Suomi
Gamereactor
laitearviot

ASUS ROG GL553VD

Kevyttä pelattavaa alta tonnin

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nvidian uuden sukupolven näytönohjaimet ovat mahdollistaneet kertaluokkaa kovempien peliläppäreiden esiinmarssin, ne kun eivät eroa kotikoneissa hyrräävistä sisaruksistaan entisaikojen M-mallien tapaan juurikaan. ASUS hyödyntää tätä uudessa ROG GL553VD -kevytläppärissään varsin mukavasti.

Tukevanoloiseen koteloon pakattu GL553VD tuntuu ensikosketuksella varsin hyvin kasaan pistetyltä paketilta. Noin kahden ja puolen kilon painoisena ja 15,6-tuuman näytöllä varustettuna se ei ole maailman pienin läppäri, mutta erittäin kevyt moniin peleihin panostaviin verrokkeihinsa nähden. Pelikannettavan ei siis tarvitse enää olla peliraahattava. Pätevää FullHD IPS -näyttöä enemmän vaikutuksen tekee chiclet-näppäimistö, jonka tuntuma on myös kirjoituskäytössä erinomainen. Käyttömukavuutta parantaa myös varsin maltilliset lämpötilat, joten GL553VD toimii tarvittaessa myös sylimikrona ilman farkkujen kärähtämistä.

GL553VD:sta on tarjolla pari eri prosessorivaihtoehtoa. I5-pohjaisen masiinan GTX 1050 -näytönohjaimella ja 8 gigan muistilla saa omakseen alta tonnin, mutta i7-prosessorista saa pulittaa vielä satasen tai pari lisää. Vaihtoehdoista ensimmäinen vaikuttaa paremmalta muihin komponentteihin nähden, ellei suunnitelmissa ole tehdä jotain erityisesti prosessoria rasittavaa. Pienehkö 128 gigan SSD-levy kannattaa jättää suosiolla Windowsin käyttöön ja asentaa alati paisuvat pelit terantavun kokoiselle perinteiselle kiintolevylle.

ASUS ROG GL553VDASUS ROG GL553VDASUS ROG GL553VD
Tämä on mainos:

Pelikäytössä GL553VD oli varsin pirteä ilmestys. Battlefield 1:n ja Total War: Warhammerin kaltaiset suorituskykyä piinaavat pelit pyörivät ongelmitta, kunhan asetuksia karsi täysistä hieman alaspäin. Hyvä näppis mahdollisti laitteen ronttaamisen mukana vain hiiren kanssa ilman, että räiskintäpeleissä tunsi antavansa vastustajille liikaa tasoitusta. Civilization VI:n kaltaisiin rauhallisempiin, pikanäppäimiä tehokkaasti hyödyntäviin peleihin läppäri oli mitä mainioin, etenkin jos on tottunut käyttämään kannettavien koneiden omia hiiriratkaisuja.

ASUS ROG GL553VD ei ole kenties kaikkein edullisin 1050-pohjainen kevyt peliläppäri, mutta se on sekä laadukkaista komponenteista kasattu, että näppärä matkakäytössä. Laite on hyvä vaihtoehto paljon reissaavalle, joka ei halua rikkoa säästöpossuaan totaalisesti, mutta kaipaa integroitujen näytönohjainten tilalle oikeaa suoritustehoa uusiinkin peleihin. Peliasennuksiin liian pienikokoinen SSD-levy ja Asukselle valitettavan tyypillinen höttöohjelmiston määrä verottavat kokonaispisteitä hieman.

ASUS ROG GL553VD
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kannettava mutta tehokas, erinomainen näppäimistö, hyvä lämmönhallinta
-
Liian pieni SSD-levy peleihin, höttöohjelmistot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä