Suomi
Gamereactor
laitearviot

Game & Watch Super Mario Bros.

Nintendon retroin konsoli tuottaa kaksijakoiset tunnelmat

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Tänä syksynä julkaistaan kolmaskin uusi konsoli. Sillä Nintendo juhlistaa Marion 35-vuotista taivalta. Kyseessä on hyvin pieni retrokonsoli Game & Watch Super Mario Bros. Alkuperäinen Game & Watch julkaistiin itse asiassa viisi vuotta aiemmin kuin Super Mario Bros. Nintendo on kuitenkin laittanut nämä molemmat yhteen, ja yhteen ne hyvin sopivatkin.

Laite näyttää vanhalta Game & Watch -laitteelta, mutta siinä on moderni ristiohjain. Värimaailma on lainattu vanhalta japanilaiselta Famicom-konsolilta, ja se herättää Marion fiiliksiä. Kaiken keskellä on 2,36" LCD-paneeli. Laite on kieltämättä kaunis, ja se sopii hyvin kirjahyllylle.

Itse pelaaminen ei ole yhtä miellyttävää kuin moderneilla laitteilla. Konsoli on kevyt (70 grammaa), joten käsissä piteleminen ei rasita. Toisaalta nappien sijoittelu ja kulmien pyöreys eivät ole parhaat mahdolliset. Isoille aikuisen käsilleni niin ristiohjain kuin A- ja B-napit ovat liian lähellä laitteen reunaa. Voi siis hyvinkin olla, että se alkuperäinen Game & Watch suunniteltiin ennen kaikkea pienille käsille.

Tämä on mainos:

Pieni näyttö on eräs laitteen kohokohdista. Se on kirkas ja värikäs, ja vanhat tutut taustat näyttävät aiempaa paremmilta. Taukovalikosta voi kätevästi säätää näytön kirkkautta, ja pelaaminen onnistuu myös suorassa auringonvalossa. Olin aluksi huolissani näytön koosta ja sen resoluutiosta, mutta siitä kuitenkin näkee varsin hyvin, mitä on kulloinkin menossa.

Äänentoisto on tehty hyvin. Monokaiutin kuulostaa hyvältä, eikä ääni särje edes tappiin saakka käännettynä. Ongelma on siinä, ettei mukana ole mitään liitäntää muulle äänilaitteelle, ei edes 3,5 mm paikkaa. Näin ollen en pystynyt pelaamaan laitteella olohuoneen sohvalla, koska kumppanini halusi katsella samaan aikaan televisiota.

Game & Watch Super Mario Bros.

Game & Watch Super Mario Bros. mukana tulee kolme peliä, ja siinä kaikki. Virallisesti laitteeseen ei ole mahdollista lisätä uusia pelejä. NESin Super Mario Bros. on emuloitu hienosti, ja sama pätee jatko-osaan Super Mario Bros.: The Lost Levels. Sitten mukana on Ball kera Marion. Palloilu on erittäin tylsää, mutta ainakin se paljastaa, miten pitkälle on tultu 40 vuodessa. Ja koska kyseessä on Game & Watch, on mukana myös kello. Oikeastaan mitään sillä ei nykyaikana enää tee. Mutta onpahan kuitenkin.

Tämä on mainos:

Xbox Series X -konsolin Quick Resume -toiminto mahdollistaa pelien kesken nopean vaihtamisen, ja sama ominaisuus on mukana tässäkin retroilevassa vehkeessä. Vaihtaminen eri pelien tai kellon välillä onnistuu kivuttomasti. Lisäksi Ballia voi pelata myös Luigilla, ja Lost Levelsissa on mukana salainen kenttä. Super Mario Brosissa on nyt vaikeampi Hard Mode, mahdollisuus aloittaa peli loputtomilla elämillä ja niin edelleen.

Nintendon mukaan akku kestää kahdeksan tuntia, mutta kokemukseni mukaan täydellä kirkkaudella ja äänet tapissa tämä ei pidä paikkaansa. Lataus on nopeaa USB-C-tyylin paikalla. Odotin kuitenkin kokonaisuudessaan sellaista laitetta, että voin unohtaa latailut useiksi viikoiksi kerrallaan.

Hintaa on 49,99 euroa, ja se paljastaa hyvin, mitä Nintendo aikoo. Game & Watch Super Mario Bros. on ajateltu keräilylaitteeksi Nintendon muiden retrovehkeiden seuraan. Vuonna 2020 saatavilla on varmaan viisi erilaista laitetta, joissa voi pelata alkuperäistä Super Mario Brosia. Nyt tarjolla on ehkä se pienikokoisin laite.

Game & Watch Super Mario Bros.
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kaunis laatikko ja konsoli, värikäs ja kirkas LCD-näyttö, kovaääninen ja kirkas kaiutin, se oikea Super Mario Bros. 2
-
Napit liian lähellä reunaa, ei 3,5 mm -liitäntää, akku saisi kestää pidempään
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä