Suomi
Gamereactor
laitearviot

DX Racer King

On kliffaa olla kuningas

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kunnollisessa peliergonomiassa istuin jää usein viimeiseksi hankinnaksi. E-urheilun myötä tähänkin segmenttiin on ilmestynyt uusia pelaajille suunnattuja vaihtoehtoja. Hinnat tosin pomppaavat IKEA:n vastaavista melkoisesti, mutteivät ole laatukalusteiden kohdalla mitenkään erikoisia, jos olette yrityksille suunnattuja toimistotuoliesitteitä joskus selanneet. Alalla varsin tunnetun DX Racerin mallistosta otimme testiin isokokoisen "King" -pelituolin.

Kyseinen täysin mustalla PU-nahalla verhottu King KS06 on melkoinen mörkö. Noin 30 kilon painoisena valtavan kuljetuslaatikon ronttaamista ei tee mielellään montaa kertaa. Verhoilu on laadukas ja täysin mustana ilme on isosta koostaan huolimatta varsin hillitty. Rallimaisempaa meininkiä kaipaaville löytyy sitten tuoli vaikkapa kirkkaan punaisilla tai sinisillä yksityiskohdilla. Edellinen testattu tuoli tuli koottua vasta tovi sitten, eikä King ollut siinä pekkaa pahempi.

Ohjeiden rauhallinen noudattaminen tuotti laakista valmista, ja lopputulos on painonsa mukaisesti jämerä. King on DX Racerin mallistossa isokokoisemmille pelaajille suunnattu tuoli, joten istuinosa on erityisen leveä ja kaasujousen pitäisi kestää 136 kiloon asti. Omalle takapuolelleni leveys oli jo hieman liikaa, joten ostopäätöstä tehtäessä asia kannattaa ehdottomasti tutkia etukäteen. Liika leveys ei välttämättä ole haitaksi, mutta hieman kuppimaisen rakenteen takia turhaa sivuttaisliikettä ei kannata olla turhan päiten - etenkin kun kookkaudesta joutuu maksamaan ylimääräistä muihin malleihin verrattuna.

AK Racingin testatun Octanen tavoin King vaatii totuttelua. Nahka ja vaahtomuovipehmuste tuntuvat ensikokeilulla jäykiltä ja kovilta. Vasta noin viikon ahkeran istumisen jälkeen muodot alkavat muuttua omiksi, eikä sen jälkeen paluuta enää ole. Pitkät pelisessiot eivät jää enää alaselän tai häntäluun alueen rasituksesta kiinni, vaikka onkin tietty suositeltavaa pitää taukoja ihan ilman akuuttia kipukohtaustakaan. Erityiskiitoksen King saa monipuolisesti säädettävistä käsinojistaan, jotka saa suurin piirtein mihinkä tahansa normaaliin työasentoon omasta tai pöydän korkeudesta riippumatta. Säätöjä kannattaakin ensimmäisen viikon aikana räplätä ahkerasti, sillä itselleen sopivan peli- tai työasennon löytäminen kannattaa.

Tämä on mainos:

DX Racer King on jykevä, isommallekin ihmiselle sopiva tuoli. Sen säätömahdollisuudet ovat hyvät ja kaikki tikkausta myöten on pistetty kasaan asiallisesti. Iso tuoli tulee kuitenkin ison hintalapun kanssa, sillä se kurittaa kukkaroa yli 400 euron verran. Ergonomisten toimistotuolien maailmassa neljäsataa hunttia on vielä keskiarvon paikkeilla, mutta summa on silti melkoinen. Se tulee kuitenkin halvemmaksi kuin parikymmentä vuotta kiropraktikolla tai fysioterapeutilla.

DX Racer KingDX Racer King
Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Erittäin tukeva, hyvät säädöt, sopii isokokoiselle
-
Ei optimaalinen pienikokoisille, hinta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä