Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Onko tässä uusi muutosvoima Marvelin elokuville? Ei missään nimessä, mutta Sam Raimin työ on hyvää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Jos kuulut siihen joukkoon, jotka ovat kyllästyneet Marvelin ja muiden vastaavien sarjakuvatuotantoihin, tulee Doctor Strange in the Multiverse of Madness olemaan miellyttävä kokemus. Ohjaaja Sam Raimin panos on nähtävissä kaikilla osa-alueilla, ja innoituksen lähteet ovat selvät.

Kyseessä on viihdyttävä kokonaisuus, jossa on mukana 90-lukua, melkein Mad Maxin kaltaista punkia ja samaan aikaan itsetietoisuutta, jota harvemmin näkee Marvelin elokuvissa. Kierrokset alkavat korkealta sieltä koskaan laskematta, ja painopiste on jatkuvasti kirkkaana mielessä. Kyseessä on suuri, hassu, ehdottoman viihdyttävä ja toisaalta epätasainen nostalgiamatka menneisyyteen.

Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Tämä on mainos:

On sanottava, että tarinan rakenteen käsitteleminen on mahdotonta ilman juonipaljastuksia. Joka tapauksessa Benedict Cumberbatch suojelee Stephen Strangena uutta henkilöhahmoa America Chavezia pahuuden voimilta, joiden tavoitteena on manipuloida multiversea. Moinen onkin se päätähti ja teema Marvelin elokuvien niin sanotussa neljännessä vaiheessa. Tuttuja kasvoja tavataan, joista osaa ei todellakaan osaisi odottaa. Kahden tunnin aikana oliot, pahikset ja uhat eivät ota millään loppuakseen, kun mielikuvitus on rajana. Rytmitykseltään elokuva on poikkeuksellisen nopea jopa Marvelin elokuvaksi.

Elokuva on niin ikään tyylikäs, ja Raimille ominainen tyyli sopii hyvin yhteen ajoittain koomisten kumitehosteiden, kitaramusiikin ja muiden huvittavien tehosteiden kanssa. Mukana on selvästi enemmän Army of Darknessia ja Drag me to Hellia kuin voisi odottaa.

Omana itsenäisenä tarinanaan elokuva on hyvä, ja ajoittain jopa loistava. Henkilöhahmot ovat kyvykkäitä, uskottavia ja onnistuneita. Tunteisiin vetoavissa kohtauksissa nähdään kaikuja WandaVisionista.

Ongelmana on se, minkä Marvel itse on luonut. Elokuva on osa isompaa kokonaisuutta, ja mukana on joukko odotettuja Marvelin kotkotuksia. Toisaalta taas leffa itse tuntuu haluavan olla enimmäkseen itsenäinen kokonaisuutensa. Tämä on joko hyvä tai huono asia näkökulmasta riippuen.

Tämä on mainos:
Doctor Strange in the Multiverse of Madness

Doctor Strange in the Multiverse of Madness ei ole huono elokuva. Se ja ohjaaja Sam Raimi tietävät, mitä haluavat saavuttaa. Onkin hienoa, että Marvel on antanut ohjaajansa tehdä niin täydellisesti haluamansa kuin nyt. Lopputuloksena kuitenkin tietynlainen merkitys vähenee. Kyseessä on viihdyttävä elokuva, mutta ei sen kummempaa.

Kyse on jatkuvuuden ongelmasta. Toisaalta elokuvan on oltava riittävän hyvä omana itsenään, ja samalla sen täytyy rakentaa jo valmiille pohjalle luoden tietä myös perässä seuraaville. Toinen Doctor Strange -elokuva onnistuu näissä pyrkimyksissä vain toisessa.

07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä