Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Deathstroke: Knights & Dragons

Deathstroke: Knights & Dragons

Tarpeettoman väkivaltainen animaatio tekee liikaa oletuksia katsojan ennakkotietojen suhteen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

DC Comicsin sarjakuvahahmot ovat loistaneet jo vuosia ennen kaikkea TV-sarjojen ja animaatioelokuvien puolella. Nyt tätä samaa linjaa jatkaa animaatio Deathstroke: Knights & Dragons. Lähtökohdat ovat sinänsä hyvät, mutta muutamat suunnitteluratkaisut laskevat kokonaisuuden arvoa merkittävästi.

Kunnostautunut sotilas Slade Wilson osallistui armeijan lääketieteelliseen kokeeseen, joka meni pieleen. Tämän seurauksena hänestä tuli superpalkkasotilas Deathstroke. Ikää on kuitenkin jo kertynyt, ja perhettä siunaantunut. Erikoinen ura on poikinut joukon mahtavia vihollisia, eivätkä ne lapsetkaan sieltä tavallisimmasta päästä ole. Menneisyyden haamut kiusaavat tavalla ja toisella.

Deathstroke: Knights & Dragons kertoo siis moneen eri suuntaan leviävän perhedraaman, joka - yllättävää kyllä - pysyy kasassa ihan kohtuullisen hyvin. Ongelmana on se, että katsojan oletetaan olevan varsin hyvin perillä animaation hahmoista ja heidän taustoistaan. Minä en ole, joten suurin osa viittauksista menee aivan ohi. Vajaan 90 minuutin jälkeen lopputekstien rullatessa ymmärrän kyllä näkemäni, mutta koen samalla tulleeni huonosti kohdelluksi. Elokuvan pitäisi toimia omana kokonaisuutenaan ilman, että katsojan odotetaan opiskelevan sarjakuvien historiaa ennakkoon.

Tämä on mainos:

Blu-ray-julkaisussa on mukana vajaan vartin mittainen katsaus juuri nähtyyn elokuvaan ja Deathstroken hahmoon. Sinänsä tuotantoarvot ovat kohdallaan, mutta haastatellut sarjakuvamaestrot ja näyttelijät puhuvat sillä oletuksella, että katsoja on yhtä hyvin perillä kuin he itse muun muassa Arrow-TV-sarjan käänteistä. Niin ja Jeriko-hahmo on kuulemma pääosin "Georgen" käsialaa. Ihan oikeastiko minun odotetaan jo valmiiksi tietävän, kuka tämä George on? Plussaksi on laskettava se, että lisäkatsaus on tekstitetty suomeksi.

Teknisesti Deathstroke: Knights & Dragons on kohtuullinen. Animaatiojälki on sujuvasti liikkuva, mutta toisaalta yksityiskohtia on liian vähän. Tämä saa lopullisen jäljen näyttämään nopeasti hutaisten tehdyltä, mitä se ei tietenkään oikeasti ole. Lisäksi veren lennätystä, irtoraajoja ja väkivaltaa yleensä on aivan liikaa verrattuna siihen, mitä tällainen elokuva tarvitsisi ollakseen tehokas.

Parasta kokonaisuudessa on äänimaailma. Musiikki on huomattavasti munakkaampaa kuin mitä ehkä tarvitsisi, ja ääninäyttelijät hoitavat työnsä kautta linjan antaumuksella. Deathstroken äänenä kuullaan Shield - Lain varjolla -sarjassa kunnostautunutta Michael Chiklisia, jolle povaan hyvää tulevaisuutta ääninäyttelijänä. Itse asiassa elokuvasta ei ylenmääräisen veren ohella mieleen jääkään muuta kuin itse Deathstroken ääni.

Deathstroke: Knights & Dragons on animaatioelokuva, jossa olisi ollut ainesta. Se kuitenkin tekee muutaman ison munauksen, eikä sen vuoksi nouse suositeltavien DC-animaatioiden joukkoon.

Tämä on mainos:
Deathstroke: Knights & Dragons
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä