Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Strix DSP -pelikuulokkeet

Testissä Asuksen PC ja PS4 -käyttöön erikoistuneet pelikuulokkeet.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Asus lähti kosiskelemaan pelaajia voimalla ja tyylillä viime vuonna lanseeratulla Strix-lisälaitesarjallaan. Muinaisen kreikan kielen sanasta "pöllö" tuleva Strix-sarja pyrkii näyttämään asiaankuuluvasti sekä uhkaavalta että tyylikkäältä. Ulkonäkö on kuitenkin sivuseikka itse käyttäjälle, joka ei oranssina hehkuvia korvakuppeja pääse juuri ihastelemaan.

HQ

Onnekkaasti kookkaat kuulokkeet ovat äänimaisemaltaan hyvinkin sijoituksensa arvoiset. Valtavan kokoiset Strix DPS:t pystyvät 7.1-kanavaiseen toistoon, ja ne tukevat muun muassa Dolbyn Headphone ja Pro Logic IIx -äänikoodekkeja. Isot luurit kätkevät sisäänsä hulppean kokoiset 60mm kaiutinelementit, jotka on suojattu kevyellä mutta kestävällä muovilla.

Jyhkeät elementit ja seitsenkanavainen ääni pystyvät yhdessä melkoiseen jytinään, joka on etenkin ammuskelupelejä ja toimintaleffoja katsoessa mitä miellyttävin asia. Voimallisista bassoista huolimatta myös keski- ja diskanttiäänet säilyvät kirkkaina.

Kuulokkeiden mikrofoni kytkeytyy kuppiin vähällä vaivalla, ja sen saa näppärästi myös irti silloin, kun sille ei ole käyttöä. Mikrofoni poimi testioloissa vaisunkin puheen, mutta suodatti silti ympäristön hälyäänet kokonaan. Tämä ominaisuus tekee Strixeistä hyvän valinnan myös metelikkäisiin tiloihin, kuten lan-pippaloihin tai suurperheen olohuoneeseen.

Luurit kytkeytyvät tietokoneeseen punotun johdon sekä pienen, yllättävän kevyen vahvistinelementin kautta. Jälkimmäinen on kulmikas ilmestys, jossa on äänenvoimakkuutta säätelevä rulla sekä muutama perustoimintoja kuten mykistyksen ja surround-äänet päälle ja pois kytkevät painikkeet.

Tämä on mainos:

Vahvistimesta saa myös valittua neljä erilaista tehostusta, jotka korostavat tietyntyylisiä ääniä. Yksi on suunniteltu rallipelejä varten, toinen räiskintää, kolmas korostaa toimintaa ja mätkettä, ja neljäs vahvistaa hiljaisia ääniä kuten vastapelaajien sijainnin paljastavia askeleita.

Vaikka tehosteet ovatkin hyödyllisiä etenkin moninpelatessa, ne kuitenkin tahtovat vääristää pelin omaa äänimaailmaa saadakseen halutut korostukset aikaiseksi. Kilparyllistyksissä joitakin uhrauksia on vain tehtävä saadakseen mukavan kilpailuedun.

Vahvistimen käyttömukavuuden viimeistelee se, että se sisältää kuulokkeiden tarvitseman ohjelmiston. Strix-luurit eivät siis tarvitse erikseen asennettavia ajureita, vaan ne ovat moitteettomasti plug and play -mallistoa.

Käyttömukavuudeltaan Strix-kuulokkeet ovat erittäin miellyttävät. Ne istuvat päähän erittäin pehmeästi ja tukevasti, puristamatta kuitenkaan yhtään. Keinonahkaiset kupit sulkevat korvat sisäänsä tiiviisti, vahvistaen kuulokkeiden kykyä sulkea ulkomaailman meteli ulkopuolelle. Strixien massiivinen koko toimii selvästi parhaiten keskisuurta kookkaamman pään kanssa - muiden lähteiden mukaan luurit eivät istu pienipäisille lainkaan yhtä hyvin.

Tämä on mainos:

Kupit myös kytkeytyvät toisiinsa vähän turhan heppoisen oloisella pannalla, jonka rasituksensietoa ei tee mieli testata. Ne voi myös kääntää littanaksi kuljetusta varten, mutta ottaen huomioon miten isosta kokonaisuudesta on kyse, mistään helposti kannettavasta kuulokesetistä ei kyllä ole kyse.

Vaikka Strix DSP:tä mainostetaan yhteensopivana myös PS4:n ja mobiililaitteiden kanssa, se ei ole sitä täysin. Luurit itsessään kyllä kytkeytyvät ongelmitta kiinni kyseisiin laitteisiin, mutta ilottelusta jää tuikitärkeä DSP-vahvistin pois. Ilman vahvistimen syöttämää lisävirtaa jää äänistä se miellyttävin potku ja kovin pauhu puuttumaan. Toisin sanoen, kuulokkeet toimivat kyllä ongelmitta, mutta parhaimmillaan ne eivät ole. Kannattaakin siis suhtautua Strix DSP -settiin PC-luureina, joita voi tarpeen vaatiessa käyttää myös muissa laitteissa.

Kaiken kaikkiaan Asus Strix DSP -kuulokkeet jättivät erinomaisen vaikutelman. Ne ovat vakavasti itsensä ottavalle pelaajalle hyvä valinta, ja saatuun laatuun nähden niiden hintalappu on varsin kohdallaan.

Asus Strix DSP
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Käyttömukavuus, hyvä hinta/äänilaatu-suhde
-
Heppoinen pantarakenne, äänen laatu kärsii ilman vahvaria
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä