnistuu asentamalla Asuksen nettisivuilta löytyvän hallintaohjelmiston, mikä on ylivoimaisesti surkein mihin olen koskaan näppäimistöjen kanssa törmännyt. Minkä tahansa muutoksen tekeminen vaatii noin 5-10 sekunnin latausajan, minkä ohjelmisto myös näyttää erillisellä latausikkunalla. Kun tähän yhdistetään ohjelmiston käyttöliittymän todella pieni koko ja uskomaton epäselvyys kymmenien erilaisten toimintopainikkeiden myötä, kerkesin poistamaan ohjelmiston muutaman minuutin epäuskoisen "mitä h*lvettiä Asuksella on ajateltu?" -jankkauksen jälkeen. Tällä roskalla ei tee kirjaimellisesti yhtään mitään. Onneksi ohjelmistoa ei tarvitse asentaa ollenkaan.

Tämä on mainos:

Kirjoitustuntuma on hyvä, vaikka painikkeet väärin käyttämällä liikkuvatkin sivusuunnassa enemmän kuin monen muun näppäimistön kanssa. Siitä huolimatta painikkeet tuntuvat erittäin miellyttäviltä kumimaisen pinnoitteen myötä. Hattujen alta löytyvät 50 gramman painoon reagoivat lineaariset Kaihua Red -kytkimet, joille luvataan eliniäksi jopa 70 miljoonaa painallusta. Ihan äkkiä niitä ei rikki siis hakkaa.

Asus Cerberush Mech RGB on hintaansa nähden erinomainen hankinta. Umpisurkeaa ohjelmistoa sekä rannetuen puutetta lukuun ottamatta kyseessä on hyvällä tavalla täysin perinteinen RGB-näppäimistö. Näppiksen normaalihinta pyörii noin 120-130 eurossa, mutta tarjouksista sen on saattanut löytää kotimaisista myymälöistä jo alle 100 euron hintaan. Siihen hintaan Cerberus Mech RGB on todennäköisesti yksi parhaita täysikokoisia, RGB-ledein varusteltuja pelinäppäimistöjä.

Asus Cerberus Mech RGB (Kaihua Red)Asus Cerberus Mech RGB (Kaihua Red)Asus Cerberus Mech RGB (Kaihua Red)
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Jämäkkä runko, kirjoitustuntuma, painikkeiden pinnoite, ei vaadi ohjelmistoa
-
Facepalm-tason ohjelmisto, kiinteä johto, ei rannetukea, näppäinten sivusuuntainen liikehdintä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä