Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Dune: Part Two

Dyyni: Osa kaksi on melkein mestariteos

Denis Villeneuve päättää aloittamansa Frank Herbertin Dyynin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Harva elokuva on täydellinen, mutta mielestäni Denis Villeneuven koko tuotanto on hyvin lähellä sitä mukaan lukien se ensimmäinen Dune: Part One. Ohjaaja on taas kerran pystynyt osoittamaan, ettei mikään urakka ole hänelle liian vaikea. Nyt Villeneuve jatkaa siitä, mihin jäi ensimmäisellä elokuvalla. Budjettia on 190 miljoonaa dollaria, ja tavoitteena on olla uskollinen Frank Herbertin romaanille.

Elokuva tavoittaa Dyynin ytimen. Dune: Part Two kuuluu ohjaajansa parhaimmistoon, ja kyseessä on varmasti kuluvan vuoden yksi parhaista elokuvista.

Part Two jatkaa siitä, kun kyyninen, järjestelmällinen ja suunniteltu Atreidesin perheen hävittäminen on suoritettu Arrakis-planeetalla. Kilpaileva Harkonnen on palannut hoitelemaan maustetuotantoa Emperor Shaddam IV:n siunauksella. Paul Atreides ryhtyy kostoretkelle, ja siinä häntä auttavat aavikolla asuvat fremenit.

Tämä on mainos:

Monet ensimmäisen elokuvan tähdet palaavat mukaan. Timothée Chalamet on Paul Atreides, ja muita ovat sitten Josh Brolin, Zendaya, Rebecca Ferguson ja Stellan Skarsgaard. Uusina ovat Austin Butler, Florence Pugh ja Christopher Walken. Mukava osuus budjetista on varmasti mennyt näyttelijöiden palkkoihin, eikä kukaan ole roolissaan huono.

Mukana on ehkä eeppisimpiä sotakohtauksia, joita elokuvissa on nähty. Digitaalitehosteet toimivat yhdessä oikeiden tehosteiden kanssa samaan tapaan kuin aikoinaan elokuvassa The Lord of the Rings. Hans Zimmer pistää parastaan musiikissa. Hänen tuotantonsa on hieman yliarvostettua, mutta hienosti sävelet toimivat Dyynissä.

Tarinaa on paljon, joten Dune: Part Two tuntuu pitkältä. Kestoa on 2h 46 min. ja harva leffa pystyy olemaan sen mittainen tuntumatta rasittavalta katsoa. Toisaalta Dyynin tarina vaatii kestoa tehdäkseen Herbertin työlle riittävästi kunniaa, ja elokuva tekee sen itsevarmasti. Paikoin juoni jopa edistyy liian nopeasti, mutta se ei ole suuri puute.

Villeneuve teki sen. Näyttelijät tekivät sen. Käsikirjoittaja John Spaiths teki sen. Säveltäjä Hans Zimmer teki sen. Elokuva on kunnianhimoinen ja hyvin tehty tulkinta kirjasta, jonka piti olla mahdoton filmattavaksi kunnolla. Ohjaaja on samalla sementoinut asemansa yhtenä Hollywoodin parhaimmista.

Tämä on mainos:
Dune: Part TwoDune: Part TwoDune: Part Two
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä