Suomi
Gamereactor
laitearviot

Corsair Katar Pro XT

Ultrakevyt pieni hiiri

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Corsair Katar Pro XTCorsair Katar Pro XT

Corsairin Katar Pro XT on hyvin kevyt, 73 gramman painoinen pelihiiri. Viime kädessä muotoiluratkaisut ovat selkeitä - tavoite on ollut luoda mahdollisimman kevyt ja sujuvasti liikkuva hiiri.

Hiiressä on kuusi painiketta: vasen ja oikea pääpainike, rulla, kaksi vasemmalle puolelle sijoitettua peukalopainiketta sekä keskellä sijaitseva liikenopeutta vaihtava DPI-painike. Muotoilu on symmetrinen, joten periaatteessa hiiri sopii myös vasenkätisille, vaikka peukalopainikkeet jäävätkin tällöin väärälle puolelle.

Koska tavoitteena on ollut keveys, on myös hiiren koko pidetty mahdollisimman pienenä. Itselleni koko oli juuri passeli, mutta voin helposti kuvitella suurempikouraisten pelaajien saattavan kohdata vaikeuksia. Muotoilun puolesta parhaiten tuettu ote on sormi- tai raapimisote, sillä kämmenotteelle muotoilu saattaa olla hieman huono jo yksin kokonsa vuoksi.

Tämä on mainos:
Corsair Katar Pro XT

Onneksi painoa ei ole lähdetty keventämään hunajakennomuotoilulla, jossa hiiren pinnasta on leikattu palasia tehden se osittain läpinäkyväksi. Vaikka hunajakennojen avulla onkin mahdollista silpaista pois muutamia grammoja, saattavat ne tuntua epämukavilta. Sen sijaan Katar Pro XT:n päältä mattapintainen ja sivuilta kuvioitu pinta on erittäin mukavan tuntuinen. Materiaali on pelkkää muovia.

Corsair hehkuttaa omaa Quickstrick-jousimekanismiaan, mutta rehellisyyden nimissä painallukset tuntuivat palautuvan aivan yhtä hyvin kuin millä tahansa korkeahkotasoisella hiirellä. Liitäntäkaapeli on hyvälaatuista, punottua Paracord-johtoa. Pohjaan on asennettu liukastepinta, joka parantaa liikkuvuutta. Rullan taakse on asennettu RGB-valaistus, jonka säädöt ovat ohjelmoitavissa. Turhia pohjavaloja ei ole.

Hiiri tarjoaa resoluutiota 18 000 DPI:hin asti, vaikkakaan en osaa kuvitella tarvetta näin korkeille herkkyyksille muuten kuin 8K-pelaamisessa. Keskellä sijaitseva DPI-painike vaihtaa herkkyyttä kolmessa vaiheessa 800, 1 500 ja 3 000 DPI:n välillä. Näitä portaita on mahdollista muokata Corsairin iCue-ohjelmiston kautta.

Tämä on mainos:
Corsair Katar Pro XT

iCue tarjoaa myös mahdollisuuksia rullan taustavärin muuttamiseen sekä makrojen kirjoittamiseen. Käytännössä painikkeiden määrä on niin vähäinen, että ainoastaan kaksi vasemmalla sivulla sijaitsevaa peukalopainiketta soveltuvat makrokäyttöön. Tämä rajoittaa merkittävästi käyttömahdollisuuksia makrointensiivisemmissä peleissä. Itse laite ei sisällä esiasennettuja makroja, mutta iCue tarjoaa valmista tukea pelatuimmille strategia-, MOBA- ja ammuskelupeleille.

Katar Pro XT löytyy Suomesta kaupoista noin 40 euron hintaluokassa. Tämä huomioon ottaen tarjous on varsin hyvä. Hiiri ei ole missään nimessä ihmeellinen, mutta siinä ei ole myöskään mitään ilmeisiä puutteita tai vikoja. Katar Pro XT antaa sen minkä lupaa - tarjolla on hyvin kevyt hiiri, joka on omimmillaan ammuskelupeleissä, joissa tarkat ja nopeat liikkeet ovat tärkeitä, mutta makro-ominaisuudet eivät ole kriittisiä.

Corsair Katar Pro XT
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kevyt ja sukkela, antaa mitä lupaa
-
Rajalliset makrottamismahdollisuudet, saattaa olla pieni suurikätisille
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä