Suomi
Gamereactor
laitearviot

Cooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGB

Näppäimistösisarukset

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Koteloistaan, virtalähteistään ja jäähdytysratkaisuistaan tunnettu Cooler Master on hiljattain laajentanut tuotetarjontaansa myös yli 100 euron hintaisiin premium-pelinäppäimistöihin. Gamereactor sai testattavakseen vuonna 2016 julkaistun täysikokoisen Pro Keys L RGB:n sekä tämän syksyn uutuuden MK750:n. Kummatkin mallit saapuivat testiin Cherry MX Brown -kytkimillä.

Täysin erilaisista nimistään huolimatta MK750- ja Pro Keys L RGB -näppäimistöt ovat kuin identtisiä sisaruksia toisilleen. Uudempaa MK750:stä voi huoletta kutsua kasvojenkohotusvuosipäivitykseksi - oikeastaan ilman kasvojenkohotusta. Tekniikka ei ole muuttunut, vaan kummankin näppäimistön sisällä surraa ARM Cortex M3 ja sama määrä muistia, jossa riittää ledivalaistuksen jouhevien gradienttikuljetusten perusteella erittäin hyvin potkua näppiksille.

Ostopakkauksessa on suojakankaaseen käärittyjen, tukevarunkoisten näppäimistöjen lisäksi irrotettavat, punotut kaapeelit ja näppäinhattujen irrotustyökalu. MK750:n mukana toimitetaan myös yhdeksän vaihdettavaa, erikoiskestävällä PBT-muovilla valmistettua, purppuran väristä painiketta WSAD-kontrolleja käyttäville pelaajille.

Kirjoitustuntumaltaan näppäimistöt ovat Cherry MX Brown -kytkimillä täysin identtisiä. Hyvän näppäimistön merkit täyttyvät eli kirjoittamiseen ei kiinnitä huomiota ensimmäisen vartin jälkeen eikä virhepainalluksia synny. Näppäinhatut eivät myöskään hytky vääriin suuntiin milliä enempää. Fiksuna ratkaisuna pyörää ei ole lähdetty keksimään uudestaan, vaan näppäimistöt noudattavat standardia näppäinasettelua.

Tämä on mainos:
Cooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGBCooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGBCooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGBCooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGB

Ainoat fyysiset erot näppäimistöjen välillä ovat MK750:n marginaalisesti suurempi koko numpadin yläpuolelle sijoitetun neljän mediapainikkeen myötä. MK750:n mukana tulee myös magneettinen rannetuki, mutta se on pinnoitteeltaan liukas ja kooltaan liian lyhyt. Käsi liukuu tuen päältä alas, joten näppäimistön käyttäminen oli miellyttävämpää ilman sitä. Osittain syynä voi olla näppäimistöjen korkea 42 mm profiili, joka nostaa näppäimistöä jalkojen kanssa isompaan kulmaan kuin monen muun testatun näppäimistön kanssa. MK750 päivittää myös kaapelin liitännän mikro-USB:stä USB-C-malliseksi. Uudempi tulokas hyödyntää ledivalaistusta erikoispainikkeiden merkkivaloina (Caps Lock / Scroll Lock / Num Lock). Rannetukea ja medianäppäimiä lukuun ottamatta erot ovat todella marginaalisia.

Laitteistopuolella eroja on enemmän. Lyhykäisyydessään MK750:n softa on toimiva, Pro Keys L RGB:n ei. Onneksi softaa ei tarvitse asentaa lainkaan kumpaankaan näppäimistöön, sillä esiasennetut valaistusohjelmat ovat tyylikkäitä ja varsin erilaisia. Valaistusohjelmien muokkaus onnistuu kummallakin ohjelmistolla, mutta vanhemman Pro Keys L:n kanssa joutuu ottamaan syviä sisäänhengityksiä tasaisin väliajoin mielenterveyden ylläpitämiseksi. Totaalisesta pohjanoteerauksesta ei kuitenkaan ole kysymys. Identtinen tekniikka huomioiden on omituista, että näppäimistöihin on tarjolla omat ohjelmistonsa. Onko tarkoitus todella vain myydä uudempaa näppäimistöä?

25 vuoden ikäisen Cooler Masterin kokemuksen näkee myös pelinäppäimistöjen alueella. Testatut näppissisarukset ovat tasaisen hyviä Pro Keysin ohjelmistoa lukuun ottamatta, mutta erinomaisuudesta jäädään silti arvosanan tai kahden päähän. Kumpaakin näppäimistöä vaivaa korkea 42 mm profiili, joka tuskin häiritsee isotassuisia, mutta pienemmälle siitä on jo harmia. Miinusta tulee myös rannetuen puutteesta (Pro Keys) tai sen heikkoudesta (MK750). Näppäimistöjen hintaluokka on noin 130-150 euron tuntumassa, joista MK750 on hinnoiteltu muutaman kympin vanhempaa Pro Keys L RGB:tä hintavammaksi.

Tämä on mainos:
Cooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGBCooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGBCooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGBCooler Master MK750 & Cooler Master Pro Keys L RGB

Cooler Master MK750

PLUSSAT: Jämäkkä runko, valaistusohjelmat, valaistuksen hyödyntäminen, irrotettava kaapeli, ei ohjelmistopakkoa, ohjelmisto toimii, Cherry MX -kytkinvaihtoehdot

MIINUKSET: Korkea, rannetuki liukas ja lyhyt, mediapainikkeet numpadin takana piilossa

Cooler Master Pro Keys L RGB

PLUSSAT: Jämäkkä runko, valaistusohjelmat, irrotettava kaapeli, ei ohjelmistopakkoa, Cherry MX -kytkinvaihtoehdot, minimalistinen

MIINUKSET: Korkea, ei rannetukea, ohjelmisto

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä