Suomi
Gamereactor
elokuva-arviot
Frozen

Frozen - Huurteinen seikkailu

Vanha Disneyn taika on vahvasti läsnä viileän tyylikkäässä animaatioelokuvassa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Pieninä vanhemmitta jääneet kuninkaalliset sisarukset Anna (Kristen Bell) ja Elsa (Idina Menzel) ovat tulleet aikuiseen ikään. Sisarusten on aika ottaa vastuu valtakunnastaan ja he päättävät avata sen portit kansalle. Elsan piilottelemat jäiset taikavoimat tulevat kuitenkin esiin ja pakottavat hänet pakenemaan pois ihmisten ilmoilta. Tästä syystä maahan laskeutuu ikuinen talvi. Syyllisyyttä tapahtuneesta poteva Anna päättää uhmata lukuisia vaaroja ja lähteä seikkailuun päämääränään etsiä siskonsa ja korjata tapahtuneet vääryydet.

HQ
Frozen

Omaperäisen sadun kerronta etenee pitkälti kuin tanssi. Disneyn väki pistää parastaan yhdistellen tarttuvia, ikimuistoisia lauluosuuksia hauskalla huumorilla vuorattuun seikkailutoimintaan. Kuitenkin osa hahmoista on saanut turhaan pahiksen roolin ja joitain aloitettuja juonen käänteitä ei viedä kunnolla loppuun. Osa kohtauksista on turhaan liian synkkiä ja raadollisia lastenelokuvaan. Pienet töksähtelyt siellä täällä oudoksuttavat läsnäolollaan mutta eivät kuitenkaan vie kokonaisuudelta sen viihdearvoa.

Elokuvan tekninen jälki on huippuunsa hiottua. Yksityiskohdat hivelevät silmiä ja maailma on poikkeuksellisen rikas lumisesta olemuksesta huolimatta. Tätä elokuvaa varten kehitettyä lumifysiikkaa on käytetty ihailtavan monipuolisesti saaden hanget korkeat nietokset elämään ihan omaa elämäänsä. Muista hienosti suunnitelluista hahmoista tyyliltään negatiivisesti täysin poikkeava Olaf lumiukko (Josh Gad), luo säröä visuaaliseen ilmeeseen. Onneksi Olaf on osattu kirjoittaa fiksusti tarinaan mukaan eikä tästä syystä ole läheskään niin ärsyttävä kuin ulkonäkö antaa ymmärtää.

Frozen tuo jonkin verran vanhanajan Disneyn menetettyä taikaa takaisin. Muutamat kulmat ovat jääneet hiomatta, jolloin ongelmilta ei säästytä mutta ehdan ja omaperäisen sadun tuntu on miellyttävästi läsnä ja kokonaisuudesta on aistittavissa todellista elokuvantekoa koko sydämestä. Yhden levyn julkaisuun on elokuvan lisäksi saatu topattua aimo kinos lisämateriaaleja, jotka vaihtelevat poistettujen kohtausten, lyhytelokuvien, dokumenttien ja trailereiden välillä. Myös Oscarilla palkittu, kivasti päähän soimaan jäävä, elokuvan tunnusralli on ahdettu mukaan musavideon kera.

Tämä on mainos:
Frozen
FrozenFrozenFrozen
Tämä on mainos:
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä