Suomi
Gamereactor
uutiset
Scratch: The Ultimate DJ

DJ-pelien tekijät syytekierteessä

Oikeustaistelu viivyttää kaikkea kivaa

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Scratch: The Ultimate DJ on lupaavanoloinen ja erikoinen peli, jossa pelaajat harjoittavat miksaustaitojaan erillisen ohjaimen avulla, joka simuloi kahta savikiekonpyöritintä. Kiehtovan erilaista peliä vääntävä 7 Studios ei suinkaan ole ainoa aiheeseen tarttunut, sillä Activision työstää DJ Heroa, omaa versiotaan tiskijukan hommien ihanuudesta.
Sitten kuvaan astuu pelin viivästyminen kerta toisensa jälkeen, joka kulminoituu 7 Studiosin siirtymiseen Genius-yhtiöltä Activisionille. Nyt Activisionilla on siis molemmat DJ-pelit hallinnassaan?
Väärin.
Activision ei saanut Scratchia, vaan vain sitä kehittäneen studion. Scratch: The Ultimate DJ:n omistus ja sen kehitystyökalut jäivät Geniukselle.
Sen pituinen se?
Väärin.
Genius haastoi Activisionin ja 7 Studiosin oikeuteen, väittäen näiden salaliittoilleen keskenään viivyttääkseen Scratch: The Ultimate DJ:n julkaisua, josta olisi tietysti mittaamatonta etua Activisionin DJ Herolle.
Activision kiistää moiset väitteet pötypuheina ja vastaa, että Geniusin oli pakko itse viivästyttää Scratch: The Ultimate DJ:n julkaisua. Activision sanoo, että Genius ei saanut pelilleen hyväksyntää Microsoftilta eikä Sonylta, koska luvatuista raidoista oli vain neljännes valmiina kolmea kuukautta ennen pelin julkaisua. Tämän lisäksi Genius ei onnistunut toimittamaan levysoitinohjaimen mallikappaleita tarpeeksi aikaisin, puhumattakaan pyrkimyksistä löytää oikeutus 7 Studiosin sopimuksen irtisanomiselle epäreilulla vehkeilyllä. Activision haluaa Geniusilta miljoona taalaa korvaukseksi loanheitosta ja selvästä kieroilusta.
Nyt siis Geniusilla on Scratch: The Ultimate DJ:n oikeudet ja pakon alla niille työskentelevä 7 Studios, siinä missä Activisionilla on oma peli tuloillaan ja pahimman kilpailijan tehnyt tiimi siipiensä alla. Kukaan ei kuitenkaan voita, sillä oikeustaistelut saattavat viivästyttää molempien pelien julkaisua hamaan tulevaisuuteen.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä