Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Rog G752VS -pelikannettava

Pöytäkone pöytäkoneen paikalle...

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Nvidian uusi Pascal-pohjainen näytönohjainsarja toimii varmasti monen uuden kannettavan koneen pilarina, kiitos erinomaisen suorituskyvyn ja verrattain viileän ja hiljaisen toiminnan. Asuksen G752VS saapui näistä ensimmäisenä testattavaksi.

HQ

Sanotaan nyt heti kärkeen, että tämä jättimäinen läppäri on tehokkain koskaan testaamamme. Kannettavaksi siitä ei ole kuin poikkeustapauksissa, mutta hevosvoimien puolesta moitittavaa ei löydy. Aggressiivisesti muotoiltu läppäri sisältää GTX 1070:n lisäksi FullHD-näytön, Intelin kuudennen sukupolven i7-6700HQ Skylake-prosessorin sekä SSD- ja HD-kovalevyt. Näytönohjain on muuten sen verran virtapihi, että Nvidia on tiputtanut M-liitteen siitä kokonaan. Käytössä on siis pöytäkoneversion kanssa identtinen kortti pienillä kellotaajuuksien pudotuksilla.

Futuristissporttinen ulkoasu ei varmasti ole jokaiselle mieleen. Ilmanpoistoaukkojen kirkuva oranssi paljastaa viimeistään jokaiselle ohikulkijalle, että kyseessä on pelikone. Jos gamer-estetiikka sen sijaan miellyttää, hopeaa, oranssia ja alumiinia sisältävä runko nappaa paremmin. Ymmärrän toki isojen ilmanpoistoaukkojen tarpeen tämän teholuokan laitteessa, mutta itse suosin hillitympää muotoilua. Kukin taaplaa tyylillään. Ne varmistavat joka tapauksessa läppärin lämpötilan kurissa pysymisen. Yleensä peliläppäriä ei uskalla pitää sylissä sekuntiakaan.

Toinen pieni nillityksen kohde liittyy laitteen mukana tuleviin oheisohjelmistoihin. Asus on paketoinut mukaan kaikenlaista pilvitallennuksesta 30 päivän virusturvaan. Tämän hintaluokan laitteen hankkija haluaisi todennäköisesti hommata nämä kaikki itse parhaaksi katsomistaan paikoista. Onneksi Asuksen oma ROG Gaming Center on oikeasti kätevä työkalu laitteen ylikellottamiseen ja hienosäätöön.

G752VS pääsee loistamaan kunnolla vasta konehuoneen puolella. Sen sisältämä kahdeksan gigan muistilla varustettu GTX 1070 potkii nimittäin sitä verran härskisti esimerkiksi vanhaan 970:aan nähden, että yksikään testatuista peleistä ei antanut sille pahaa vastusta. Skylake-prosessorin kanssa se kiritti niin Battlefield 1:n, Titanfall 2:n, Total War: Warhammerin kuin Forza Horizon 3:n ruudunpäivitysnumeroihin, joita on totuttu näkemään vain tehokkaissa pöytäkoneissa. FullHD-näytön G-Sync -tuki viimeisteli pelien sulavuuden ja on joka iso etu normaaliin näyttöön verrattuna. Koneessa itsessään olisi jakaa tehoja 100+ hertsisellekin näytölle. Itseäni "vain" 1080P:n resoluutio ei häirinnyt, sillä tällaisessa 17-tuuman läppärissäkin pikselit ovat aivan riittävän pieniä. Hypetetty 4K näkyisi vain heikentyneinä tehoina vailla merkittäviä hyötyjä pelikäytössä. Näppäimistö oli iso ja sillä oli mukava kirjoittaa. Äänentoisto oli pitkälti läppäreissä totutun keskinkertainen, joten hyvät kuulokkeet olivat tässäkin tapauksessa suositeltava ostos pelaajalle.

Tämä on mainos:

Yli neljän kilon painoisena ja 17-tuuman ruudun takia isokokoisena G752VS ei kulje helposti mukana reissussa. Sillä on kuitenkin eräs käyttötarkoitus, johon pöytäkone ei välttämättä pysty. Tehojen ansiosta se kykenee pyörittämään VR-ohjelmistoja ja -pelejä ja kannettavuutensa ansiosta etenkin HTC Vive -peleille on helpompi löytää talosta huone, jossa kaikki pöydät ja kalustus eivät häiritse RoomScale-kokemusta. Pöytäkone kun on usein sijoitettu paikkaan, josta edes 3m x 3m:n vapaan tilan löytäminen voi olla mahdotonta.

ASUS ROG G752VS on ensimmäinen osoitus Pascal-pohjaisten kannettavien koneiden vaikuttavuudesta. Sen tehot riittävät minkä tahansa nykypelin pyörittämiseen ilman sen kummempia ongelmia. Täydellinen se ei silti ole, vaikka osa vioiksi lasketuista asioista onkin enemmänkin henkilökohtaisia preferenssejä. Karvan verran alle kolmen tonnin hintaisena (2999,00 esimerkiksi Jimm's:llä) se on iso hankintapäätös, jonka vastapainoksi saa parasta suorituskykyä, mitä GR:n kannettavien testeissä on toistaiseksi nähty.

Asus Rog G752VS
Asus Rog G752VS
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Poskettoman tehokas, VR-käyttömahdollisuudet, G-Sync -näytössä
-
Muotoilu varauksin, kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä