Suomi
Gamereactor
laitearviot

Bose QuietComfort Earbuds II ovat laadukkaat, mutta kalliit

Todella hyvällä äänenlaadulla, huipputason melunvaimennuksella ja hienolla teknologialla varustetut langattomat tulppakuulokkeet, joiden nousukiitoa kuitenkin hidastaa parit turhauttavat seikat ja todella kallis hinta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Bose QuietComfort Earbuds II ovat laadukkaat, mutta kalliit

QuietComfort Earbuds II:t ovat Bosen uusimmat langattomat tulppakuulokkeet ja aiempien QCE-kuulokkeiden paranneltu versio. Bosen aiempiin tulppiin verrattuna muutoksia on paljon. Koko ulkoasu on täysin erilainen, ja uudet QCE:t ovatkin erittäin tyylikkäät. Miellyttävän näköiset ja -tuntuiset kuulokkeet ovat myös todella kevyet: painoa on vain 6,24 grammaa kappaleelta. Istuvuutta voi säätää omanlaisekseen mukana tulevilla silikonisovitteilla ja eri kokoisilla vakausnauhoilla. Näiden seikkojen ansiosta QCEII ovat erittäin mukavat ja istuvat päässä erinomaisesti pidemmissäkin kuunteluistunnoissa. Myös kotelo on pieni ja tyylikäs. Takana on latauspaikka USB-C-johdolle, ja nappi kuulokkeiden parittamiseen. Muotoilu on muuten miellyttävä, mutta pyöreän pohjan seurauksena koteloa ei voi säilyttää pystyssä, mikä on piirun verran häiritsevää (tai vähintäänkin omituista).

Joka kerta kuulokkeet käyttöönotettaessa Custom Tune -ominaisuus skannaa testisignaalilla käyttäjän korvan räätälöiden äänentoiston ja melunvaimennuksen sen mukaan. Tämä on uusi ja tervetullut lisä, joka takaa jokaisella kuuntelukerralla optimoidun kokemuksen. Melunvaimennus on Boselle tuttuun tapaan huipputasoa, sillä laite onnistuu erinomaisesti suodattamaan lähes kaiken ulkopuolisen melun pois. Tämä varmistaa ilahduttavan rauhallisen ja seesteisen kuunteluelämyksen on sitten bussissa, ostarilla tai käynnissä olevan remonttiprojektin seinänaapurina. Bose Music -sovelluksen avulla voi tehdä useita käyttäjäprofiileja, joiden avulla asetukset voi vaihtaa lennosta aina tilanteen mukaan sopivaksi.

Kuulokkeissa on myös Aware-tila, jonka aikana Active Sense -ominaisuus säätää automaattisesti taustamelun suodatuksen ympäröivän metelin mukaan. Sen tarkoituksena on suodattaa pois yllättävät kovat äänet, mutta päästää läpi esimerkiksi puhe, jotta käyttäjä voi osallistua halutessaan keskusteluun, ja yhteys ympäristöön säilyy. Valitettavasti Active Sense ei onnistu tehtävässään täysin moitteetta, vaan se suodattaa liian helposti kovien äänien lisäksi myös kuunneltavan puheen. Melunvaimennusta ei ole mahdollista säätää kokonaan pois päältä. Jatkuvan ja pakollisen melunvaimennuksen ja Active Sensen ontumisen vuoksi QCEII ei ole parhaillaan tilanteissa, joissa ympäristöä tarvitsee kuunnella.

Tämä on mainos:

Äänenlaatu kuulokkeissa on loistava. Kaikki taajuudet kuuluvat kirkkaina, eikä säröilyä kuulu kovallakaan äänenvoimakkuudella popittaessa. Oletusasetuksissa basso hieman ylikorostuu, mutta onneksi sovelluksessa on hyvä taajuuskorjain, jonka avulla äänentoiston voi säätää itselleen mieleiseksi.

Bose QuietComfort Earbuds II ovat laadukkaat, mutta kalliit

Laadukas litiumioniakku täyttää ja ylittää hieman Bosen lupaaman kuuden tunnin kuunteluajan, joka on langattomille kuulokkeille kiitettävä suoritus. Lataaminen on lisäksi nopeaa, ja 20 minuutin latailulla kuulokkeisiin saa noin pari tuntia elinvoimaa. Latauskotelossa on virtaa lataamaan kuulokkeet täyteen kolmeen otteeseen, eli kuunteluaikaa saa pankkiin yhteensä 24 tuntia. Kuulokkeet myös sammuvat automaattisesti akun säästämiseksi. Laiteella on IPX4 -luokitus, joten se kestää hyvin kosteutta ja soveltuu hikisimpäänkin treeniin kaveriksi. Täysin vedenpitävät ne eivät kuitenkaan ole.

QCEII käyttää yhdistämiseen tuoreinta Bluetooth 5.3 -versiota. ja yhteys pelittääkin melko moitteetta noin yhdeksään metriin asti. Yhteys läpäisee myös melko hyvin seinää ja ovea, joten puhelinta ei välttämättä tarvitse kanniskella mukana ihan jokaisella vessareissulla tai jääkaapilla käydessä. Kun yhteys on jo kertaalleen muodostettu, tulpat aloittavat yhdistämisen heti kun ne poistetaan kotelosta. Pakkauksenhallintamuotoina toimivat SBC ja AAC.

Tämä on mainos:

Molemmissa kuulokkeissa on kosketussäätimet, joilla musiikkiraidan, videon tai podcastin voi pysäyttää ja käynnistää, raitaa voi vaihtaa ja äänenvoimakkuutta säätää. Lisäksi pitkällä kosketuksella voi vaihtaa eri taustamelutilojen välillä ja käyttää puhelimen äänikomentoja.
Kosketusnappien herkkyydessä on kuitenkin parantamisen varaa, ja tässä on laitteen turhauttavin vika. Todella herkkä kosketin pysäyttää kappaleen liian helposti esimerkiksi kuulokkeen asentoa korjatessa, eikä kuitenkaan tahdo yrittäessä toimia niin millään. Säätimien koko kattaa lisäksi miltei koko kuulokkeen sivun, joten kuulokkeeseen koskeminen ilman koskettimen aktivointia vaatii lähes kirurgisen tarkkaa käsityöskentelyä.

Puheluihin QCEII soveltuu hyvin kummankin kuulokkeen sisältämien neljän mikrofonin ansiosta. Mikrofonien laatu on oikein hyvä, ja ne onnistuvat myös suodattamaan kohtalaisen hyvin pois ylimääräistä hälinää.

Laitteesta kaiken irti saaminen edellyttää Bose Music -sovelluksen lataamista. Sen kautta päivitetään laiteohjelmisto, sekä päästään käsiksi taajuuskorjaimeen ja melunvaimennuksen hallintaan. Sovellus on onneksi selkeä ja mukava käyttää. Tilaa se vaatii noin 140 MB.

Kaiken kaikkiaan QCEII ovat todella hyvät kuulokkeet. Äänenlaatu, akunkesto ja melunvaimennus ovat langattomien tulppakuulokkeiden parhaimmistoa ja tyylikäs ulkoasu miellyttää silmää. Kosketussäätimien toteutus ja melunvaimennuksen pakollisuus säröttävät kuitenkin käyttökokemusta. Kun näihin yhdistetään melkein 300 euron hintalappu, ei QCEII yllä laadustaan huolimatta hinta-laatu-suhteeltaan saatavilla olevien laitteiden kärkisijoille. Jos melunvaimennus kuitenkin on vaatimusten kärkipäässä ja ylimääräistä rahaa on käytössä, on QCEII loistava valinta.

Bose QuietComfort Earbuds II ovat laadukkaat, mutta kalliit
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Loistava äänenlaatu, huippuluokan melunvaimennus, todella hyvä akunkesto, hyvä mikrofoni, taajuuskorjain, Custom Tune -ominaisuus
-
Kosketussäätimien herkkyys ja koko, melunvaimennusta ei saa kytkettyä pois, hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä