Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Rog Gladius

Tämä jyrsijä on liian liukas kaveri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pelihiirissä optiset sensorit tekevät taas paluuta lasereiden dominoitua kenttää vuosikaudet. Asuksen ROG Gladius on uusin testipenkkiin saapunut kokelas, joka tarjoaa Avagon 6400 DPI:n tarkkuudella varustetun sensorin tähtäystä avittamaan. Armory-hallintaohjelmistosta löytyy asetus jos toinenkin pikkutarkkaan viilaukseen.

HQ

Hiiren pakkaus ja viimeistelyn laatu antavat hyvän ensivaikutelman. Itse laitteen mukana tulee pieni kantopussukka, kaksi USB-johtoa (pidempi punottu ja lyhyt muovinen), lisätassut ja jopa OMRON:n vaihtokytkimet päänappien alle. Kytkimiä vaihtaessa tassut pitää todennäköisesti uusia samalla, sillä ruuvit sijaitsevat niiden alla eikä kerran irti otettuja saa varmaankaan siististi takaisin paikalleen. Rulla on selkeästi pykälletty ja jämäkän oloinen olematta kankea. Vasen ja oikea nappi antavat selkeän palautteen painalluksesta. Liikerata napin etureunassa on luonnollisesti hieman pidempi kuin keskemmällä. Sivunapit ovat profiililtaan korkeahkot. DPI-kytkin hiiren keskellä mahdollistaa liikeherkkyyden vaihtamisen lennosta esimerkiksi Battlefieldin ajoneuvoihin istuttaessa, jolloin vaikkapa tankin tykkitornit kääntyvät hivenen vikkelämmin.

Gladius on ergonomisesti muotoiltu vain oikeakätiselle ja 116-grammaisena hivenen painava allekirjoittaneen normohiireen verrattuna. Sen suurin kompastuskivi löytyy sivuilta, joissa on sinänsä jännä "Maya"-kuviointi upotettuna todella liukkaaseen muovipintaan. Oma ns. "claw grip" -otteeni yhdessä pitkän pelisession tuottaman sormien hikoilun kanssa teki hiirestä lähestulkoon käyttökelvottoman, sillä hyvää pitoa ei tahtonut saada sitten millään. Tämä on valtava harmi muuten pätevästi kasatussa kokonaisuudessa. Kämmentyyli (palm grip) saattaa toimia paremmin, sillä siinä kämmen lepää voimakkaammin hiiren yläosan päällä.

Käytössä optinen sensori tuntuu hyvältä ja tarkalta. Asia voi olla ihan päänsisäisiä juttuja, mutta kursorin liike tuntui luontevammalta ja pienissä liikkeissä vähemmän yliherkältä kuin laser-sensori. Hiiren raskaus on kaksiteräinen miekka, tarjoten toisaalta täsmällisen tuntuman mutta vaatien samalla enemmän voimaa liikutteluun (tai otteen muokkaamista). Pelaamisen osalta pienissä/lyhyissä sessioissa hiiri ei tuntunut erityisemmän raskaalta, mutta pidempään pelatessa hiiren painon huomasi. Tämä voi olla toisille ongelma.

Noin 80 euron hintaisena ASUS ROG Gladius on pelihiirien ylemmässä hintaluokassa, eikä kykene aivan lunastamaan itseään käytössä. Hiiret ja niiden tarjoama pelituntuma ovat monen muun laitteen tavoin hyvin subjektiivisia kokemuksia, mutta itselleni muuten pätevän Gladiuksen kompastuskiveksi muodostui sen aivan liian liukas sivupintamateriaali. Se ei yksinkertaisesti pysynyt hyppysissä pidemmissä sessioissa halutulla tavalla. Otetta muuttamalla liukkautta saa minimoitua, mutta se ei yli 20 vuoden hiiren heiluttelun jälkeen käy enää ihan helposti.

Tämä on mainos:
Asus Rog GladiusAsus Rog GladiusAsus Rog Gladius
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Varustelu, nappituntuma
-
Aivan liian liukkaat kyljet, hivenen hintava
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä