Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Gladius II

Neonvaloihme

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Asus ja sen pelaajille suunnattu Republic of Gamers -tuotesarja tuottavat tasaiseen tahtiin kaikkea näytöistä läppäreihin ja kuulokkeisiin. Tällä kertaa testattavaksi päätyi ROG Gladius II -hiiri 12 000 DPI:n optisen sensorin ja 1000 hertsin näytteenottotaajuutensa kanssa. Näkyvintä siinä on kuitenkin alustan valojuovavalaistus ja ehkä harmillisemmin sen hintalappu.

HQ

Asuksen mukiinmenevän Armoury-ohjelmiston säätämisen ohella asennus on simppeli homma. Ilman valoja hiiri on varsin rauhallisen ja säyseän näköinen. Atsteekkihenkisesti kuvioidut ja hieman liukkaat reunakumit antavat pienen vihjeen siitä, että kyseessä ei ole aivan tavallinen toimistorotta. Paketissa tulee mukana myös vaihtokytkimet edellisten käydessä löysiksi tai jos oletuksena kiinni olevien tuntuma ei miellytä. Vaihtopainoja mukana ei ole, joten kohtalaisen korkeaprofiilista ja keskipainoista hiirtä kannattaa yrittää päästä kokeilemaan ennen ostopäätöksen tekoa.

Irrotettava, punottu USB-johto kun on kiinni, erehtymisen varaa ei juuri jää. Hiiren alareunassa oleva valojuova herää eloon erittäin värikkään animaation voimin. Hieman harmillisesti valojuovan efektejä ei pääse säätämään juuri haluamallaan tavalla Armoury:ssa esimerkiksi sen nopeuden tai värien suhteen, joten tällä kertaa oli pakko tyytyä neonsiniseen hehkuun rullan ja logon neonpinkin kanssa. Tällaisista yksityiskohdista huomauttelu saattaa tuntua niuhottamiselta, mutta pelihiirien valtavassa valikoimassa erottuminen edellyttää sataprosenttista onnistumista niin isoissa kuin pienissäkin asioissa.

Toimintapeleissä Gladius II toimii korkealaatuisen sensorinsa ansiosta erittäin mallikkaasti niin toiminnantäytteisissä pätkissä kuin tarkkuutta vaativissa operaatioissakin. Rullan vieressä oleva DPI-kytkin on hyvässä käytössä tarkka-ampumista vaativissa tilanteissa ja peukalon päässä oleva "ylimääräinen" nappi sopii loistavasti vaikkapa kranaatinheitolle tai lähietäisyydeltä tirvaisuun. Pelituntumaan tottui loputa erittäin nopeasti, vaikka useimmiten uuden hiiren kanssa pitää viettää tovi jos toinenkin ennen kunnollisen tuntuman löytymistä.

Asus ROG Gladius II on kallis, mutta erinomaisesti peleistä suoriutuva hiiri, joka on työpöydällä joko hillitty tai täysin sekopäinen sen valaistusasetuksista riippuen. Erillispainojen puute ja hallintaohjelmiston pienet vajavaisuudet aavistuksen liukkaiden kumireunusten kanssa pudottavat sen pisteitä pykälän verran erinomaisesta alas. Hintalapun vastineeksi saa huolella kasatun ja mietityn kokonaisuuden pelikäyttöön, kunhan Asuksen valitsemat koot ja painot sopivat omaan käteen.

Tämä on mainos:
Asus ROG Gladius IIAsus ROG Gladius II
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Rakenne, hillitty ulkoasu, laadukas optinen sensori
-
Ei painoja, hieman liukas
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä