Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Batman and Harley Quinn

Batman and Harley Quinn

Aikuisten animaatio nasevalla dialogilla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Jo vuosien ajan DC Comicsin supersankarit ovat eläneet omaa elämäänsä pitkien animaatioelokuvien muodossa. Nämä leffat on selvästi suunniteltu aikuiset sarjakuvanörtit mielessä, ja Batman and Harley Quinn on juuri tällainen raina. Yllättävänkin aikuismaiset teemat kera monipuolisen dialogin paljastavat varsin nopeasti tavoitellun kohderyhmän. Tuloksena saadaan viihdyttävä elokuva jokseenkin puisevan animaation kera.

HQ

Jokerin entinen heila, kaunis pöpipää Harley Quinn löytää itsensä tilanteesta, jossa Batman tarvitsee hänen apuaan. Neiti itse tietenkin edesauttaa tilannetta viettelemällä Batmanin apurin Nightwingin. Myrkkymuratti kera Floronic Manin on ryhtynyt pahuuksiin kasvien vallan kasvattamiseksi, ja heidän jäljilleen pääsee helpoiten juuri Harley Quinnin avulla. Sitten paukkuu vajaan puolentoista tunnin ajan, kun kasvit taistelevat eläinkunnan edustajien kanssa.

Henkilöhahmojen taustoja ei erityisesti avata, ja mukana on runsaasti viittauksia menneisiin tapahtumiin. Näin tietenkin alleviivataan kohderyhmäksi sarjakuvien pitkäaikaisia faneja. Melissa Rauch tykittää Harley Quinnin roolissa hunajaisella äänellään sellaisen määrän tekstiä, että ruutua täytyy seurata aktiivisesti kaiken aikaa. Kevin Conroy on odotetusti vähäpuheisempi Batmanin roolissaan, eikä mitään turhaa lässytystä kuulla.

Nimensä mukaisesti Batman and Harley Quinn keskittyy ennen kaikkea kauniin pöpipään persoonaan, mikä on kiinnostava valinta. Varsinkin viimeaikaisissa suuren budjetin elokuvissa Harley Quinn on jäänyt enemmänkin katseenvangitsijan rooliin, mutta animaatio ottaa hahmosta paljon enemmän irti. Pisteenä iin päällä tarjoillaan lisämateriaaleissa peräti 20-minuuttinen katsaus Harley Quinniin. DC Comicsiin vihkiytyneet voivat siis ottaa Blu-ray-julkaisun eräänlaisena sivistävänä oppituntina (tai kertauksena).

Ääninäyttelyn ohella äänimaailma on muutenkin mallikelpoisesti toteutettu, joskin animaatiojälki jättää toivomisen varaa. Piirroshahmot ovat liian yksinkertaisia ja puisevia, mutta toisaalta varsinainen liikeanimointi on ensiluokkaista. Toisin sanoen kyse ei ole vahingosta yksinkertaisen jäljen suhteen, vaan tietoisesti tehdystä tyylivalinnasta. Animaatiojälkeä ei siis voi pitää huonona, vaikkei se minua henkilökohtaisesti täysin tyydyttänytkään.

Tämä on mainos:

Harley Quinnin omaa pätkää lukuun ottamatta lisämateriaalit ovat lähinnä mainoksia muista DC Comicsin menneistä ja tulevista animaatioista. Moinen on annettavissa anteeksi, sillä itse elokuva on hyvä, ja lisäksi ekstrana on - kuten jo mainitsin - kattava syventyminen leffan keskeiseen hahmoon. Kokonaisuutena Batman and Harley Quinn ei varsinaisesti yllätä, mutta se on silti jälleen yksi laadukas varttuneemmalle katsojakunnalle suunnattu DC Comicsin animaatioelokuva.

Batman and Harley QuinnBatman and Harley QuinnBatman and Harley QuinnBatman and Harley Quinn
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä