Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative Pebble Pro ovat näppärät pikkukaiuttimet työpöydän soundia parantamaan

Vaikeaselkoinen käyttöohje uhkaa tehdä käyttökokemuksen tarpeettoman vaikeaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Creative Pebble Pro ovat näppärät pikkukaiuttimet työpöydän soundia parantamaan

Laitearvioissani painotan aina aluksi yhtä asiaa: en koe olevani niin sanottu teknologinen eläin. Siksi keskityn tarkkojen mittaustulosten sijasta siihen, miten helppoa laitteen käyttöönotto on, ja miten miellyttävää se tärkein eli varsinainen käyttäminen on. Creative Pebble Pro ovat erittäin helpot käyttää, vaikka varsinainen käyttöohje tekee kaikkensa luodakseen hankalan ja monimutkaisen mielikuvan tuotteesta.

Kaiutinpari toimitetaan niin pienessä suorakaiteen muotoisessa laatikossa, että ehdin jo luulla paketin sisällöksi jotain muuta. Pallomaiset kaiuttimet eivät ihan mahdu kämmeneen, mutta melkein. Lyhyen ihmettelyn jälkeen ne asettuivat varsin mukavasti työpisteeni sylitietokoneen molemmin puolin. Kummankin kaiuttimen alaosassa on RGB-valaistusrengas, jolla voi sitten fiilistellä valoja niin halutessaan.

Nappien lukumäärä on niin minimalistinen, että vähemmällä tuskin tulisi edes toimeen. Isokokoisella äänenvoimakkuuspotikalla säädetään paitsi ääntä, myös laitetaan kaiuttimet päälle. Bluetooth-yhteydelle on oma nappinsa, ja sitten niiden RGB-valojen muokkauksille yksi nappi. Siinäpä se onkin. Toisen kaiuttimen takana ja sivussa on muutama rööri erilaisille kuunteluvaihtoehdoille, kuten kuulokkeiden langalliselle kytkennälle.

Tämä on mainos:

Säätömahdollisuuksia ei siis käytännössä ole. Erillinen asetuksien säätöohjelmisto on olemassa, mutta ei sekään kummoinen ole. Käyttöohje luo lisäksi mielikuvan, että vehkeen käyttäminen olisi vaikeaa ja monimutkaista. Sain aikaiseksi Bluetooth-yhteyden älypuhelimeni kanssa, ja langallisen yhteyden sylitietokoneeni kanssa USB-piuhalla täysin ongelmitta... kunhan ensin lakkasin lukemasta käyttöohjeita ja vain katselin muutaman minuutin kaiuttimia lampun alla. Tavallisesti nykyajan käyttöohjeet ovat hyvin vajavaisia, jolloin käyttäjä joutuu pääasiassa kokeilemaan eri asetuksia ohjeiden lukemisen sijasta. Tässä tapauksessa niitä ohjeita nimenomaan ei kannata lukea, mikä oli minulle tyystin uusi kokemus.

Olematta erityinen audiofiili pystyn kyllä erottamaan, että laatu on parempi verrattuna älypuhelimen tai sylitietokoneen käyttöön ilman erillisiä kaiuttimia. Äänenlaatu on parempi niin ylös- kuin alaspäin mentäessä, ja eron huomaa varsinkin jotain menevää musiikkia kuunnellessa. Podcastien ja muiden puheohjelmien kanssa ero ei ole yhtä merkittävä, mutta jotain lisäsyvyyttä puhujien äänissä erottuu silti. Jo muutaman päivän käyttökokemus tuottaa sen johtopäätöksen, että mieluummin kaiuttimien kanssa kuin ilman niitä.

Jos siis haluaa työpisteelleen hieman parempaa äänenlaatua, voi 80 euron sijoitus Creativen minikaiuttimiin olla paikallaan.

Creative Pebble Pro ovat näppärät pikkukaiuttimet työpöydän soundia parantamaan
Tämä on mainos:
Creative Pebble Pro ovat näppärät pikkukaiuttimet työpöydän soundia parantamaan
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Hyvä äänenlaatu, helppo käyttöönotto, ei turhia säätömahdollisuuksia, mukava hinta
-
Käyttöohjetta ei kannata lukea, pyöreän muodon vuoksi kiinni tarttuminen vaatii astetta enemmän huolellisuutta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä