LIVE
HQ
logo hd live | Flock
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   elokuva-arviot
   Frenzy

   Frenzy - solmiokuristaja (4K) ei ole niin toiminnallinen rikosdraama kuin mitä se yrittää olla

   Alfred Hitchcock kuvaa toiminnan paljon kankeammin kuin voisi odottaa.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto

   Alfred Hitchcock (1899-1980) siirsi paljonkin uransa aikana romaaneja elokuvalliseen muotoon, eikä Frenzy - solmiokuristaja vuodelta 1972 tee poikkeusta. Pohjana on Arthur La Bernin (1909-1990) romaani Goodbye Piccadilly, Farewell Leicester Square vuodelta 1966. Liikanimi "solmiokuristaja" kertoo kaiken tarpeellisen. Kyse on Lontoossa naisia solmiolla kuristavasta miehestä, mutta valitettavasti poliisi erehtyy jahtaamaan väärää miestä.

   HQ

   Varsinainen oikea murhaaja näytetään heti alussa. Näin ollen katsoja miettii ainoastaan sitä, millä tavalla murhaaja paljastuu. Toimiihan se tarina näinkin, mutta omasta mielestäni jännitys katoaa tyystin. Ja koska jännitys katoaa, on katsomiskokemus hyvinkin tylsä. Toinen mieleenpainuva asia on, miten kankeita toimintakohtaukset ovat. Hitchcock ei ehkä osannut esittää räväkkää toimintaa, tai sitten aikakauden teknologia ei sallinut vauhdikasta toteutusta. Kolmas huomionarvoinen juttu on, että elokuvassa näytetään Hitchcockille epätavallisen paljon paljasta pintaa. En osaa nähdä tätä sen enempää hyvänä kuin huononakaan asiana, mutta verrattuna ohjaajan muuhun tuotantoon ratkaisu on poikkeava.

   Frenzy kannattaa katsella omanlaisenaan dokumenttina Lontoosta vuodelta 1972. Hitchcock oli itse kotoisin Britanniasta, ja hän tietoisesti halusi kuvata elokuvan juurikin Lontoossa. Tässä onnistutaan hienosti, sillä maisemat, autot, ihmisten vaatteet ja niin edelleen ovat juuri niin uskollisia aikakaudelle ja paikalle kuin vain kuvitella saattaa.

   Teknisesti 4K-julkaisu on sellainen kuin pitääkin. Värit ovat kirkkaat, kuva niin tarkka kuin on mahdollista ja äänimaailmakin on kirkastettu nykyvaatimuksia vastaavaksi. Kysymyksessä on varmasti se paras tapa katsella Frenzy.

   Lisämateriaalien selkein anti on 45 minuutin mittainen dokumentti, jossa elokuvan tekemistä ja sen merkitystä käydään läpi. Laatu on sitä samaa kuin muissakin Hitchcockin elokuvien 4K-julkaisuissa. Toisin sanoen mitään kovin järisyttävää ei ole luvassa, mutta mukavaa lisätietoa kuitenkin riittää.

   Tämä on mainos:

   Frenzy - solmiokuristaja jätti minut täysin kylmäksi niin tarinansa kuin toteutuksensakin osalta. Sen sijaan osasin katsoa sitä tekoajankohtansa historiallisena dokumenttina Lontoon maisemista. Lisäksi Alfred Hitchcockin työtä katselee aina mielellään.

   Frenzy
   06 Gamereactor Suomi
   6 / 10
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä