Suomi
Gamereactor
uutiset
Atomic Heart

Atomic Heartin kehittäjä kerää kritiikkiä lausunnollaan Venäjän hyökkäyssodasta Ukrainassa

Onko Venäjän sensuuri tarkistanut pelin, ja onko rahoitusta saatu valtiolta?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Mundfishin odotettu Atomic Heart julkaistaan 21. helmikuuta 2023. Pelaaja asetetaan KGB-agentin saappaisiin vaihtoehtoisessa tulevaisuudessa Neuvostoliitossa.

Mundfish on venäläinen firma. Näin ollen pelaava kansa on kysynyt pelin rahoituksesta ja ennen kaikkea siitä, onko peliin sovellettu Venäjän sensuuria. Tärkein on kysymys siitä, onko Venäjän valtio rahoittanut pelinkehitystä samalla pyrkien antamaan hyvää mainosta Venäjän hyökkäyssodalle Ukrainassa.

Mundfish kommentoi asiaa Twitterissä. Ongelmana on, ettei vastauksessa sanota oikein yhtään mitään. Pian perään laitettiin uusi kommentti siitä, etteivät he aio kommentoida politiikkaa tai uskontoa. Kolmannen kommentin mukaan Mundfish kohtelee "spämmääjinä" niitä, jotka kyselevät firman kantaa Ukrainan sotaan, ja mistä pelin rahoitus onkaan saatu.

Kotimaisen Remedyn Sergei Mohov kommentoi tilannetta ihmetellen Twitterissä.

Mundfishin kiertely asian ympärillä luo mielikuvan siitä, että odotettu peli on käynyt läpi Venäjän sensuurilait ja on saanut rahoitusta Venäjän valtiolta. Riippumatta siis siitä, mikä on totuus.

Atomic Heart

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä