Suomi
Gamereactor
laitearviot

ASUS TUF Gaming H7 Wireless

Tuftia ääntä langatta

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pelikuulokkeiden äänentoisto-osastolla langattomasta laadusta saa yleensä maksaa melkoisen hinnan. Asuksen H7 Wireless kurittaa lompakkoa onneksi vain kohtuudella, ja palkaksi saa pienen säädön jälkeen erinomaiset peliluurit.

Luurit, irrotettava mikrofoni, microUSB-kaapeli ja langaton dongle paljastuvat hillitysti pakatussa boksista yksi kerrallaan. Kuulokkeet on helppo tunnistaa pelikäyttöön tarkoitetuiksi, mutta eivät kookkaita kuppeja lukuun ottamatta herätä tarpeetonta huomiota ledivalaistuksella tai räikeällä ulkoasulla. Kuppien sisäpinta on puolipehmeä ja laadukkaan oloinen, eikä tunnu rasittavan tai kuumottavan korvalehtiä pitkässä sessiossa. Tuplapantatyyli pitää painon poissa päälaelta. Ylin kaari saattaa muuten metallisena jäädä hassusti värisemään ja soimaan hetkeksi sitä tökkiessä. Ensimmäisellä kerralla tämä erikoinen sivuääni hämmensi hetken ennen sen lähteen paikannusta.

Säädöt ovat vasemmasta kupista volyymirullineen, mykistyksineen ja virtanappeineen. Kaikki ovat sen verran eri tuntuisia sormen alla, että niitä ei tarvitse etsiä näppituntumalla pitkään. Kupit painavat isossa päässä kohtalaisella voimalla sisäänpäin, mutta metallinen kaari löystynee pidempiaikaisessa käytössä sopivammaksi. Kapeapäisemmällä ongelmaa ei liene ollenkaan. Mikrofoni on kelvollinen ja riittävä normaaliin nettipelailuun, mutta striimaamiseen tai äänitykseen sen herkkyydestä ei ole.

Erillisen USB-liitäntään laitettavan donglen 2.4 Gigahertsin taajuus toimi testi-PC:llä normaalikäytössä luotettavasti ja nopeasti. Tämä koskee niin kuulokkeisiin tulevia ääniä kuin mikrofonihöpinöitäkin. Mukana tuleva microUSB on tarkoitettu vain lataamista varten, joten langalliseksi näitä luureja ei valitettavasti saa. Sisäänrakennettu akku lupaa 15 tunnin kestoa yhdellä latauksella, mikä tuntui pitävän ainakin näin testien aikaan kohtalaisen tarkasti paikkansa. Vastaavat akut tuppaavat yleensä menettämään osan maksimikapasiteetistaan ajan myötä, joten siihen on hyvä varautua henkisesti.

Tämä on mainos:

Asuksen ROG Armoury II -hallintaohjelmisto tuli käyttöön heti ensimmäisistä hetkistä lähtien. Virtuaalinen tilaääni on H7:issa on nimittäin oletuksena päällä, eikä kuulosta erityisen hyvältä tai tarkalta. Tämä vika pätee suurin piirtein joka ikiseen virtualisoitua 7.1-tilaa lupaavaan pelikuulokkeeseen, eli ensitöikseen stereo-moodi kannattaa kytkeä päälle. Testikorvaan luurien tuntuma oli hieman liian bassovoittoinen, joten ekvalisaattoria tulee ruuvattua myös hetki tasapainoisen äänialan löytämiseksi. Tarkkaa erottelukykyä haastavamman musiikin kuunteluun kuulokkeilta ei kannata odottaa.

ASUS TUF Gaming H7 Wireless -pelikuulokkeiden parhaita puolia on sen hinta suhteessa laatuun. Alle satasen lapulle löytyy katetta niin rakennuslaadun kuin perusominaisuuksien ja toimivuuden osalta. Säädön jälkeen äänialan sai sopimaan omille korville tasapainoisemmaksi, jos vakiona bassovoittoinen pöhinä käy ärsyttämään.

ASUS TUF Gaming H7 Wireless
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Laadukas rakenne, ongelmaton langaton yhteys
-
Virtuaalitilaääni, hieman ahdas isopäisimmille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä