Suomi
Gamereactor
laitearviot

Asus Strix Pro -pelikuulokkeet

Suuret silmät jytisevät.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Strix-sarjan headset on varsin huomiota herättävä kokonaisuus. Jo pelkkä pakkaus on jäätävän suuri ja kun kuulokkeet oheislaitteineen saa kuorittua siitä ulos, kourassa on todellinen järkäle headsetiksi. Strixit ovat varmasti suurimmat headset-kuulokkeet, mitä olen koskaan päässäni pitänyt, kupit nimittäin eivät ainoastaan peitä korvalehteä kokonaan, vaan ne kiertävät vielä reilusti ympäri niin, että minun suuresta sivuprofiilistani pelkkä kuulokekuppi peitti yli kolmanneksen.

HQ

Huomiota herättää tosin myös headsetin design. Kulmikasta ulkoasua tehostavat kuppien ikkunoista näkyvät peräti 60-milliset oranssit elementit, jotka on suunniteltu näyttämään ulospäin kuin pöllönsilmiltä. Oranssinmusta ulkoasu on kieltämättä tyylikäs, mutta olisihan tämä pienemmässäkin koossa toiminut.

Asus Strix Pro

Lisää kummastusta herättää paketin sisältö. Headset nimittäin lätkäistään tietokoneeseen kiinni Asuksen oman, heppoisen äänenvoimakkuuden säätimen kera, joten johtosalaattia ei voi välttää. Mukana tulee toki myös lisäliittimet matkapuhelimia varten, tosin en ihan heti keksi miksi kukaan käyttäisi näin valtavia kuulokkeita muuten kuin kotioloissa. Headset toimii kuulokkeina ilman jatkojohtoja, mutta kuulokkeista lähtevä johto on vain noin metrin pituinen. Se jää auttamattoman lyhyeksi, mikäli tietokone napottaa vaikka lattialla.

Jos tuntuu että korostan setin kokoa liikaa, siihen on syynsä. Kokonsa vuoksi headset on nimittäin painava ja kömpelön tuntuinen päässä, vaikka kuppien pehmusteet ovatkin laadukkaat. Koko ei kuitenkaan ole tarkoituksetonta. Suuret kupit saavat aikaan aivan omanlaisensa tilan tunteen, sillä niiden sisällä kaikuu hieman. Valtavat elementit yhdistettynä kaikuun saavat aikaan todella omintakeisen soundin, jota vaatimaton laatu tosin hieman latistaa.

Tämä on mainos:

Ääneltään kuulokesetti ei ole aivan hintalapun vastaamaa tasoa, mutta kokonaisuutena parempaa keskitasoa kuitenkin. Ylä-äänet jäävät turhan ohuiksi, keskiäänet ovat hieman turhan kuivat ja bassot ovat napakkuudestaan huolimatta valjut. Ääni on silti rasittamaton ja tietyissä tilanteissa jopa hyvä.
Musiikin kuunteluun kuulokesetti ei sovi, mutta pelaamista ajatellen napakka äänimaailma yhdistettynä hyvän suuntakuvan antavaan kaikuun toimii erittäin hyvin. Niin Battlefieldissä kuin muissakin FPS-peleissä ei tarvitse arvailla mistä päin toiminta on tulossa, vaikka kyseessä onkin vain 2.0 -setti.

Mukana tuleva mikrofoni on hyvää tekoa. Varsi on taipuva, ja äänessä ei ole juurikaan häiriöitä. Mikrofoni ottaa myös äänen sisään miellyttävän etäältä, eikä sitä tarvitse tunkea suuhun äänen kuulumiseksi.

Kokonaisuutena Strix Pro on kuitenkin paha pettymys. Mikään osa-alue ei nouse kirkkaasti hyväksi ja elementit ovat koostaan huolimatta turhan vaisut. Vielä kun pakettiin lätkäistään kömpelö koko, on headsettiä vaikea suositella oikeastaan kenellekään. Markkinoilla on tarjolla parempiakin vaihtoehtoja.

Asus Strix Pro
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
+
Näyttävä design, hyvä suuntakuva, mikrofonissa ei moittimista
-
Kömpelö koko, vaisu äänimaailma, omituinen johtosalaatti
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä