Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Phone II

Asusin pelipuhelin on täyden kympin luuri.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelipuhelinten kysyntä on kasvanut, ja samoin ovat myös peliluureja valmistavien firmojen taidot. Asusin puhelimessa on Snapdragon 855+, 120Hz / 1 ms AMOLED 10-bittinen näyttö ja 6000mAh akku, jota ROG kutsuu nimellä "HyperCharge". Värien pitäisi olla sitä luokkaa, ettei ihmissilmän pitäisi havaita eroa näytön ja oikean maailman välillä. Näyttö itsessään on 1080x2340, ja pikselitiheys sitten 391ppi.

Mukana on 12GB RAMia, ja jäähdytysjärjestelmä toimii hyvin. Sisäisesti lämpötila puhelimella on 34 astetta, ja maksimaalisella kuormituksellakin vain 43 astetta. Akun lämpötila pysyttelee lukemassa 29 astetta.

Asus ROG Phone II
Tämä on mainos:

Prosessorissa on kahdeksan ydintä 2,96 Ghz saakka, koska CPU on Kryo 485. Erikoista on, että puhelin käyttää Bluetooth 5.0, kun kerran Snapdragonin siru pystyy hoitamaan 5.1. Mukana on myös mahdollisuus 2GBps LTE, sillä sirussa on sisäänrakennettuna 5G-yhteensopivuus.

Suorituskyvyn osalta puhelin on sieltä paremmasta päästä, vaikka nopeampiakin on olemassa.

Antutu:
385850
Open GL::
6117
Vulkan:
5337
Geekbench 5:
738 singlecore, 2789 multicore

Asus ROG Phone II
Tämä on mainos:

Näyttö on ehdottomasti sieltä paremmasta päästä. Erityisesti vaikutuksen tekee ruudun kirkkaus ja kuvan selkeys jopa hieman kauempaa katsottuna. Näyttö ei ole tasoa 4K, mutta 4K-materiaalin toisto on melko hyvää. Näytön suojana on kerros Corning Gorilla Glass 6, joten suosittelen hankkimaan luurille hyvän suojakotelon. Sekä sormenjälki- että kasvojentunnistus toimivat hyvin, joskin kasvojentunnistus vaatii hyvän valaistuksen toimiakseen asianmukaisesti.

Asus ROG Phone II

120 Hz virkistystaajuuden lisäksi kosketusnäytössä on 49 ms viive. Toisin sanoen nopeuden tuntu on huima, kuva on koko ajan terävä ja käyttö on sujuvaa. Puhelimessa on 48MP kamera, ja mahdollisuus zoomaamiseen puuttuu edelleen. Lisäksi kameran "miettimisaika" on edelleen aivan liian pitkä: useita sekunteja myös hyvin valaistussa ympäristössä. Selfie-kamera on aseteltu hyvin kaiuttimen jatkeeksi. Ja miksi kummassa "Repuclic of Gamers" on kookas vesileima, joka oletusarvoisesti laitetaan kaikkiin otettuihin kuviin? Moisen pitäisi ehdottomasti olla oletusarvoisesti pois päältä.

Akku kestää koko päivän kovassa käytössä, ja latautuu nopeasti. Tyhjästä 60 prosenttiin latautuu tunnissa.

Kaiuttimet toimivat hyvin molempiin suuntiin, vaikka sekä puhelimeen puhuja kuin sitä kuuntelevakin eivät kohdistaisi huomiotaan suoraan oikeisiin paikkoihin. Mukana on myös DTS: X Ultra, erillinen vahvistin, 24 bittinen DAC, ja APT-X bluetoothin kautta. Lopuksi mukana on neljä mikrofonia, joita käytetään taustamelun hiljentämiseen.

Asus ROG Phone II

Entä se pelaaminen sitten? Armory Crate -ohjelmisto laittaa puhelimen X-tilaan. Näin kaiken voi laittaa itse valmiiksi kuntoon etukäteen. Samalla voi estää ilmoitusten ja viestien saapumisesta ilmoittamisen. Toiminnot ovat muutenkin aika lailla kuten PC:llä, mutta ne on pienennetty luuriin sopiviksi. Puhelimessa on myös "ultrasonic Airtriggerit", jotka toimivat ylimääräisinä kosketusnappeina. Näin alleviivataan kätevästi puhelimen tarkoitusta nimenomaan peliluurina.

Hintaa on siinä 950 euroa, joka on valitettavasti muodostumassa jokseenkin vakiohinnaksi pelipuhelinten markkinoilla. Lisäksi kaupan on monenlaisia pelaamiseen tarkoitettuja lisälaitteita. Käsissä on siis kaikkiaan oikein messevä pelipuhelin.

10 Gamereactor Suomi
10 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä