Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Dragon Quest: Your Story

Dragon Quest: Your Story

Onnistunut loppuratkaisu yllättää, ja saa katsomiskokemuksen tuntumaan näkemisen arvoiselta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Netflixiin saapunut Takashi Yamazakin ohjaama animaatio Dragon Quest: Your Story on vaikuttavalla animaatiojäljellä tehty elokuva, joka kertaa Dragon Quest V -pelin tarinan. Mukana on kuitenkin juonenkäänne, joka yllättää ja luo koko teokselle oman leimansa nostaen samalla kokonaisarvosanaa yhdellä pisteellä.

HQ

Tarina itsessään ei ole kummoinen, mikä tietenkin johtuu sen juurista videopelinä. Paha noita uhkaa valtakuntaa. Kauheuksia tapahtuu. Pienestä mökistä nousee Valittu vastustamaan pahaa, ja tavoittelemaan prinsessan kättä. Mutta sitten Valittu ei olekaan Valittu, kauheuksia tapahtuu lisää, ja lopulta oikea Valittu ilmaantuu. Ja tähän kohtaan saadaan elokuvan aivan oma juonenkäänne, jonka jälkeen paha noita kukistetaan ja kaikilla on taas kivaa.

Dragon Quest: Your StoryDragon Quest: Your Story

Eniten kunniaa on annettava tietokoneella tehdylle animaatiojäljelle. Kaikki näyttää yksityiskohtaiselta, ja liikeanimaatiot toimivat nekin ihan kuin perinteistä elokuvaa katselisi. Ruoho heiluu tuulessa, ja isokokoisten hirviöiden turkki liikkuu taisteluissa juuri niin kuin olettaa sopii. Kaikkien henkilöhahmojen ilmehtiminen on ehkä hieman ylinäyteltyä, mutta toisaalta tuleepahan se kulloinenkin tunnetila aina hyvin selville.

Japaniksi tehty ääniraita on toimiva, joskin ääninäyttelijöiden äänenvärissä ja puhetavoissa olisi saanut olla enemmän eroja. Mahdollista on tietysti sekin, ettei korvani vain erottanut näitä eroja riittävän hyvin. Musiikki on ehtaa Dragon Questia, joten pelisarjan fanit ovat kaiken aikaa kuin kotonaan. Kohdattavat hirviöt ja muut oliot ovat nekin peleistä tuttuja, ja kaikkiaan Dragon Quest: Your Story tuntuu todellakin nimenomaan Dragon Questilta.

Tämä on mainos:
Dragon Quest: Your StoryDragon Quest: Your Story

Kuten jo mainitsin, yllättävä loppuratkaisu tekee vaikutuksen, ja saa minut nostamaan arvosanaa yhdellä pisteellä. Juonenkäänne auttaa elokuvaa nousemaan omaksi teoksekseen sen sijaan, että se tyytyisi vain apinoimaan innoituksenaan toimineen pelin tarinaa. Leffan pystyy katsomaan hyvin myös sellainen, jolla ei ole ennakkotietoja Dragon Questista.

Katsomisen jälkeen saattaa hyvinkin tulla tunne, että pitäisi perehtyä myös pelisarjaan. Suosittelen silloin aloituspisteeksi peliä Dragon Quest XI S: Echoes of an Elusive Age, jonka Gamereactorin arvion voi lukea täältä.

Dragon Quest: Your StoryDragon Quest: Your Story
Tämä on mainos:
Dragon Quest: Your Story
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä