Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Padfone Infinity

Asuksen yhdistelmälaite taipuu älypuhelimesta tabletiksi ja takaisin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Parisen vuotta sitten Asus julkisti täysin uuden laiteluokan luoneen Padfonen. Laitteen, joka kykeni älykännykkä keskuksenaan muuttamaan muotoaan tablettitietokoneeksi ja perinteiseksi läppäriksi. Paria iteraatiota myöhemmin testipenkkiimme saapui harjatusta alumiinista kiiltelevä Infinity, joka siirtää sekä puhelimen että tabletin HD-aikakaudelle, mutta jättää läppäriosion menneisyyteen.

HQ

Puhelin toimii edelleen paketin aivoina tablettiosion ollessa lähinnä isonäyttöinen kuori ilman omaa prosessoria. Uusi Snapdragon 600 -neliydinprosessori kiidättää molempia eteenpäin vauhdikkaasti 1,7 gigahertsin nopeudella. Puhelimessa on näyttävä, viiden tuuman 1080-resoluutioon kykenevä näyttö, joka on ehdottomasti koko komeuden vaikuttavin ilmestys. Yhdessä tyylikkään alumiinikuoren kanssa se saa laitteen tuntumaan arvokkaalta ja hienostuneelta. Edelliset Padfonet olivat hieman pyöreämpi muotoiluiltaan Infinityyn verrattuna, jonka terävämmät reunat tuntuvat kädessä ja taskussa hieman ikävämmiltä. Toisaalta laite pysyy näpeissä paremmin.

Muutenkin viimeistely on huippuluokkaa ja yksityiskohtien hiomiseen on käytetty selkeästi aikaa ja vaivaa. Kovaääninen sijaitsee nyt virtanapin vieressä laitteen oikeassa reunassa eikä peity entiseen tapaan herkästi käden alle. Laite käyttää nyt uutta nano-sim-korttia, joten simin vaihtoon kannattaa varautua, ellei ole vaihtamassa iPhone 5:stä Infinityyn. Luurin lataus hoidetaan nykystandardien tapaan micro-usb-väylän kautta. Kamera on hyvää perustasoa f/2.0 -tasoisen linssinsä ansiosta, mutta kärsii tavanomaisista kännykkälinssien perusongelmista esimerkiksi piirtojäljessä ja hämäräkuvauksessa.

ASUS Padfone InfinityASUS Padfone Infinity

Tablettirunko eli Padfone Station on hieman laimeampi esitys. Puhelimen laadukkaaseen kokonaisuuteen verrattuna 10,1-tuumainen 1920x1200 pikselin näyttö ei tee samanlaista vaikutusta, vaikka sinänsä ihan pätevä onkin. Sen sijaan Asuksen insinöörit ovat onnistuneet ratkaisemaan laitteiden yhdistämisen näppärästi hyödyntämällä laitteen takaosassa kumisia "jalkoja" ja itse liitäntää osien välillä niin, että puhelin lähtee irti halutessa helposti mutta pysyy hämmästyttävän jämäkästi paikoillaan tablettikäytössä. Isona plussana tabletista löytyy myös 5000 mAh:n lisäakku, jolle tulee taatusti käyttöä tämän teholuokan laitteissa.

Tämä on mainos:

Luuriosio vastaa hyvin pitkälti parrasvaloissa viihtynyttä Samsung Galaxy S4:ää. Suorituskyky on molemmissa lähes identtinen, Infinityn ollessa jopa hieman nopeampi. Näyttö on molemmissa erittäin vaikuttava Full HD -tarkkuutensa ja laajojen katselukulmiensa puolesta.

Samsungista poiketen Infinity käyttää Asuksen puhelinten tapaan omaa, kevyesti muokattua versiotaan Androidista. Kevyesti muokatun käyttöjärjestelmän etuna on tuttuuden lisäksi se, että tärkeät päivitykset saapuvat Asukselle ensimmäisten joukossa. Käyttöliittymä on selkeä ja toimii neliydinprosessorin ansiosta vikkelästi. Selvänä miinuksena vain osa tärkeimmistä sovelluksista (esim. monet Googlen palvelusita) ei vieläkään tue saumatonta vaihtoa puhelin- ja tablettitilan välillä. Esimerkiksi Youtube-sovellus pitää käynnistää uudelleen, jos puhelimella aloitettua toistoa haluaa jatkaa tabletissa. Androidin peruspaketin lisäksi mukana on myös Asuksen omia sovelluksia laitehallintaan ja pilvipalvelun käyttöön.

Asus Padfone Infinity on erittäin laadukas paketti, josta etenkin puhelin tekee vaikutuksen. Kokonaisuuden ongelmana ei ole niinkään toteutuksen taso, vaan sen sijoittuminen markkinoilla. Puhelinta ja tablettia ei voi käyttää erillään yhtä aikaa, mutta toisaalta yhteisten "aivojensa" ansiosta yhdellä laitteella tehdyt asiat ovat välittömästi läsnä toisella. Esimerkiksi puhelimella aloitettu Asphalt 6 -kausi jatkuu tabletilla lähes saumattomasti ilman tallennusten siirtelyä. Halvempi 32-gigainen setti noin 900 euron hintaisena pyörii jo niissä lukemissa, joissa samaan hintaan saa kaksi laitetta hieman laadusta tinkimällä. Jos läppäritelakka olisi vielä läsnä samaan hintaan, hankinta voisi olla kolme laitetta korvaavana perustellumpaa. Sopivan kohdeyleisön löytäminen Padfone Infinityn kaltaiselle kombolle saattaa olla teknisiä haasteita suurempi mutka Asuksen matkassa älypuhelinten ja tablettikoneiden hallitsemille markkinoille.

Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Laadukas rakenne, suorituskyky, puhelimen näyttö
-
Kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Asus Padfone Infinity

Asus Padfone Infinity

LAITEARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Parisen vuotta sitten Asus julkisti täysin uuden laiteluokan luoneen Padfonen. Paria iteraatiota myöhemmin testipenkkiimme saapui harjatusta alumiinista kiiltelevä Infinity.Ladataan seuraavaa sisältöä