Suomi
Gamereactor
laitearviot

ASUS ROG Zephyrus GM501

Kim arvioi Asuksen tehokkaan ja ohuen läppärin, mutta kaikki ei olekaan täydellistä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jo aiemmin arvioon päätynyt alkuperäinen Zephyrus, jota myös nimellä GX501 kutsutaan, oli melkoisen iso menestys. Kannettava ja ohut kone kera GTX1080:n maksaa, joten Zephyrus M on madaltanut kuluja GTX1070:llä. Samaan aikaan jäähdytys on haluttu pitää hyvänä, joka lisää hieman laitteen painoa.

HQ

GM501-sarjalla on myös pikkuveli, joka on halvempi tarjoten 6GB GTX 1060 -grafiikkakortin. Molemmissa on kuitenkin uusi kahdeksannen sukupolven Intel CPU.

Testattu kappale oli Hyundain GTX1070, i7 8750H, 16GB DDR4 RAM, 512GB Samsung NVMe M.2 SSD Hard Disk + 1 TB SATA SSHD. Näyttö oli mallia 15,6 144hz. Tuki on myös G-Syncille.

ASUS ROG Zephyrus M

Saatavilla laite on niin mustana kuin kuparin värisenäkin, ja ulkoisesti kone on erittäin kaunis. Harmillisesti reuna näytön ympärillä on tarpeettoman suurikokoinen ja kömpelö varsinkin sivuilla ja pohjassa. Muuten näyttö on tarkoitukseensa sopiva. Kirkkaus voisi olla parempi, mutta värit ovat kohdallaan ja kontrasti samoin. Se ei ole paras näkemäni kannettava näyttö, mutta keskimääräistä parempi kuitenkin.

Tämä on mainos:

Zephyrus-sarjassa on Active Aerodynamic System (AAS). Toisin sanoen mukana on voimakkaita 12 voltin puhaltimia, joiden tarkoituksena on poistaa pöly laitteesta. Lisäksi laitteen avatessa alaosa avautuu mekaanisesti, joka lisää huomattavasti ilmanottoa. Huonona puolena näyttö on avattava itse myös silloin, kun käyttää ulkoista monitoria.

ASUS ROG Zephyrus M

Kuori ei ole kovinkaan suuri (alle 2 cm), ja painoa on 2,45 kg. Laite on siis ihan oikeasti kannettava. Mukana on näppärä multizone RGB-näppäimistö, HDMI 2.0, neljä USB 3.1 -paikkaa, ja USB-C-paikka. Lisäksi äänenvoimakkuuden säädölle on oma nappinsa, ja mukana on koneen oma ohjausohjelmisto. Jäähdytys puskee ilman ulos sivuilta, ja sen voi tuntea pitäessään hiirtä liian lähellä. Lisäksi alue toimintanäppäimien ympärillä tuntuu tarpeettoman kuumalta.

Akku ei ole paras mahdollinen. 55 Wh on minimi, ja 75-80 Wh olisi ollut parempi. Tehokkaassa käytössä akku kestää vain hieman yli tunnin, ja normaalissa käytössä kestoa oli alle kolme tuntia. Tämä rajoittaa käyttöä esimerkiksi työ- ja opiskelukäytössä. Hintaa on noin 4000 euroa.

Tämä on mainos:

Ohjelmisto on yllättävän selkeä ja hyvin toimiva, mutta sitä ei ole suunniteltu yli 18-vuotiaille. Samaan syyllistyvät tosin kaikki muutkin valmistajat.

ASUS ROG Zephyrus M

3D Mark
Time Spy: 5406
Time Spy Extreme: 2556
Fire Strike Ultra: 3996
Fire Strike Extreme: 7408
Fire Strike: 14251
Sky diver: 29523

Suorituskykyä selvästi rajoittaa mobiilinen uusi versio GTX1070.

The Division:
Medium, 93,1 FPS
High: 82,2 FPS
Ultra: 71,21 FPS

Assassin's Creed Origins
High: 53 FPS
Medium: 54 FPS
Low: 56 FPS

Middle-earth: Shadow of War
Medium; 96 FPS
High: 84 FPS
Very high; 76 FPS
Ultra: 72 FPS

Total War: Warhammer II
Medium: 90,5 FPS
High: 73,5 FPS
Ultra; 54,6 FPS

ASUS ROG Zephyrus M

AAS-jäähdytys toimii niin hyvin kuin markkinointimateriaali lupaakin. GPU-lämpö on 40-63 astetta, ja jos haluaa laittaa puhaltimet oikein kaakkoon, niin ääni on mahtava, mutta samalla asteet tippuvat lukemaan 50. CPU-lämmöt ovat 42-71 astetta, ja 59 kun puhallus on tapissa. Tulos on vaikuttava ottaen huomioon, että kyse on läppäristä.

ASUS ROG Zephyrus M

GM501:n meteli on varsin tasainen. Lukemat ovat 35-42 dB, ja puhalluksen ollessa tapissa 50 dB. Perinteisesti vain nettiä selaillessa ääni on niin hiljainen, ettei sitä käytännössä edes kuule.

Kauheasti ei valittamisen aihetta siis ole, ja varsinkin jäähdytysjärjestelmä on vaikuttava. Valittavana on myös vähemmän tehokas ja samalla halvempi versio.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä