Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Omaperäinen ja tyylikäs design ei onnistu peittämään jatko-osatarinan kulutettua yllätyksettömyyttä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Ensimmäinen Cloudy with a Chance of Meatballs (Suomeksi Poutapilviä ja lihapullakuuroja) oli pirteän omalaatuinen ja hauska animaatioelokuva. Sen tarina sisälsi paljon ajatusta ja oli kokonaisuutena hyvin yhtenäinen paketti. Sen takia yli neljä vuotta myöhemmin kyhätylle jatko-osalle ei oikein tunnu olevan perusteita tavanomaista rahastusta enempää.

HQ

Ensimmäisen elokuvan teosta on vierähtänyt jo vuosia, joten jatko-osa alkaa kertaamalla muutaman minuutin ajan ensimmäisen elokuvan tapahtumia. Täysin turhan kertauksen pääsyy onkin esitellä uusi hahmo keksijänero Chester V (Will Forte), joka edustaa Flintin (Bill Hader) lapsuuden idolia, toisin kuin ensimmäisessä osassa näytetyt Einstein ja Tesla. Flintin keksintö, vedestä ruokaa tehnyt FLDSMDFR (Flint Lockwood Diatonic Super Mutating Dynamic Food Replicator) ei olekaan tuhoutunut ja uhkaa Chesterin mukaan jälleen maailman turvallisuutta. Flint kerää siis kaverinsa kasaan ja lähtee uuteen seikkailuun ruokaa vastaan.

Cloudy with a Chance of Meatballs 2Cloudy with a Chance of Meatballs 2

Elokuvan kerronta etenee putkijuoksussa, merkityksettömästä tapahtumasta toiseen. Vauhti on sen verran kova, että tylsää ei ehdi juuri tulemaan. Liian tutut juonenkäänteet ja väkisin kehitetyt viholliset kertovatkin ettei jatko-osa selvästikään pyri ensimmäisen osan syvällisyyden tasolle vaan nyt panostetaan pelkästään isoon toimintaan ja vauhtiin. Muutamat nokkelat tapahtumat ja rennot letkautukset kuitenkin muistuttavat, että samainen tiimi on tämänkin elokuvan takana.

Visuaalisesti elokuva sijoittuu hyvin tyypillisen isomman rahan animaatiotuotannon joukkoon. Yleinen ilme on yksityiskohdilla rikastettu ja tyylikäs, ilman mitään leukoja loksauttavia hienouksia. Ihmishahmot ovat hitusen yksinkertaistettuja karikatyyreja mutta loistoonsa elokuva pääsee lukuisilla, upeilla ruoka-aiheisilla eläimillään. Kaikki mahdollinen mielikuvitus on laitettu eläimiin ja lopputulos on huikean monipuolinen ja elokuvan ainoa kantava voima.

Tämä on mainos:

Cloudy with a Chance of Meatballs 2 kärsii tyypillisistä jatko-osan ongelmista. Hienon visuaalisen ilmeen alta löytyy puhki kulutettu, täysin geneerinen seikkailuelokuva, jota venytetään tarpeen mukaan jopa turhilla lauluosuuksilla. Ja kun kaikki muut konstit on käytetty, lisätään soppaan pieruhuumoria ja annetaan hahmojen vain sekoilla, näin elokuva näyttää toteen vain oman tarpeettoman olemassaolonsa.

Yllättävää on, että elokuva tulee lisämateriaaleilla ähkyyn topatussa julkaisussa. Muun muassa neljä lyhytelokuvaa, poistetut kohtaukset, kommenttiraidat, musiikkivideo ja dokumentit pitävät aiheista kiinnostuneet pitkään television äärellä elokuvan jälkeenkin. Tämän lisäksi elokuva tarjoaa myös mobiilisovelluksen, jonka avulla katsoja voi luoda interaktiivisen yhteyden elokuvan maailmaan. Harmillista on, ettei elokuvan sisältöön panostettu yhtä innokkaasti kuin sen julkaisuun.

Cloudy with a Chance of Meatballs 2Cloudy with a Chance of Meatballs 2
Tämä on mainos:
05 Gamereactor Suomi
5 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä