Suomi
Gamereactor
laitearviot

Creative SXFI Gamer Air

Monikäyttöiset raskassarjalaiset

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Creative SXFI Gamer Air

Audiolaitteiden isovaari Creative jatkaa oheislaitemarkkinoilla SXFI Gamerin "Air" -mallilla, joka irrottaa kuulokkeet langallisuuden kahleista. Yhteystapoja on muutenkin varsin monta, joten laitteen saa vaikka minkälaiseen härveliin kiinni.

Gamer Air on varsin raskas moniin muihin langattomiin kilpakumppaneihinsa verrattuna. Se asettuu korvien päälle kohtalaisen tukevasti, mutta pannan varsin vaatimaton pehmuste saattaa painaa päälaella pidemmissä sessioissa. Isopäisten kannattaa varautua siihen, että etenkin silmälasien kanssa myös ohimolle tuleva paine voi tuntua etenkin juuri käyttöön otetuissa kuulokkeissa muutaman tunnin jälkeen. Puoliavoin rakenne pitää suurimman osan 50-millisten ajureiden tuottamasta mölystä kuppien sisällä. Niiden ulkopuolinen pinta toimii hipaisuohjauksessa, jossa erilaiset sormella tehtävät eleet muokkaavat äänenvoimakkuutta ja toistoa. Harvoin nähtynä erikoisuutena kuulokkeissa on myös Mikro-SD-muistikorttipaikka sen varalta, että haluaa kuunnella musiikkia ilman muita laitteita.

Keinonahkaiset kuppien pehmusteet ovat kyllä varsin mukava ja rakenteensa puolesta helposti vaihdettavissa, mutta harmillisesti Creative ei toimita edes tämän hintaisissa luureissa esimerkiksi kankaisia vaihtokappaleita nahkeampia kelejä varten.

Tämä on mainos:

Muiden audiovalmistajien tavoin Creativella on pitkä lista erilaisia "innovatiivisia" teknologioita mitä hienommilta kuulostavine nimineen. Näissä luureissa se käyttää sekä Super X-Fi -teknologiaa ja sen "holografista audiota", jolla sekä pään että korvan erillisellä (hieman kömpelöllä) ohjelmalla skannaamalla äänimaailmat nousevat uusiin sfääreihin. Tai näin ainakin luvataan, mutta todellisuudessa säätämisenkin jälkeen osa audiosisällöstä ei vain mitenkään päin kuulosta perusasetuksia paremmalta. Hyvien kuvien ottaminen omista korvista on myös vähemmän yllättäen varsin haastavaa. Parhaimmillaan se on tietyissä peleissä, joissa tilaääni tuntuu olevan kirkkaampi ja äänen suunnat helpommin paikannettavissa.

Creative SXFI Gamer AirCreative SXFI Gamer Air

Koska laitteen saa kiinni niin USB-piuhalla, 3,5-millisellä kaapelilla kuin Bluetoothillakin, Gamer Air pelittää melkein missä tahansa masiinassa konsoleista PC:hen ja puhelimiin. Jälkimmäisessä luurien suuri koko tekee niistä hieman kömpelöt matkavarusteet, vaikka perinteisen varsimikin vaihtaisikin mukana tulevaan pieneen Nanoboom-mötikkään. Akun kestoksi luvataan 8 tuntia yhdellä latauksella, mikä tuntui ainakin uudessa laitteessa pitävän varsin hyvin paikkansa. Vanhenemaan päin oleva Bluetooth 4.2 -yhteys tuntui toimivan suurimman osan ajasta hyvin, mutta kärsi langalla kiinnittämiseen verrattuna ajoittaisista latenssiongelmista.

Äänimaailman puolesta Gamer Air on mukavan neutraali, joskaan ei erityisen dynaaminen tai iskevä. Se ei joidenkin valmistajan vanhempien kuulokkeiden tapaan pyri puskemaan alataajuuksia kaiken muun kustannuksella, mutta bassossa on tarvittaessa ytyä (joskaan ei aivan parasta mahdollista tarkkuutta) asetuksia säätämällä. Creativen mielikuvituksellisesti nimetty "Creative App" ei ole maailman selkein hallintaohjelmisto, muttei pahimmasta päästäkään. Eri profiilien tekeminen onnistuu kohtalaisen hyvin, mutta asetusten tallennus ja eri termit sekä niiden päällekkäisyys aiheuttavat hieman harmaita hiuksia. Elokuvia ja musiikkia varten luureja ei tarvinnut säätää erikseen, mutta sama iskevyyden puute tuntui näissäkin viihdetuotteissa. Varrellinen mikrofoni on itse asiassa varsin hyvä, vaikkei aivan "maailman paras kuulokemikki" -lupausten arvoinen. Hyvän äänen taatakseen mikin pään täytyy olla hyvin tarkasti suunnattu, mutta osuessaan kuulostaa kyllä selkeältä taistelunkin tuoksinassa.

Tämä on mainos:

Creative SXFI Air Gamerit eivät missään nimessä ole huonot langattomat luurit, mutta tämänhetkisessä kilpailutilanteessa niissä ei ole oikein mitään, joka nostaisi ne ehdottomasti yli muiden. "Ihan hyvä" ei tällä hetkellä riitä.

Creative SXFI Gamer Air
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Yhteystapojen määrä, paksut pehmusteet kupeissa, tasapainoinen äänimaailma
-
Bluetooth-yhteyden viive, keskinkertainen ohjaussovellus, SXFI:n säätöongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä