Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Crazy Rich Asians

Crazy Rich Asians

Seurapiiriporinaa singaporelaisittain

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Kevin Kwanin romaanista ammentava komedia käsittelee kulttuurien yhteentörmäystä mukavan syväluotaavalla mutta myös häpeämättömän viihdyttävällä tavalla. Taloustieteen professorina työskentelevä Rachel Chu (Constance Wu) matkustaa poikaystävänsä Nick Youngin (Henry Golding) kanssa Singaporeen Nickin kaverin häihin, joissa Rachelin on määrä tavata Youngin suvun jäseniä.

HQ

Paha vain, että Nick ei ole kertonut mielitietylleen kaikkea perheestään - Youngin klaani sattuu kuulumaan Singaporen ökyrikkaisiin, ja rahakas häähumu hyökyy Rachelin päälle arvaamattoman voimakkaana. Päähenkilöparka yrittää laskea parhaansa mukaan kymmeneen avoimen vihamielisen Eleanor-anopin (Michelle Wu) seurassa, mutta Eleanorilla on Nickin varalle omat suunnitelmansa, joihin amerikkalais-aasialaisen miniäehdokkaan on turha yrittää ängetä mukaan.

Crazy Rich Asians on keskivertokomediaa monitasoisempi kokonaisuus, jossa värikkäiden hahmojen huvittava koheltaminen ja astetta synkempi sisältö kohtaavat hämmentävän toimivalla tavalla. Tarina onnistuu käsittelemään vaurauden ja kulissien takaisen onnettomuuden kaltaisia teemoja mainioiden sivuhahmojen kautta - en olisi osannut odottaa elokuvan sisältävän näin positiivisesti yllättäneitä sivupolkuja. Eleanorin ja Rachelin väliseen nahisteluun liittyvät juonenkäänteet eivät aina ole erityisen uskottavia, mutta loistavat roolisuoritukset saavat katsojan samaistumaan kumpaankin hahmoon. Constance Wu tekee Rachelina mainion muun hahmokaartin överiyttä tasapainoittavan roolisuorituksen.

Yllätyin myös siitä, kuinka paljon ohjaaja Jon M. Chu on änkenyt silmäkarkkia seremonioiden toteuttamiseen. Crazy Rich Asians tuntuu päräyttävimmillään melkeinpä toimintaelokuvamaiselta tehostekikkailulta, kun leffan tuottajat ovat panneet rahaa palamaan ämpärikaupalla luodakseen näyttäviä spektaakkeleja tarinan varrelle. Esimerkiksi miespuolisten vieraiden polttaritapahtuma sijaitsee rahtilaivan kannelle rakennetussa diskohelvetissä, ja elokuvan loppuhuipennuksena odottavat kattobileet uimarijoukkueineen päivineen on yksinkertaisesti nähtävä. Onneksi Crazy Rich Asians uskaltaa välillä rauhoittua ja tarjoilla katsojalleen vähemmän silmille räjähtäviä mutta aivan yhtä näyttäviä näkymiä - esimerkiksi komeaan kirkkoon rakennettu metsä oikeine jokineen avautuu katsojan eteen miellyttävän verkkaisella ja kiinnostavalla tavalla. Blu-ray-kiekolla pyörivän leffan terävä kuvanlaatu tekee kunniaa kulutusjuhlien krumeluureille.

Crazy Rich Asians on erittäin positiivinen komediayllätys, jonka näyttävä tehostevyörytys ja tarinan mielenkiintoiset teemat pitävät katsojan koukussaan lopputeksteihin saakka. Lisämateriaalit sisältävät tukun sekä poistettuja että pieleen menneitä kohtauksia, tekijöiden kommenttiraidan ja lyhyen dokumentin Kwanin romaanin filmatisointiin liittyneistä haasteista.

Tämä on mainos:
Crazy Rich AsiansCrazy Rich AsiansCrazy Rich AsiansCrazy Rich Asians
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä