Suomi
Gamereactor
laitearviot

Bang & Olufsen Portal (PC/PS5/Switch)

Xboxin kanssa yhteensopivien kuulokkeiden jälkeen on aika saada markkinoille laajemmin laitteiden kanssa yhteensopiva malli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Bang & Olufsen Portalilla on hintaa rapia 499 dollaria, eli yhtä paljon kuin nykyaikaisella pelikonsolilla. Tanskalainen Bang & Olufsen on aina tehnyt ihan sitä omaa juttuansa, sillä muotoilu, materiaalivalinnat ja laatu ovat aina olleet omaa luokkaansa, ja sama pätee ainakin joillakin korvilla myös ääneen.

Bang & Olufsen Beoplay Portal for PC/PS5/Switch

Bang & Olufsen Portal on kätevä myös liikkeellä ollessa sen lisäksi, että se toimii perjantai-illan Halo Infinite -istunnoissa. Osiltaan juuri tämä monikäyttöisyys on se, mistä maksetaan. Sama on toki saavutettavissa myös kilpailijoilla, mutta Bang & Olufsen tekee tarjouksen houkuttelevammaksi esimerkiksi äänen laadulla, käyttömukavuudella tai sitten ihan vain statusymbolina. Käyttö on nyt mahdollista kaikissa tilanteissa.

Viime vuoden Xbox-luureissa mahdollisuudet olivat rajalliset, koska käytössä oli Xboxin oma sisäinen Wireless Protocol. Nyt sitten saatavilla on Playstationiin keskittyvä versio, ja lisätäänpä mukaan vielä USB-C-dongelikin. Näin ollen kuulokkeet käyvät niin Playstation 4:n, Playstation 5:n, PC:n ja jopa Nintendo Switchin kanssa yhteen. Mahdollisuudet siis lisääntyvät kerralla merkittävästi.

Osa uusista ominaisuuksista tulee käyttöön ohjelmistopäivityksenä myös Xbox Series X (ja S) -versiossakin, kuten parannukset virtuaaliseen mikrofonivarteen. Osa parannuksista on kuitenkin mahdollista ainoastaan unohtamalla Xboxin suljetut käytännöt. Esimerkiksi nyt voi olla käytössä Dual Audio Mode, jolla voi parittaa kaksi yksikköä kerralla, kuten älypuhelimen ja PC:n. Akunkesto on niin ikään parempi: jopa 19 tuntia, ja omien testieni mukaan näin todella on. Xboxin versio kesti vain 12 tuntia.

Tämä on mainos:
Bang & Olufsen Beoplay Portal for PC/PS5/SwitchBang & Olufsen Beoplay Portal for PC/PS5/Switch

Kaikki muukin on edelleen paikoillaan. 40 mm Electro-Dynamic-ajurit ovat mukana, ja niin ovat muotoutuvat vaahtomuovikupit verhoiltuina lampaannahalla. Lehmännahka peittää pantaa päälaella, ja kuppeja tukee yksi alumiinilevy. Painoa on 279 grammaa, joten tuntuma on vankka vaan ei kömpelö. Mukana on lupa Dolby Atmosille, ja kolmen vuoden takuu.

Äänenlaatu on todellakin omaa luokkaansa verrattuna useimpiin muihin pelaamisen kuulokemikrofoneihin. Bang & Olufsenin äänessä on oma lämpönsä, ja näin äänimaailmat ovat laajempia soveltuen hienosti niin Frank Oceaniin kuin Horizon Forbidden Westiin. Erikseen tuettuna ei ole Sonyn 3D Audio, mutta sitä oli vaikea havaita. Aktiivinen melunvaimennus tekee tehtävänsä. Kupeissa on myös aiempaa paremmat säädöt.

Bang & Olufsen Beoplay Portal for PC/PS5/Switch
Tämä on mainos:

Monikäyttöisyys on Portalin ehdottomasti se paras ominaisuus, sillä yksi kokonaisuus toimii kaikessa käytössä. Näin korkea hinta on helpompi sietää. Olisin silti toivonut mukavampia nappeja kuppien sivuissa. Nykyinenkin ratkaisu onneksi toimii. Tässä voi hyvinkin olla se Bang & Olufsenin monikäyttöisimmät kuulokkeet.

HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Hyvä laatu, parempi akunkesto, yhdistyy moneen asiaan, hyvä äänenlaatu
-
Kallis, kuppien napeissa parantamisen varaa
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä