Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath Wireless

Creativen Sound Blaster -äänikortti oli ensimmäinen osa, jonka omin kätösin tietokoneeseeni asensin - aikana, jolloin tällainen oli paras hommata, jos ei ollut valmis tyytymään pelkkiin piippauksiin. Suhtaudunkin kyseiseen merkkiin aina kovin odotuksin, onhan se kulkenut mukanani 1980-luvulta asti. Creativen uudet, pelimiehille suunnatut langattomat kuppikuulokkeet eivät onneksi petä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath Wireless on melkoinen nimihirviö, mutta se sisältää myös olennaista tietoa. Langattomat kuulokkeet tarjoavat todellakin kolmiulotteista ääntä, kiitos THX TruStudio Pro -ohjelmiston, joka osaa huijata käyttäjän kuulemaan sekä 5.1- että 7.1-kanavaista ääntä vain kahdesta kuulokkeesta. Kyseessä on oivallinen viritys, joka soveltuu erityisesti pelikäyttöön.

HQ

Mutta, aloittaaksemme perusasioista, CSBT3DWW-paketista löytyy jämäköiden teräsrunkoisten kuppikuulokkeiden lisäksi irrallinen mikki, latauskaapeli sekä USB-lähetin/vastaanotin. Näistä viimeinen nousee ensimmäisen kritiikkini kohteeksi. Kyseinen kasarihenkinen patukka on verrattain kookas tapaus, eikä sitä ole mitään toivoa sovittaa tiiviisti asemoituun porttiryppääseen ilman, että se varaa näistä kaksi harteikkaalla olemuksellaan.

Irrallinen mikki on puolestaan irrallinen hieman teoreettisella tasolla, koska se istuu sangen tiukasti kolossaan, ja kun sen on kertaalleen saanut paikalleen, ei sitä aivan huvikseen ala sieltä kiskoa pois. Tämä ei kuitenkaan kauheasti haittaa, koska mikin varsi on helposti taivuttavissa haluttuun suuntaan, jolloin sen saa aina pois tieltä.

Itse kuulokkeet ovat todellakin jämäkät. Teräsrunko on Creativen hyväksi havaitsema rakenne, ja se antaakin luureille aivan omanlaistaan uskottavuutta. Kupit ovat hyvänkokoiset ja koristettu punaisilla valokehillä, joka on minusta hieman tarpeetonta edustamista, mutta näyttää takuulla nörttiuskottavalta lanibileissä.

Kuppien pehmusteet on päällystetty keinonahalla, jossa on omat ongelmansa. Jos olet koskaan istunut kesäkuumalla nahkasohvalla tiedät mitä tarkoitan. Materiaali on omiaan pitämään kaiken kuumuuden ja kosteuden sisällään, ja päivittäiset pitkät sessiot saattavat johtaa ikävään nihkeyteen korvien ulko- ja sisäpinnoilla. Toisaalta luurit myös karsivat ulkopuolelta tulevia ääniä melko tehokkaasti, kiitos tämän samaisen materiaalin.

Tämä on mainos:

Käyttömukavuus ei myöskään ollut huipussaan, kun löin luurit ensimmäistä kertaa päähän. Uutuudenkarheat kuulokkeet puristavat hieman leveämpää päätä armottomasti, ja jos olisin tyypittänyt niitä kaupassa, olisivat ne melko varmasti jääneet hyllyyn. Arvostelijan roolissa purin hammasta ja annoin luurien puristaa, ja avot - nehän mukautuvat käytössä päähän mukavasti, kuin saapas jalkaan. Käyttömukavuus täytyy siis ansaita, tai ainahan kuulokkeet voi laittaa pariksi päiväksi koripallon tai mahdollisesti melonin päälle.

Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath WirelessCreative Sound Blaster Tactic 3D Wrath Wireless

Kuulokkeiden ääni on totuttuun tapaan bassovoittoinen. Vaikka oheisohjelmistolla äänenkuvaa voikin säätää pikkutarkasti, tai tyytyä lukuisiin ennakkoasetuksiin, ovat nämä luurit silti parhaimmillaan, kun musiikissa on eeppisiä pudotuksia ja runsasta wubwubia. Näitä kuulokkeita ei ole tehty Vivaldi mielessä.

Pelaamiseen ne sen sijaan soveltuvat oivallisesti. Räjähdykset, laukaukset, takaa hiipivien vihollisten askeleet, nämä kaikki toistuvat vaikuttavasti ja selkeästi. Kuulokkeet antavat kunnianhimoiselle pelimiehelle takuulla omanlaisensa edun moninpelikentällä verrattuna peruskajareihin luottaviin vastustajiin. Huomasin hahmottavani pelitilannetta paremmin pelkän kuulon perusteella, ja jytinän pystyi tuntemaan suorastaan jalkapohjissa asti ilman, että naapurit joutuivat häiriytymään aiheesta.

Tämä on mainos:

Tactic 3D Wrath Wirelessilla on luonnollisesti erityisenä valttinaan täysi langattomuus. Kuulokkeiden akkukestoksi luvataan kahdeksaa tuntia, ja tämä pitääkin suurin piirtein paikkansa. Luurit tarjoavat siistimmän työpöydän lisäksi uudenlaista vapautta PC-pelaajalle, joka voi nyt kipaista esimerkiksi jääkaapille tai vessaan ilman että ääniyhteys katkeaa. Kannattaa tosin hyödyntää vasemmassa kupissa olevaa mikinvaimennusnappia tässä jälkimmäisessä tapauksessa. Äänenvoimakkuutta voi muuten säätää saman kupin takaosassa olevin napein helposti.

Langattomuutta ei juurikaan pystynyt huomaamaan käytössä. Äänenlaatu pysyi tasaisen hyvänä, eikä häiriöitä tai suhinaa saanut aikaan kuin oikein yrittämällä. Itse sain asunnon koon puitteissa venytettyä kantomatkaa kymmeneen metriin ilman ongelmia, jolloin väliin jäi rivi kirjahyllyjä sekä seinä. Kun signaalin eteen laitettiin kahdesta seinästä muodostuva nurkka ja naapurin kylpyhuone, alkoi kuuluvuus jo hieman tipahdella, mutta normaalikäytössä nämä ovat erinomaiset langattomat luurit, joilla pystyy esimerkiksi kuuntelemaan musiikkia tai seuraamaan leffaa jopa imuroidessa.

Myös mikrofonin äänenlaatua kehuttiin pelikavereiden suunnalta laadukkaaksi, ja jos haluaa todella raastaa ihmisten hermoja, tarjoaa mukana tuleva ohjelmisto mahdollisuuden laajaan äänenmuunteluun. Tätä kannattaa tosin käyttää säästeliäästi, koska monessa paikassa bannivasara voi heilahtaa vähemmästäkin provokaatiosta.

Kaiken kaikkiaan Creative Sound Blaster Tactic 3D Wrath Wireless on hieman muhkean hintansa väärti ostos. Kuulokkeet tekevät kaiken, mitä paketissa luvataankin. Kynnyskysymykseksi saattaa tosin muodostua käyttömukavuus, sillä näissä kupeissa korville voi tulla kovin lämmin jo parin tunnin session päätteeksi. Lisäksi ne tarvitsevat alussa hieman kestämistä ennen kuin ne asettuvat käyttäjänsä päänmuotoon. Myös USB-porttien pulasta kärsivät saattavat joutua miettimään logistiikkaansa uusiksi. Näillä varauksilla kyseessä ovat kuitenkin erittäin suositeltavat langattomat kuppikuulokkeet niille PC-pelaajille, jotka haluavat hyvää ja häiriötöntä äänenlaatua sekä pöydän ääressä että kauempana.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Jämerä rakenne, todella toimiva langattomuus, eristävät ulkopuolisia ääniä
-
Bassoväritteinen äänenkuva, saattavat puristaa liian tukevasti, kuppien sisällä trooppinen ilmasto
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä