Asuksen Republic Of Gamer -sarjan mekaaninen näppäimistö saapui testipenkkiimme. Lukuisten valaisu- ja näppäinoptioiden lisäksi irrotettava numpad-osio ja tukeva metallirakenne tekevät siitä erinomaisen pelaajan vaihtoehdon kotiin tai reissuun.
Claymore antaa hyvän ensivaikutelman. Sen kevyesti kuvioitu pinta ei huuda gamer-estetiikkaa, mutta erottaa se toimistolaitteesta jo ennen virtojen päälle kytkemistä. Näppäimistö vaikuttaa muutenkin pieneltä, sillä sen kevytmetallirunkoa ei ole päällystetty muovisuojuksella. Kokoon vaikuttaa myös irrotettava numpad-osio, jonka voi sijoittaa näppärästi laitteen kummalle tahansa reunalle. Aivan langattomana sitä ei sentään voi käyttää. Ratkaisu on hyvä kompromissi tilansäästön ja käytettävyyden välillä. Matkakelpoisuudesta kielii myös täysin irrotettava USB-johto. Jos koneesta löytyy muita ROG-laitteita, Claymoren värit saa synkronoitua niiden kanssa yhteen. Näppäimistöä voi käyttää jopa ROG-emolevyn kanssa laitteiston ylikellottamiseen tai tuuletinnopeuksien muuttamiseen lennosta, jos sellaista sattuu kaipaamaan.
Kun laitteen tökkää kiinni ja asentaa hallintaohjelmana toimivan ROG Armouryn, se herää eloon kaikissa Aura Sync RGB:n mahdollistamissa miljoonissa värisävyissä. Efekteissä liittää säädettävää funktionaalisesta kaistapäiseen asti. Erityisen käyttökelpoinen ominaisuus on mahdollisuus valita joka ikisen näppäimen valon väri ja efekti erikseen vaikkapa Battlefield 1:n tai Heroes of the Stormin pikanäppäinten mukaan. Valmiita peliprofiileja Armourissa ei tosin ole. Mekaanisesti erinomaisen Claymoren suurimmat ongelmat löytyvät samalla kyseisestä hallintaohjelmasta. Hieman kömpelön käyttöliittymän lisäksi näppäinkohtaisia asetuksia voi tallentaa vain yhden ainoan setin, joka sekin saattaa hukkua aika ajoin. On suoraan sanottuna käsittämätöntä, miksi valaistuksen kenties parasta ominaisuutta ei hyödynnetä paremmin. Per-kirjain -valaistusasetuksia pitäisi pystyä ehdottomasti tallentamaan niin monta kuin itse haluaa sen sijaan.
Claymorea saa useilla eri Cherry MX -kytkimillä varustettuna omien mieltymysten mukaan. Paljon painallusvoimaa vaativat ja selkeästi kliksahtavissa Black-kytkimissä kun on aivan erilainen tuntuma kevyempiin Cherry MX Blue -kytkimiin verrattuna. Kirjoitustuntuman lisäksi kytkinvalinta vaikuttaa myös näppäinten päästämään ääneen - mustat kytkimet kliksuvat erittäin kuuluvasti muihin verrattuna. Näppäinhattujen pinta on käsitelty niin, että sen tuntuma sormen alla on hieman nahkea. Ratkaisu antaa mukavasti pitoa hektisen pelaamisen aikana, muttei ole aivan optimaalinen kirjoituskäytössä. Muutamassa näppäimessä oli myös pientä alkujäykkyyttä aivan testien alussa, ja esimerkiksi E-kirjain tuli välillä ruudulle kahdesti yhdellä painalluksella. Tämä ongelma onneksi katosi muutaman päivän aktiivikäytössä kokonaan, joten laitetta ei kannata palauttaa heti samana päivänä kauppaan, jos omasta yksilöstä löytyy samankaltaista vikaa.
Asus ROG Claymore on selkeästi pelaajalle suunnattu ja matkakäyttöön taipuva näppäimistö. Se on riittävän hillitty toimistokäyttöönkin, jos valaistusefektien kanssa ei lähde keulimaan, vaikka kirjoituskäytössä näppäinhattujen pinnoitus saattaa jakaa mielipiteitä. Näppäimistön suurimmat ongelmat eivät synnykään sen mekaanisella vaan ohjelmistopuolella, joka kaipaisi kipeästi päivitystä ja lisäominaisuuksia, jotta Claymoresta saisi kaiken irti. Halpa se ei noin 170 euron hintaisena missään nimessä ole, mutta lunastaa kuitenkin paikkansa vaativan pelaajan työkalupakista.