Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative SXFI GAMER

Osumia ja huteja

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Creative SXFI GAMER

Männävuosien kiistämätön audio-osaston kuningas Creative on viime aikoina jäänyt entistä enemmän paitsioon erillisten äänikorttien kadotessa tietokoneiden sisuskaluista. Firman osaamista pyritään nyt tuomaan esiin oheislaitteissa, kuten testattu Creative SXFI GAMER -kuulokesetti osoittaa.

Luurien ulkoasu on nykytrendien mukaisesti näyttävästä RGB-valorinkulasta huolimatta varsin hillitty. Napit ja äänenvoimakkuusrulla sijaitsevat vasemman kupin alaosassa ja komeus tökätään tietokoneeseen tai konsoliin kiinni joko USB-A-, USB-C- tai 3,5-millisellä liitännällä. Jälkimmäisessä tapauksessa RGB-valot eivät luonnollisesti toimi, koska kuulokemikrofoniplugi ei välitä virtaa kuulokkeisiin. Irrotettavan mikrofonin päässä loistaa punainen LED-valo, joka kertoo, onko se päällä (vai mykistetty).

Creative SXFI GAMER
Tämä on mainos:

Punottu kevlar-suojattu johto on varsin pitkä, mutta rakenteesta johtuen synnyttää melkoista rapinaa kuulokkeissa, jos punokset raahaavat vaatteita vasten. Kohtalaisen isokokoisten kuppien reunuksia pehmentävä keinonahka tuntuu päässä mukavalta ja pannan puristusvoima sopivalta. Luurien suljetusta rakenteesta johtuen ne alkavat kuitenkin lämmetä ja saattavat hiostaa pidemmissä sessiossa. Kankaista pehmustevaihtoehtoa ei laatikossa valitettavasti ole.

SXFI:n 50-milliset elementit pelittävät käytössä hyvin, joskaan eivät erinomaisesti. Äänimaailma on hyvin samantyyppinen ja -tasoinen muiden kalliimpien pelikuulokkeiden kanssa, eivätkä pysty kilpailemaan musiikki- tai elokuvakäytössä niille suunnattujen luurien kanssa. Perusasetukset ovat hieman bassovoittoisia, mutta ekvalisaattoria on helppo säätää haluamakseen asennettavan hallintaohjelmiston kanssa. Maksimivolyymeillä ääni alkaa rikkoutua, mikä on toisaalta varsin odotettua.

Creative SXFI GAMER

Kovasti hehkutettu CommanderMic on pienoinen pettymys, vaikka sopiikin pelin sisäiseen kommunikaatioon hyvin. Nauhoitukseen tai vakavampaan toimintaan pienestä hieman joustavan varren päässä killuvasta möntistä ei ole. Ääni on kyllä selkeä, mutta hyvin tasapaksu. Ero erilliseen pöytämikkiin on edelleen kuin yö ja päivä.

Tämä on mainos:

Erilaiset "ääntä parantavat" tilat ovat pääsääntöisesti pelkkää markkinointipalturia, mutta SXFI onnistuu yhdessä sen kolmesta tilasta hyvin. Virtuaalinen tilaääni kärsii edelleen samoista ongelmista kuin muutkin vastaavat toteutukset, ja tuntuu rasittavan korvia pidemmän päälle. "Holografinen" Super X-Fi -audiotila on kömpelö vaatien korvien ja pään skannaamista puhelimella, erilaisten tilien perustamista ja synkkaamista sekä muuta säätöä. Lopputulos on vain hieman erilainen, eikä parempi, äänimaailma. "Battle Mode" oli sen sijaan positiivinen yllätys, kunhan sitä käytti sopivassa pelissä. Kyseinen tila korostaa esimerkiksi kävely- ja ampumisääniä ja etenkin niiden suuntaa. Valtavaa äänialaa hyödyntävissä peleissä - kuten Battlefield 5:ssä - vihulaisen bongaaminen terävämmän äänen avulla on oikeasti hyödyllistä. Minimalistisemmissa äänimaisemissa ominaisuudesta on sitä vastoin vähemmän hyötyä.

Reilun 120 euron hintaisina Creative SXFI GAMER -kuulokkeet eivät aivan yllä sellaiselle tasolle, että ostopäätöksen voisi huoletta tehdä. Niissä ei ole varsinaisesti mitään vikaa, mutta iso osa mainosten lupauksista jää lopulta lunastamatta. Lisäksi samassa hintahaitarissa kilpailu on muutenkin kovaa.

Creative SXFI GAMER
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Monipuoliset liitännät, Battle Mode, kestävän tuntuinen
-
Vain "ihan hyvä" mikrofoni, kömpelö Super X-Fi, ominaisuudet hintaisekseen
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä