Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Chromebook Flip C434

Nyt testissä ensimmäistä kertaa Chromebook, ja jos ChromeOS miellyttää, kannattaa tätä harkita.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Asus Chromebook Flip C434 on ensimmäinen Gamereactorin testiin päätynyt Chromebook, ja Googlen futuristisen ja käyttäjäystävällisen järjestelmän opetteleminen on ollut mielenkiintoinen kokemus. Mukana on mahdollisuuksia, mutta myös rajoituksia. Asus Chromebook Flip C434 on Chromebook, joka haluaa korjata sen tavallisimman ongelman: Chromebookeilla on tapana näyttää ja tuntua halvoilta. Tämä johtuu siitä, että yleensä ne ovat juuri sitä. C434 on sellainen, että sitä voi melkein nimittää luksusmallin Chromebookiksi. Hintaansa nähden laite on varsin hyvä.

Ulkoisesti Asus Flip C434 on "2-in-1", eli näytön voi taittaa, jolloin se toimii myös tablettina. Laite painaa ainoastaan 1,45 kg ja on 1,57 cm korkea. Vehje on tehty alumiinista, joten se tuntuu sekä kevyeltä että vankasti tehdyltä. Mukana on MicroSD-lukijaa, kaksi USB-C (3.1) ja yksi USB-A. Thunderbolt 3 olisi ollut hienoa, mutta sitä ei ole.

Asus Chromebook Flip C434
Tämä on mainos:

Näppäimistö on sekin mukava. Napit tuntuvat riittävän pehmeiltä ja miellyttäviltä jopa pidempiaikaisen käytön jälkeen. Ja näppäimet on LED-valaistu. Harmillisesti hiirialusta eli trackpad ei sitten olekaan yhtä mahtava. Sormea käyttäessä kursori ei liiku riittävän tarkasti, ja klikkaaminen tuntuu liian pehmeältä ja epätyydyttävältä. Harmin paikka, ja trackpadin laatu saisi olla korkeammalla tärkeysjärjestyksessä muillakin laitevalmistajilla.

Noin 650 euron hintaan saa kuitenkin aika paljon rahoilleen vastinetta. Testattu laite antoi seuraavat tulokset:

Prosessori: i7-8500Y ja 1,5GHz (Turbo Boost aina 4,2GHz asti)
Grafiikka: integroitu UHD 615
RAM: 8GB 1867MHz LPDDR3
Levytila: 128GB

Testattu malli on se kaikkein kallein, ja hinnassa pääsee paljonkin alas tarvittaessa. Itse asiassa juuri sitä suosittelen, koska ylimääräisille tehoille ei välttämättä ole tarvetta tällaisessa laitteessa. Testauksen aikana ei esiintynyt mitään ongelmia. Prosessorin tyypin ansiosta mukana ei ole erityistä CPU-jäähdytystä, joten laite on käytännössä äänetön. Eikä se edes kuumene. Laite toimii siis kaikkiaan hienosti. On silti muistettava, että jos tekee useaa raskasta työtä samaan aikaan, saattaa 4GB RAMilla joutua ongelmiin.

Tämä on mainos:
Asus Chromebook Flip C434

Kuten mainitsin, ruudun pystyy taittamaan ja käyttämään laitetta tablettina. Tällöin näppäimistö jää näytön taakse, mikä tuntuu väärältä. Olenkin sitä mieltä, että laitetta kannattaa vain käyttää loistavana kannettavana tietokoneena, ja unohtaa huonosti toimiva tablettiominaisuus.

Onneksi parasta kokonaisuudessa on näyttö. Kyseessä on 14" LED FHD -paneeli, 1920x1080p ja sRGB-väriskaalasta hoidetaan 100%. Inspiraatiota on selvästi haettu ZenBook-sarjasta. Tietenkin jos ChromeOS on sietämätön niin Flip C434 kannattaa ohittaa, mutta muuten on aika korjata käsitystä siitä, että Chromebook olisi halvan oloinen ja tylsä. Hinta on sen verran passeli, että laitetta voi suositella.

Asus Chromebook Flip C434
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä