Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus ROG Zephyrus G (GA502)

Uudet AMD-prosessorit merkitsevät halvempia hintoja, mutta uhrataanko silloin liikaa suorituskyvystä? Ei.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Viimeisen parin vuoden aikana pelitietokoneiden markkinat ovat sekoittuneet pahemman kerran. Tämä johtuu muun muassa siitä, että AMD on herännyt tarjoamaan kilpailukykyisiä komponentteja huokeampaan hintaan. Osittainen monopoliasema on siis särkynyt, ja seurauksena on tietysti kuluttajan kannalta hyviä tarjouksia.

Tämä on nähtävissä Asusin ROG Zephyrus GA502D:ssa, joka on kevyt ja halpa 15,6" läppäri kera AMD Ryzen 7 3750H:n ja GTX 1660TI. Läppäri siis on kätevä työjuhta hyvään hintaan. Toinen asia sitten, pystyykö Asus tämän markkinointilauseensa täyttämään.

Ulkoiset seikat eivät ole se, jotka houkuttelevat hankkimaan Asusin ROG-läppärin. Komponentit ovat se juttu, joiden perusteella ostopäätös tehdään. Laite on jokseenkin kevyt (2,20 kg), mutta tämä johtuu siitä, että kaikki on muovia. Ja lisäksi vielä kevyttä naarmuuntuvaa muovia. Kuori ei siis ole kovinkaan vankkaa tekoa, ja se vieläpä taipuu, jos hieman voimaa käyttää. Onneksi masiina ei mene käytössä kuitenkaan ihan heti rikki. Suurikokoinen logo varastaa edelleen huomion. Tyylipisteitä ei siis jaeta, mutta läppäri on kaikkiaan halpa. On silti annettava kiitosta Asusille, sillä he ovat tehneet kevyen ja ohuen läppärin, joka silti lupaa melkoisesti tehoa. Laite ei ole kuin 20 mm paksu.

Tämä on mainos:
Asus ROG Zephyrus G (GA502)

Onneksi liitäntäportteja on mukava valikoima. Mukana on kolme USB-A 3.0 -paikkaa, yksi USB-C, HDMI, Gigabit Ethernet ja normaali plugi vaikkapa kuulokkeille. Näppäimistö on yllättävän tukeva. kosketusalusta käyttää Windows Precisionia, joten se on suurimman osan ajasta näppärästi toimiva. Mitään erityistä vaikutusta se ei kuitenkaan tehnyt. Se on itse asiassa kooltaan aivan liian pieni.

Näyttö itsessään on hyvä. Kyseessä on 15,6" Full HD (1920x1080p) IPS-näyttö ja 120 Hz. On myös mahdollista ostaa halvempi 60 Hz malli. Jokseenkin halvassa läppärissä 120 Hz on hyvä, joskin olin kaikkiaan hieman pettynyt paneeliin. Yleinen kirkkaus on noin 280 NITS, joka kattaa 68% sRGB-väriskaalasta ja vain 50% Adobe RGB. Toisin sanoen vakavasti otettavaa kuvien ja videoiden muokkausta ei kannata tehdä, vaikka raaka koneteho muuten sen mahdollistaisikin. Toisaalta näyttö ei muodostu ongelmaksi pelatessa esimerkiksi sellaisia pelejä kuin Overwatch, Counter-Strike: Global Offensive ja World of Warcraft: Classic.

Asus ROG Zephyrus G (GA502)Asus ROG Zephyrus G (GA502)Asus ROG Zephyrus G (GA502)
Tämä on mainos:

Testaukset antoivat seuraavat tulokset. Käytössä oli se iso versio seuraavilla tiedoilla:

CPU: AMD Ryzen 7 3750H 2.30GHz // 4.00GHz

GPU: Nvidia GeForce GTX 1660 TI Max-Q

RAM: 24GB

Kovalevy: 512GB SSD

Yllä mainituilla komponenteilla sai seuraavat tulokset:

3D Mark Fire Strike: 5544

3D Mark Time Spy: 4612

Cinebench CPU-test: 1699

Shadow of the Tomb Raider (1080p/high): 64fps

The Division 2 (1080p/high): 59fps

Grafiikkakortti itsessään on se, joka tekee vaikutuksen, vaikka kyseessä on Max-Q alemmilla kellotaajuuksilla. Tulokset olivat vakuuttavia vähemmän vaativilla peleillä, kuten Overwatch ja Apex Legends. Toisaalta metelitaso olikin sitten kiitettävä. Laitteen oman ohjelman mukaan melu oli 46-46 dB, kun taas oman mittaukseni mukaan lukema oli yli 55 dB. Toisin sanoen melu on jo sen tasoinen, ettei se ole miellyttävä. Jopa kuulokkeet päässä melun huomaa.

Akku on 76 Wh, ja osoittautui koko paketin vaikuttavimmaksi osuudeksi. Keskimääräinen käyttöaika oli noin 7 h. Toisin sanoen vaihtelevassa käytössä GA502 on paljon kestävämpi kuin keskimääräinen peliläppäri.

Asus ROG Zephyrus G (GA502)

Suurikokoisessa versiossa on 16 GB RAMia ja hintaa 1500 euroa. Se ei ole kovinkaan paljon ottaen huomioon irtoavat tehot. On siksi todettava, että Asusin pyrkimys käyttää halvempaa AMD-prosessoria on onnistunut. Täydellinen laite ei ole, mutta hintaan suhteutettuna oikein hyvä.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä