Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Batman: Soul of The Dragon

Batman: Soul of The Dragon

Hämmentävän perinteikäs aikuisten animaatio jättää Batmanin tyystin taka-alalle

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Batman: Soul of The DragonBatman: Soul of The DragonBatman: Soul of The Dragon

Batman: Soul of The Dragon on toteutuksensa puolesta sitä samaa DC Comicsin animaatioelokuvien linjaa, joita olen vuosien varrella arvioinut lukuisia. Tällä kertaa tarina on kuitenkin vahvasti omansa sen sijaan, että kysymyksessä olisi jonkin klassisen sarjakuvan sovitus animaatioelokuvaksi.

Tarina sijoittuu vahvasti 1970-luvulle, ja tätä asiaa korostetaan kaikin mahdollisin tavoin isoista pulisongeista ja leveistä lahkeista aina musiikkiin asti. Tässä versiossa Bruce Wayne vietti nuoruudessaan paljon aikaa itämailla kamppailulajeja opiskellen. Nyt sitten jonkinlainen ulottuvuusportti uhkaa aueta ja syöstä maailman kaaokseen. On siis aika koota kourallinen näitä vanhoja kamppailulajioppilaita yhteen, ja pieksää pahikset.

Batman: Soul of The DragonBatman: Soul of The DragonBatman: Soul of The Dragon
Tämä on mainos:

Muuhun nykyaikana tarjolla oleviin viihdetuotteisiin verrattuna Batman: Soul of The Dragon on ilahduttavalla tavalla perinteinen. Toteutuksessa lainataan häpeilemättä 1970-luvun James Bond -elokuvilta, ja tietysti näyttäviltä tappeluelokuvilta. Päähenkilö Richard Dragon on käytännössä Bruce Lee. Miehet ovat muutenkin kautta linjan lihaksikkaita ja komeita, ja naiset vastaavasti viimeisen päälle kauniita ja muutenkin edustavia.

Vajaan puolentoista tunnin mittansa ajan elokuva viihdyttää hyvin alusta loppuun. Mitään erityisen syvällistä ei ole luvassa, mutta tuskin sellaista kukaan kaipasikaan. Tarina olisi toiminut ihan omana itsenään ilman Batmania tai edes Bruce Waynea. Tämän voinee laskea aidosti huonoksi puoleksi, koska mukana ei ole oikeastaan mitään, mikä tekisi Batman: Soul of The Dragonista Batman-tarinan.

Batman: Soul of The DragonBatman: Soul of The DragonBatman: Soul of The Dragon

Arvosanassa on yksi lisäpiste lisämateriaaleista. Ne ovat kauttaaltaan suomeksi tekstitettyjä, ja illan tähtenä on puolen tunnin mittainen dokumentti 1970-luvun amerikkalaiseen yhteiskuntaan ja siihen, miten tästä on juuri nähtyyn elokuvaan aineksia ammennettu. Lisäksi katsottavana on joitakin ennakoita ja trailereita tulevasta DC Comicsin animaatiotarjonnasta.

Tämä on mainos:

Batman: Soul of The Dragon ei mullista maailmaa, mutta hieman menneitä aikoja haikaileville kyseessä on mitä mainioin aikuisten animaatio.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä