Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative Pebble X Plus on tyylikäs kaiutin

Tyylikästä suunnittelua ja hyvää ääntä järkevään hintaan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Creativen Pebble-kaiutinsarja on ollut laajalti kiitelty ja suositeltu vaihtoehto kohtuuhintaisten tietokonekaiuttimien joukossa. Nyt kaiutinsarja laajenee X-sarjalla, jotka lupaavat vieläkin parempaa laatua, joskin sitten hieman kalliimmalla hinnalla.

Testissä ollut Pebble X Plus on kahden satelliittikaiuttimen ja passiivisen alataajuuskaiuttimen muodostama 2.1-järjestelmä, joka on suunniteltu liitettäväksi monenlaisten lähdelaitteiden kaveriksi. Liitäntäarsenaali onkin kiitettävä. Bluetooth on versiota 5.3, minkä lisäksi kaiuttimet voi liittää lähdelaitteeseen USB-C-liitännällä sekä perinteisellä langallisella ääniliitännällä. Tämän lisäksi kaiuttimien sivussa on vielä erilliset liittimet kuulokkeille ja mikrofonille. Vain optista liitäntää jäin itse kaipaamaan. Pienenä harmina kaiuttimet itse eivät kiinnity toisiinsa langattomasti, joten johtoja karttaville kaiutinsarja ei kenties ole se optimaalisin vaihtoehto.

Pebble-sarjan kirjaimellisesti näkyvin myyntivaltti on niiden muotoilu. 45 asteen kulmaan suunnatut pallukat ovat kiistämättä todella nättiä jälkeä, mitä X-sarjalaisissa vieläpä korostetaan kaiuttimien sivulla kiertävällä RGB-valaistuksella. Valaistusta voi vieläpä muutella puhelinohjelmiston avulla, jolla onnistuvat myös erilaisten ääniasetusten, kuten bassokorostuksen ja diskanttien muuttaminen mieleiseksi.

Satelliittikaiuttimet on toteutettu 2,75" elementeillä, kun taas alataajuuskaiutin on 3,5 tuuman lajia kaksoispassiivilla säteilijöillä. Satelliittikaiuttimien laatu yllättää. Kaiutinpari on tukevaa tekoa ja ne pysyvät nätisti paikallaan huterammallakin alustalla. Myös alataajuuskaiutin on ihan hyvä, mutta ei kuitenkaan pärjää laatuvaikutelmaltaan satelliittikaiuttimille.

Tämä on mainos:

Se tärkein, eli äänenlaatu ei jätä hintaluokassaan oikeastaan mitään toivomisen varaa. Ääni on pehmeä ja tasapainoinen, riittävän erottelukykyinen ja ennen kaikkea miellyttävä. Kaiuttimia voi käyttää ilmankin alataajuuskaiutinta, jolloin kaikkein matalimmat taajuudet jäävät ohuemmaksi, mutta bassotoisto on silti riittävä. Mikäli alataajuuskaiutinta ei halua lainkaan, kaiuttimet ovat toki ostettavissa ilmankin sitä.

Alataajuuskaiuttimella tai ilman Pebble X:t suoriutuivat kaikenlaisen musiikin toistamisesta kiitettävästi. Bassovoittoisemmassa musiikissa alarekisteri on pehmeä, mutta erottuva, siinä missä vaikkapa kantria kuunnellessa kitarataajuudet toistuvat niin ikään hienosti. Myös pelien ja elokuvien kaveriksi Pebble X:iä voi suositella hyvin mielin. Kaiuttimet toistavat myös puhetta hienosti ja rasittamatta, minkä ansiosta vaikkapa juuri peleissä mikään äänialue ei onneksi mene puuroksi.

Creative Pebble X Plus on hyvin suositeltava kaiutinsarja kaikenlaiseen peruskäyttöön, minkä lisäksi ne suoriutuvat hyvin myös hieman vaativammista tehtävistä. Tarkkuutta vaativaan studiokäyttöön kaiuttimien äänimaisema on kenties liiankin pehmeä, mutta eipä niitä sellaiseen käyttöön ole suunniteltukaan. Sen sijaan olohuoneeseen telkkarin tai läppärin kaveriksi ne ovat erittäin varteenotettava vaihtoehto ominaisuuksiin nähden järkevällä hinnalla.

Creative Pebble X Plus on tyylikäs kaiutinCreative Pebble X Plus on tyylikäs kaiutinCreative Pebble X Plus on tyylikäs kaiutin
Tämä on mainos:
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Miellyttävä ja tasapainoinen ääni, näyttävät hyvältä ja laadukkaalta, hyvät liitäntävaihtoehdot
-
Alataajuuskaiutin voisi olla langatonkin, optinen liitäntä lisäisi liitäntävaihtoehtoja entisestään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä