Suomi
Gamereactor
laitearviot

Blue Satellite

Lämpimät langattomat

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Blue tunnetaan kenties parhaiten striimauskäyttöön suunniteltujen Blue Yeti - ja Blue Snowball -mikrofonien valmistajana. Retrohtava design ja laadukas kädenjälki näkyvät myös uutukaisissa Blue Satellite -luureissa, jotka ovat koostaan huolimatta suunniteltu tien päälle. Langattomat, sisäänrakennetulla vahvistimella ja aktiivisella melunvaimennuksella varustetut kupit ovat matkakäytössä vakuuttavia, joskaan eivät täysin virheettömiä.

Ensisilmäys Satelliteihin on vaikuttava - etenkin jos tykkää hieman retrofuturistisesta suunnittelusta. Arviossa olleet mustat kuulokkeet eivät mene aivan yhtä pitkälle vahvahtavassa värimaailmassaan kuin valkoiset, joiden ruskeissa pehmusteissa on ehtaa 70-luvun taikaa. Päähän paketti sopii erittäin mukavasti, vaikka säätövaraa ei valtavasti olekaan. Pienipäiselle Satellitet saattavat olla jopa minimiasetuksellaan liian suuret. Jämäkästä laadusta ja isosta koosta huolimatta paino pysyy kohtalaisesti kurissa, vaikka sirompien luurien ilmavuuteen ei toki päästä.

Paketin mukana tulee kuulokkeiden lisäksi latauspiuha, pitkähkö 3.5-millinen plugi ilman Bluetooth-yhteyttä kuunteluun sekä isohko kantokotelo. Satellitet taittuvat kyllä varsin pieneen pakettiin itsenäänkin, joten kantokotelo jää hieman tarpeettomaksi. Se nimittäin edellyttää kuulokkeiden levittämistä täyteen kokoonsa, joilloin ne vievät paljon tilaa vaikkapa lentokoneen käsitavaroissa.

Blue SatelliteBlue SatelliteBlue Satellite
Tämä on mainos:

Kahden 44-millisen elementin luoma ensituntuma ääneen on pehmeä ja lämmin. Bassot soivat hieman korostetusti, mutteivät leviä muiden äänialujen päälle. Diskantit eivät iske aivan täydellä terävyydellä, eikä matalissa taajuuksissa päästä aivan kärkikuulokkeiden tasolle. Erottelu on kuitenkin erinomainen ja etenkin perusluureilla suosikkimusiikkiaan kuunnelleille sata kertaa soitetuista kappaleista löytää uusia yksityiskohtia ja ulottuvuuksia. Bluetooth-yhteys pitää pintansa suurimman osan ajasta, vaikka käyttäytyy välillä temperamenttisesti riippumatta siitä, missä puhelintansa pitää. Normaalisti kävellessä musiikki soi pääsääntöisesti häiriöttä pieniä nytkähdyksiä lukuun ottamatta, oli puhelin sitten povi- tai housuntaskussa.

Aktiivinen melunvaimennus on rakennettu niin, että itse kappaletta pyritään häiritsemään mahdollisimman vähän. Kahden 30-millisen elementin aikaansaama vaimennus toimii mukavasti, ja etenkin matalan pään pörinät esimerkiksi rengasmelusta katoavat napinpainalluksella. Se ei poista muuta maailmaa toisia, aggressiivisempia ratkaisuja paremmin, mutta on hyvä välimalli häiriöttömän musiikin ja hiljennetyn melun välillä. Passiivinen vaimennus pitää mukavasti huolen lopusta, vaikkei totaalisesti eristäkään muusta maailmasta. Tämä onkin paikallaan muun liikenteen seassa liikkuessa. Sisäänrakennetun vahvistimen päälle kytkemällä musiikkiin saa pienen lisäyksen iskevyyttä.

Pientä noottia voi antaa kuppeihin sijoitetuista napeista, joiden reunoja on hieman vaikea havaita pelkällä sormituntumalla. Yhdellä latauksella Satellitet soivat noin vuorokauden verran pelkällä langattomalla yhteydellä, melunvaimennuksen ja vahvistimen kanssa kesto tippuu hieman alle 8 tuntiin.

Blue Satellite on erinomainen langaton kokonaisuus niille, jotka arvostavat laatua ja ovat myös valmiit maksamaan siitä. Audiofiili saattaa löytää vieläkin paremman äänenlaadun jostain muualta, mutta matkustavalle äänenvaimennus, langattomuus ja vahvistin tarjoavat erittäin houkuttelevan paketin. Noin 400 euron hinta on silti melkoinen summa matkakuulokkeisiin käytettäväksi, mutta jos varaa siihen on, Blue Satellite kannattaa ehdottomasti ottaa tarkkailulistalle.

Tämä on mainos:
Blue SatelliteBlue SatelliteBlue SatelliteBlue Satellite
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Erottelutarkkuus, miellyttävät päässä, pitkä akunkesto, lämmin sävy (varauksin)
-
Ohjainnapit, lämmin sävy (varauksin)
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä