Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
At any Price

At Any Price

Maalaiskylän ihmisten ongelmiin sukeltava draama jää ongelmiensa takia harmillisesti vain lieväksi kädenlämpöiseksi pettymykseksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Idyllisen oloisen maalaiskylän pinnan alla kuohuu. Heikko taloudellinen tilanne pakottaa paikalliset yrittäjät tukkanuottasille, ja maajussien todellinen helppoheikki Henry Whipple (Dennis Quaid) pyörittää perintöfarmiaan röyhkeästi täysin vailla tunteita. Hän pyrkii saamaan poikansa jatkamaan suvun perinnettä farmin pyörittäjänä, kun ei muustakaan tiedä. Tämä toiminta on kuitenkin ajanut vanhemman pojan pois kotoa ja nuoremman, Deanin (Zac Efron), inhoamaan koko touhua. Dean etsiikin itseään, sekä poispääsyä kotifarmiltaan autourheilun kautta.

HQ

Rauhallisesti hahmojensa oleskelua seuraava tarina esittelee aidonoloisen maailman luontevasti. Monisäikeiset hahmot ja heidän yllättävät puolensa kannattelevat hitaasti etenevää kerrontaa mukavasti toiseen näytökseen. Loppua kohden elokuvan seesteinen tunnelma kuitenkin rikotaan väkinäisen oloisella, liioitellulla käänteellä. Samalla unohdetaan muutamien aiemmin pedattujen hahmojen kohtalot, jolloin lopun lunastus jää vaisuksi.

Veteraaninäyttelijä Dennis Quaid tekee uskottavaa jälkeä epävarmana ja epätoivoisena farminpitäjänä. Miehelle hyvin epätyypillinen rooli antaa selvästi potkua näyttelyyn, mikä kulminoituu vahvana ulosantina. Tyttöjen märkä päiväuni Zac Efron omistaa helposti nuoren kapinallisen roolin. Hän kuitenkin heittäytyy koiranpentusilmiään syvemmälle tasolla ja saa epävarman hahmonsa kyseenalaistamaan maailman ja löytämään paikkansa siinä uskottavasti. Muitakin isoja nimiä (mm. Clancy Brown ja Heather Graham) sisällään pitävä elokuva nauttii suurella sydämellä näytellyistä, luonnollisen oloisista hahmoista, joilta löytyy kivasti yllättäviäkin puolia.

Ohjaaja Ramin Bahrani on ollut hyvällä asialla. Elokuvasta hohkaa yrittämisen maku ja kuvioita on oikeasti pohdittu. Hahmojen unelmien ja niiden tavoittelun inhimillinen ja monipuolinen tarkastelu herättää ajatuksia ja saa välittämään heistä. Elokuva onkin parhaimmillaan tuodessaan yhteen erilaisia persoonia ongelmineen ja hakiessaan hyväksyntää valinnoilleen. Puolivälissä määrätietoinen eteneminen kuitenkin katoaa ja elokuva unohtuu ajelehtimaan omiin ympyröihinsä. Ongelmiensa takia katselukokemus jääkin harmillisesti vain lieväksi kädenlämpöiseksi pettymykseksi.

At any Price
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
At Any Price

At Any Price

ELOKUVA-ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Maalaiskylän ihmisten ongelmiin sukeltava draama jää ongelmiensa takia harmillisesti vain lieväksi kädenlämpöiseksi pettymykseksi.Ladataan seuraavaa sisältöä