Suomi
Gamereactor
laitearviot

Corsair K57 RGB Wireless

Halpa, mutta ei kuitenkaan liian halpa. Sellainen on Corsairin uusi langaton pelinäppäimistö.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Langattomia näppäimistöjä on monenlaisia. Yhteistä niille on kuitenkin yleensä se, että ne ovat tavallisesti varsin hinnakkaita. Vastineeksi rahalle saa sitten oikeastaan samanlaiset ominaisuudet kuin perinteisissäkin näppäimistöissä. Tässä Corsair on päättänyt lähteä kilpailemaan, sillä hintaa on selvästi vähemmän kuin perinteisissä pelinäppäimistöissä.

HQ

Ensinnäkin näppäimistö toimii langattomasti, paitsi ollessaan latauksessa USB-kaapelilla. Corsairin mukaan yhdellä latauksella kestää naputella 175 tuntia. En testaamisen aikana saavuttanut moista rajaa, mutta korkea lukema johtunee siitä, että näppäimien RGB-valot eivät ole olleet päällä.

Corsair K57 RGB Wireless

RGB-valaistusta on paljon, kaikkiaan 20 erilaista kuviota ja kuusi erillistä profiilia. Ilman valoja käyttöaika on kiitettävä, mutta valot päällä aika putoaa 35 tuntiin. Bluetoothilla lataus kestää 4-5 tuntia kauemmin kuin Slipstreamilla, mutta silloinkin täysillä valoilla käyttöaika on vain 8-9 tuntia. Kaiken kaikkiaan vaikuttaa siltä, että käytännössä tehoa on joko 16 tuntia, 40 tuntia bluetoothilla ja 200 tuntia ilman valoja. Näppäimistö sammuttaa itsensä varsin nopeasti silloin, kun se ei ole käytössä.

Corsair K57 RGB Wireless
Tämä on mainos:

Mukana on kuusi makro- ja medianäppäintä, ja valon voimakkuutta ohjataan erillisellä napilla, joten ohjelmistoa ei tarvita. Rannetuki on jokseenkin kovaa muovia, joten pehmeästä tuesta ei ole kyse. Yhteys toimii Corsair Slipstreamilla, joka käyttää 2,4 GHz radioaaltoja. Viiveen sanotaan olevan alle 1 ms, ja mukana on myös bluetooth-yhteys, kuten aiemmin mainitsin. Olisin halunnut liitännän olevan mallia USB-C eikä microUSB. Yhdistäminen on helppoa, ja se toimii. Ei ole tarvetta asentaa iCUE:ta tai muutakaan Corsair-ohjelmistoa.

Ohelmisto on siis Corsairin iCUE. Se toimii, kertoo paljon tietoa, mutta erilaisia vaihtoehtoja ja ominaisuuksia ei paljoakaan ole. Ohjelmisto kertoo muun muassa jäljellä olevan latauksen määrän, järjestelmän lämpötilan ja niin edelleen. Ohjelmiston avulla pääsee tuunailemaan näppäimistön valaistusta, mutta suurinta osaa ainoastaan langallisessa muodossa. Corsair haluaa estää tilanteen, jossa näppäimistö sammuu jo tunnin käytön jälkeen.

Itse näppäimet toimivat hyvin, ja palautuvat takaisin alkuasentoonsa nopeasti painamisen jälkeen. Kyse ei ole huippuluokan näppäimistöstä, mutta peruskäytössä Corsair toimii hyvin.

Corsair K57 RGB Wireless
Tämä on mainos:

Käyttömukavuus päivittäisessä käytössä on hyvä, ja näppäimistö on mukavan leveä olematta kuitenkaan liian raskas. Kuori on tehty muovista. Kaiken kaikkiaan näppäimistö säästää oikeissa paikoissa, ja tuloksena on selvästi huokeahintainen tuote. Pelaamiseen en kuitenkaan suosittele bluetooth-yhteyttä, sillä silloin on havaittavissa selkeä viive, jota ei huomaa Slipstreamilla tai langallisena pelatessa. Normaalissa käytössä akku kestää kolme päivää, ja ahkerassa käytössä yhden päivän.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä