Atlético de Madrid on yksi ensimmäisistä joukkueista, joka nostaa äänensä FC Barcelonan High Council of Sportsilta (CSD, Espanjan hallituksesta riippuva organisaatio) saamaa varotoimenpidettä vastaan, joka on ristiriidassa Ligan ja Espanjan jalkapalloliiton (RFEF ) päätösten kanssa ja sallii kahden pelaajan, Dani Olmon ja Pau Víctorin, pelata huolimatta siitä, että seura ei noudata Ligan taloudellisia sääntöjä.
Keskustelu on jatkunut viikkoja ja kiista on valtava, koska nyt monet seurat uskovat, että FC Barcelona on saanut suotuisan kohtelun ja Atlético de Madridin lausunnon sanoin "vaarantaa nykyisen järjestelmän kyseenalaistamalla pelisäännöt".
Enrique Cerezon johtama seura toistaa LaLigan edellisenä päivänä julkaistun presidentin twiitin ylistämällä Espanjan liigan taloudellista valvontaa, sääntöjä, jotka ovat muuttaneet "jalkapallon maksukykyiseksi sektoriksi, kansainvälisesti ihailluksi prosessiksi", tasapainottamalla kilpailua ja pelastamalla useita historiallisia seuroja konkurssilta prosessin aikana.
Lausunnossa selitetään, että seura on LaLigan sääntöjen noudattamiseksi tehnyt "valtavia ponnisteluja" pääoman kasvattamiseksi, jolloin he voivat kilpailla erittäin korkealla tasolla. Mutta "tämä hallituksen väliintulo luo erittäin vaarallisen ennakkotapauksen, koska se avaa oven sääntöjen rikkomiselle ja menneisyyden vakavien virheiden tekemiselle. Ilman kaikkia koskevia selkeitä ja yhtäläisiä sääntöjä reilu kilpailu ei ole mahdollista."
Atleti ei ole ainoa seura, joka on puhunut, mutta harvat muut ovat puhuneet. Athletic Club Bilbaon puheenjohtaja valitti lehdistötilaisuudessa ennen Supercup-ottelua Barcelonaa vastaan ja muistutti, että "säännöt ovat samat kaikille".
Las Palmas, Kanariansaarten joukkue, on vielä ankarampi lausunnossaan, sanoen, että he ovat yllättyneitä ja "täysin eri mieltä" ja että prosessilla on "mielivaltaisuuden tunne, joka on ristiriidassa avoimuuden ja oikeudenmukaisuuden periaatteiden kanssa".
"On erityisen silmiinpistävää, että tämä päätöslauselma on hyväksytty epätavallisen nopeasti ilman, että LaLiga ja RFEF, Espanjan jalkapallon hallinnoinnin keskeiset toimijat, kuulevat tai osallistuvat", ja pyydän, että näiden toimenpiteiden vaikutukset tarkistetaan huolellisesti ja palautetaan rehellisyys kilpailu.
On mielenkiintoista nähdä, ovatko nämä yksittäisiä tapauksia vai liittyvätkö muut espanjalaiset jalkapalloseurat protesteihin. Monet fanit ovat yllättyneitä Real Madridin "osallisesta hiljaisuudesta", jonka voidaan katsoa johtuvan siitä, että Real Madridin presidentti Florentino Pérez tarvitsee Barcelonan presidentin Joan Laportan tukea "Super League" -projektissaan.